Pyramidipasianssi – Klassisen korttipelin innostavin variaatio

Pasianssi on todella viihdyttävä korttipeli, johtuen sen monista eri variaatioista ja eroista muihin korttipeleihin. Yksi paras asia pasianssissa on se, että voit pelata sitä yksin. Sen takia se onkin hyvin viihdyttävä vaihtoehto, kun tarvitset jotain tekemistä yksin ollessa, ja kaipaat tekemistä, joka vaatii strategisen miettimisen taitoa.

Pasianssi on myös siitä hyvä vaihtoehto, että et tarvitse yhtään mitään muuta kuin perinteisen korttipakan. Siinä tapauksessa, että sinulla ei ole korttipakkaa mukana, voit aina kokeilla sivustoja kuten ilmaisetpelit.io, ja pelata sitä internetissä. Monilta meiltä kuitenkin löytyy korttipakka, joten pääset pelaamaan sitä missä vain niin sanottuna live versiona.

Pasianssin pitkät juuret

Pasianssi ei itseasiassa tarkoita yhtä tiettyä korttipeliä. Se on yleinen nimitys kaikille korttipeleille, joita voita pelata yksin, itseäsi viihdyttääksesi. Tämän kaltaiset korttipelit ovat loistavia ajan viihdykkeitä, koska viihdyttämisen lisäksi ne itseasiassa harjoittavat strategista pohdintaa ja kärsivällisyyttä. Molemmat näistä ovat taitoja, jotka ovat hyvin hyödyllisiä niin muissa peleissä kuin myös ihan normaalissa jokapäiväisessä elämässä.

Yleisesti pasianssi peleissä sinun tulee järjestellä kortteja tiettyihin järjestyksiin tai muotoihin. Koska pelaat peliä yksin, se tarkoittaa sitä että pelaat niin sanotusti pakkaa vastaan. Kuitenkin siihen vaikuttaa taidon lisäksi onni. On huojentavaa tietää, että vaikka olisit kuinka taitava pelaaja, silloin tällöin et vain tule onnistumaan, ja se ei johdu taidoistasi. Onnetar ei vain ollut pelissäsi mukana.

Pyramidipasianssin säännöt

Pyramidipasianssi, tai toiselta nimeltään Kolmentoista Pyramidi, on yksi innostavimmista pasianssi peleistä. Sitä pelataan normaalilla korttipakalla, joka sisältää 52 korttia. Ainoastaan Jokerit otetaan pakasta pois, mikä on varsin yleistä monissa muissakin korttipeleissä. Koko pelin tavoitteena on tuhota näkyvillä oleva pyramidi kuvio, käyttäen korttiyhdistelmiä, joiden summa on yhdistettynä 13.

Pyramidi pasianssi on siis todellakin strategista pohdintaa käyttävä peli. Lisäksi sitä pelaamalla pelaaja harjoittaa huomaamattaan matemaattista pohdinta kykyä. Tämän kaltaiset pelit harjoittavat aivojasi, ilman että edes huomaat sen tapahtuvan. Tämän kaltainen kykyjen oppiminen ja parantaminen on verrattavissa kielen oppimiseen katsomalla televisiota tai pelaamalla englanninkielistä peliä. Tällä tavalla oppiminen on kaikista luontoisinta, ja pysyykin monilla meistä parhaiten mielessä, sillä se tapahtuu niin alitajuntaisesti luonnostaan.

Jos kasvoit ensimmäisten perhetietokoneiden parissa, olet varmasti käyttänyt aikaa pelatessa pasianssia tietokoneella. Tämä kyseinen pasianssi on itseasiassa Klondike, mutta sen yleisyyden takia, monet nykyään tarkoittavat juuri tätä peliä, kun he puhuvat pasianssista. Myös jos joku on opettanut sinulle nuorena, kuinka pasianssia pelataan, oletettavammin se on ollut juurikin tämä versio.

Pasianssista on kuitenkin myös monia muita variaatioita Klondiken ja Pyramidipasianssin lisäksi. Niihin kuuluu niin kello-pasianssi, spider-pasianssi kuin myös vapaakenttä. Jos siis ikinä koet kyllästyväsi Klondikeen, ja olet jo kokeillut pyramidi pasianssia, sinulla on vielä paljon vaihtoehtoja. Opettele kaikki versiot, ja aloita pelaamaan, silloin sinulta ei varmastikaan viihdyke lopu kesken!

Monet meistä suomalaisista ovat henkeen ja vereen mökkeilijöitä. Kesä ja talvi mökkeily on loistava tapa rentoutua, ilman ylimääräisiä turhia häiriöitä ja keskittyä vain luonnonrauhaan. Olemme kuitenkin nykyään niin tottuneita ulkopuolisiin viihdykkeisiin, että saattaa olla hankalaa nauttia rentoutumisesta pidemmän aikaa. Siinäkin tapauksessa eri versiot pasianssista ovat loistavia.

Ne tuovat tarpeeksi ärsykettä pohdintaan, joten aika kuluu kuin silmissä. Ne eivät kuitenkaan ole niin hankalia, että pelaaja tympeytyisi niihin helposti. Muista siis aina ottaa korttipakka mukaan missä ikinä oletkin, niin takaat helposti että olet varmasti aina viihtynyt.

Viimeisimmät artikkelit

Related Stories