Pelifestarit toistamiseen Turussa!

Grail Quest –pelifestarit viihdyttävät turkulaista pelikansaa jälleen syksyllä 2018.   Ajankohtana on tuttuun tapaan syyslomaviikonloppu 18.–20.10., mutta tapahtuma muuttaa lähemmäs keskustaa, uudenkarheaan Kupittaan Palloiluhalliin. Viime vuoden tapaan festarit ovat täynnä nähtävää ja koettavaa korkean tason esportsista laneihin, myös tällä kertaa on luvassa uutuuksia, kokeiluja ja isompi vapaapelialue!

Grail Quest -tapahtumassa vieraili 2017 vuonna lähes 2000 pelaajaa. Syyslomaviikolla festareita vietetään torstaista lauantaihin ja paikalle odotetaan laumoittain innokkaita pelifaneja. Tapahtuma järjestetään keskustan kupeessa Kupittaan Palloiluhallilla, johon on erittäin helppo tulla. Kupittaa on muodostumassa Turun pelialan keskukseksi ja vahvaa paikallisväriä tullaan näkemään tapahtumassa. Uusi halli tarjoaa modernit, helposti muokattavat puitteet monipuoliselle pelitapahtumalle.

Isoin palkintopotti Suomen CS:GO -skenessä tänä vuonna

Pelifestarin ohjelmasisältö noudattaa tuttua kaavaa sisältäen tiiviin lan-alueen, esports-turnauksia, messukaupan ja pelikokeiluja. Rennompaa kisailua, uutuuspelejä ja vapaata pelattavaa tarjotaan aiempaa enemmän. ”2017 vuosi oli hieno avaus GQ-tapahtumien sarjalle ja palaute oli ilahduttavan positiivista.” kertoo Ville Nikola, yksi Grail Questin perustajista. ”Saimme monia kyselyjä uutuuspeleistä sekä toiveita ilmaisen pelaamisen mahdollisuuksista. Tätä haluamme myös itse tukea ja panostamme näihin Kupittaalla merkittävästi.”

Tekken 7 –pelin SM-kilpailut ja muut turnaukset

Kesällä 2017 ilmestynyt Tekken 7 otti saman tien paikkansa Suomen pelatuimpana tappelupelinä. Ikoninen rosteri, rouheat animaatiot ja messevä musiikki ovat olleet sarjan kulmakiviä alusta asti. Grail Quest tapahtumassa kisataan pelin virallisen Suomen mestarin tittelistä ja vähintään 1000 € palkintopotista. Paikallisilla live-karsinoilla laajennetusta turnauksesta vastaa viimevuoden tapaan Suomeen aktiivisin taistelupelitapahtumien järjestäjä TTP ry.

”Henkilökohtaisesti rakastan Tekkenissä sen avointa, mutta vaikeaa liikkumissysteemiä. Mestarillakin on aina jotain uutta opittavaa ja parannettavaa samalla kun he liukuvat vastustajan ulottuvilta pois ja rankaisevat jokaisesta virheestä.” Turun Taistelupelaajien puheenjohtaja Diep Thai jatkaa aiheesta:  ”Tekken-yhteisö on parhaita missä olen ollut osallisena, joten toivon, että kaikki tarttuisivat haasteeseen ja tulevat kokeilemaan siipiään 2018 eSM-kisassa.”

Muita BYOC-turnauksia Grail Questeilla nähdään mm. Fortnitessa, Player Unknowns Battlegroundsissa, Counter-Strike: GO:ssa sekä Overwatchissa. Grail Questeilla jaetaan palkintorahoja yhteensä vähintään 21 000 € edestä.

Liput ovat myynnissä Ticketmasterissa. Lisätietoa tapahtumasta löydät osoitteesta www.grailquest.fi tai Facebookista www.facebook.com/grailquestfi.

Viimeisimmät artikkelit

Related Stories