Turusta Helsinkiin- Harkimo Road

Mikä johti syyskuun uuteen Invitational tapahtumaan- mikä sai aikaan ensimmäisen kunnon palkintopotin Suomen eUrheilu scenelle? Katsotaan vähän aikaa taaksepäin.

Turussa on järjestetty nyt kaksi kertaa Grail Quest tapahtuma, jonka taustajoukoista löytyy tapahtumajärjestäjä Starsquad Event. Sama firma, joka haki television Diili-ohjelmassa työntekijää Harry Harkimon johdolla.

Nyt tuon samainen Starsquad Event on saanut mukaansa Elisan ja Hatchin kanssa ja tuloksena 100 000 euron potin sisältävä yhden päivän kutsuturnaus. Harkimot lupaavat järkätä kunnon kansainvälisen shown ja pelaamaankin kansainvälisiä tähtijoukkueita.

Arctic Invitational eSports turnaus on CS:GO peliin ja voittajajoukkue kuittaa itselleen kokonaiset 60 000 euroa, toinen 20 000 ja finaalista pudonneet kaksi joukkuetta molemmat 10 000 euroa. Tämä turnaus järjestetään lauantaina syyskuun 14.päivänä.

‒ Elisa Viihde Sport on jatkuvasti kasvava e-urheilumedia ja kotimaisen kilpapelaamisen edelläkävijä. Olemme laajentaneet alkuvuodesta e-urheilun lajivalikoimaamme, ja kansainvälisen tason sisällön tuottaminen on meille luonteva ja mielekäs seuraava askel, Elisan urheilu- ja maksu-tv-liiketoiminnasta vastaava Mika Lepistö iloitsee. ‒ Odotamme kovatasoista tapahtumaa, jossa haastajajoukkueelle tarjoutuu mahdollisuus kohdata e-urheilun terävintä kärkeä. Meille on tärkeää auttaa suomalaisia e-urheilijoita kasvamaan ja kehittymään kohti kansainvälistä tasoa ja uraa, Lepistö toteaa.

‒ Hartwall Arena antaa hienot puitteet Suomen ensimmäiselle areenaluokan e-urheilutapahtumalle. Areenan tekniikkaa hyödynnetään e-urheilussa ennennäkemättömällä tavalla, Starsquad Eventin toimitusjohtaja Olli-Pekka Villa mainitsee.

https://www.starsquad.fi/sponsorointitapahtumat/arcticinvitational

Elisan ja Hatchin mobiilipelikiertue huipentuu Arctic Invitationaliin

(KUVA: Arctic Invitational)
(KUVA: Arctic Invitational)

Arctic Invitationalin yhteydessä pelataan myös Elisan ja Hatchin mobiilikiertueen finaali. Tammikuussa alkanut Elisa 5G -liiga on osa Elisan ja Hatchin yhdessä järjestämää kaikille avointa pilvipelaamisen mobiilikiertuetta. Liigan karsintoja pelataan alkuvuonna Hatch-sovelluksessa sekä tapahtumissa eri puolilla Suomea. Elisa 5G -liigassa kenelle tahansa tarjoutuu mahdollisuus päästä Hartwall Arenan lavalle suuren yleisön eteen näyttämään taitonsa. ‒ Olemme järjestämässä maailman ensimmäistä 5G-mobiilipelaamisen areenatapahtumaa, mistä olemme erityisen ylpeitä, Mika Lepistö kertoo.

Starsquadilla on muuten mielenkiintoinen slogan: ”Ilman tapahtumia ei ole voittajia”

Vertailun vuoksi

Tämän vuoden Assemblyllä ei pelata Suomen mestaruuksista vaan rahasta. Tarjolla on esimerkiksi Asus Rog Winter 2019 CS:GO missä palkitopoolissa 12500 euroa, Overwatch Oman by HP jossa tarjolla 10 000 euroa ja sitten vielä FIFA 19 Suomen mestaruus ja 5000 euroa potissa.

Tämä esimerkkinä, että vaikka Assembly on iso tapahtuma, ei se palkintopotissa pysty vastaamaan Harkimoiden tapahtumaan.

Viimeisimmät artikkelit

Related Stories