Tuore oululainen mobiilipelijulkaisija Round Zero tarjoaa viihdettä moneen makuun

Viime vuonna perustettu Round Zero Oy on aikaisemmin julkaissut panssarivaunuilla ja kanoilla höystettyjä mobiilipelejä ja laajentaa nyt tarjontaansa pulmapeleihin ja ystävällisiin hirviöihin. Monster Mansion Blast on espanjalaisen Valenciassa toimivan Playgram Games -peliyhtiön kehittämä ja Round Zeron julkaisema uusi mobiilipeli. Pelin maailmanlaajuinen julkaisu oli 23. elokuuta. Round Zeron kaksi aikaisempaa pelijulkaisua ovat keränneet jo yli 16 miljoonaa latausta ja yhtiön tavoite on saavuttaa 30 miljoona latausta vuoden 2018 loppuun mennessä.

Viime vuoden lokakuusta lähtien mobiilipelijulkaisija Round Zero on julkaissut kolme mobiilipeliä, jotka ovat kehittäneet kolme eri pelistudiota kolmessa eri maassa. Saumaton työskentely yli rajojen pelijulkaisijan ja pelinkehittäjien välillä samanaikaisesti usean projektin kanssa on haaste, jonka Round Zero on nähnyt tilaisuutena rakentaa mahdollisimman monimuotoinen peliportfolio lyhyessä ajassa. Vastikään perustettu yhtiö toimii jo yli miljardi kertaa ladatusta Hill Climb Racing -mobiilipelisarjasta tunnetun emoyhtiönsä Fingersoft Oy:n pelijulkaisijana ulkopuolisille mobiilipeleille. Round Zeron tarkoitus on löytää lupaavia mobiilipelejä, jotka vetoavat mahdollisimman moneen pelaajaan, ja tarjota pelien kehittäjille apua mainostamalla pelejä ilmaiseksi Fingersoftin yli 50 miljoonalle aktiiviselle kuukausittaiselle pelaajalle. Näin pelinkehittäjät saavat vapaasti keskittyä pelinsä parantamiseen Round Zeron ottaessa vastuulleen pelin markkinoinnista koituvat taloudelliset riskit.

Round Zeron aikaisemmat pelit, toiminnallinen panssarivaunupeli Hills of Steel ja humoristinen fantasiakorttipeli What the Hen!, ovat saavuttaneet yhteensä jo yli 16 miljoona latausta. Uusi Monster Mansion Blast -mobiilipeli on tyystin erilainen tapaus, jossa ratkaistaan värikkäitä pulmia ja sisustetaan omaa kartanoa yhdessä ystävällisten hirviöhahmojen kanssa. Pelin espanjalaiset kehittäjät ottivat yhteyttä Round Zeroon viime helmikuussa. Pian molemmat tiimit alkoivat työskennellä yhdessä pelin parantamiseksi maailmanlaajuista julkaisua varten.

“Monster Mansion Blast vakuutti meidät puolelleen koukuttavilla pulmillaan ja karkkigrafiikoillaan. Siitä huolimatta, päätös yhteistyöstä Playgram Games -pelistudion kanssa syntyi vasta pelaajakantamme julkaisua puoltavan reaktion ansiosta testikierrostemme aikana. Nyt haluamme nähdä, kuinka peli vetoaa muuhun maailmaan julkaistuamme sen maailmanlaajuisesti,” kertoo Daniel Rantala, Round Zeron toimitusjohtaja ja perustajajäsen. “Julkaisumallimme on datapainotteinen tarkoittaen, että pelaajat saavat, mitä pelaajat toivovat. Hupinsa kullakin ja me haluamme olla yhtiö, joka ei jätä ketään hauskuudesta paitsi,” Rantala lisää.


Tehokas yhteydenpito Round Zeron ja pelinkehittäjätiimin välillä vaatii joustavuutta ja nopeita refleksejä. Eri puolilta maailmaa tulevia eritaustaisia pelistudioita yhdistää yhteinen tarkoitus: oman pelin esittäminen maailmalle ylpeästi. Playgram Games -peliyhtiön toimitusjohtaja on kannattanut henkilökohtaista lähestymistapaa yhteistyössä Round Zeron kanssa ensimmäisestä päivästä lähtien.

”En ryhdy mihinkään hankkeeseen puolivillaisesti,” vakuuttaa Salvador Ruiz, Monster Mansion Blast -pelin kehittäneen Playgram Games -yhtiön toimitusjohtaja ja perustaja, “joten alunperin epäilin, pystyisikö kukaan tiimimme ulkopuolinen ymmärtämään kuinka suurella intohimolla olemme peliämme kehittäneet. Onneksi Round Zero osoittautui meille täydelliseksi kumppaniksi. Muutaman pelitestauskierroksen jälkeen he tiesivät tismalleen, mitä tehdä pelimme viemiseksi seuraavalle tasolle.”


Monster Mansion Blast -mobiilipelin voi ladata ilmaiseksi Google Play Store ja Apple App Store -sovelluskaupoista. Seuraavaksi pelin kehittäjät lupaavat peliin hirmuhauskaa uutta sisältöä Halloweenia varten.

Viimeisimmät artikkelit

Related Stories