Suomalaiset innostuivat e-urheilusta ‒ Elisa Invitational, a BLAST Premier Qualifier katsottavissa vappuviikonloppuna maksutta Elisa Viihteessä

E-urheilun suosio kasvaa Suomessa kohisten, ja lajin katsojamäärät ovat viime viikkoina kasvaneet entisestään. Vappuna online-turnauksena järjestettävä Elisa Invitational kerää katsojia ympäri maailman. Elisa Viihde tarjoaa e-urheilulähetykset nyt maksutta.

Pelaaminen ja siihen liittyvät sisällöt kiinnostavat suomalaisia runsaasti. Elisan teettämän Näin Suomi viihtyy -tutkimuksen mukaan* tietokone- ja mobiilipelaaminen ovat hyvin suosittuja harrastuksia: joka toinen 15‒75-vuotias suomalainen pelaa vähintään viikoittain.

E-urheilua myös katsotaan paljon. Jo joka kolmas suomalainen katsoo e-urheilua tai muuta pelisisältöä viikoittain tai useammin. Nuorissa ikäryhmissä e-urheilu kiinnostaa erityisesti: yli puolet 15‒35-vuotiaista miehistä ja kolmannes saman ikäisistä naisista katsoo e-urheilua viikoittain tai useammin.

‒ Mikä mielenkiintoista, e-urheilu kiinnostaa muitakin kuin vain pelaajia ja urheilun ystäviä: sitä seuraa myös moni sellainen suomalainen, joka ei itse pelaa aktiivisesti, Elisa Viihteen urheilu- ja maksu-tv-liiketoiminnasta vastaava Mika Lepistö kertoo. Elisan tutkimuksen mukaan joka kuudes niistä, jotka eivät itse pelaa, seuraa e-urheilua ja joka viides niistä, jotka eivät tavallisesti seuraa urheilua, seuraa e-urheilua.

‒ Poikkeustilanne on nostanut e-urheilun suosiota merkittävästi entisestään. Elisa Viihde Sportin e-urheilulähetyksiä on katsottu maalis-huhtikuussa paikoin moninkertaisia määriä alkuvuoteen verrattuna. Tarjoamamme urheilusisällöt menivät äkkiä uusiksi, kun käytännössä kaikki urheilukilpailut ja -tapahtumat on peruttu kesään asti. Meidän on kuitenkin onneksi ollut mahdollista näyttää e-urheilua, ja sen pariin on löytänyt moni uusikin katsoja, Lepistö kertoo.

Elisa Invitational, a BLAST Premier Qualifier -karsintaturnaus kilpaillaan poikkeustilanteen takia onlinessa

Elisa järjestää kansainväliseen BLAST Premier e-urheilukiertueeseen kuuluvan Pohjoismaiden karsintaturnauksen ”Elisa Invitational, a BLAST Premier Qualifier” 30.4.–3.5. Elisa Invitational on suurin koskaan Suomessa järjestetty e-urheiluturnaus, ja se toimii polkuna kohti kansainvälistä e-urheilu-uraa ja merkittäviä palkintorahoja. Turnaus pelataan alkuperäisistä suunnitelmista poiketen ilman yleisöä online-tapahtumana, ja sitä voi seurata suorana tai tallenteina esimerkiksi Elisa Viihde Sportin kautta.

BLAST Premier on e-urheilun yksi merkittävimmistä kansainvälisistä turnauskiertueista, ja sen vuonna 2020 jaettava palkintopotti on yhteensä yli 4 miljoonaa dollaria.  Kiertueen turnauksissa pelataan Counter-Strike: Global Offensivea.

‒ Olemme iloisia siitä, että voimme kaikesta huolimatta järjestää turnauksen pitkälti suunnitelmien mukaan. On tietysti harmillista, että yleisö ei pääse paikalle kokemaan liveturnauksen tunnelmaa, mutta uskomme, että e-urheilun ystävät ympäri maailman löytävät tiensä tottuneesti myös onlineen, ja saamme yhdessä aikaan hienon tapahtuman. Elisa Viihde Sport 1 -kanavaa voi tällä hetkellä katsoa maksutta, kun suurin osa urheilusisällöistä on tauolla, joten Elisa Invitational tarjoaa hyvän mahdollisuuden viettää vappua vauhdikkaan pelielämyksen äärellä, Mika Lepistö vinkkaa.

Lisätietoa turnauksesta elisaesports.fi

Viimeisimmät artikkelit

Related Stories