Om Nom: Run, uusi mobiilipeli 1,5 miljardin latauksen menestyspelisarjan tekijöiltä

Tämä on paljon suurempaa, kuin Hollywood” – kertoo Koukoi Gamesin toimitusjohtaja Antti Kananen.

ZeptoLab Green, ZeptoLab UK:n Om Nom -peliperheen kasvattamiseen keskittyvä yksikkö, on julkaissut oululaisen Koukoi Gamesin kanssa yhdessä kehittämän Om Nom: Run -mobiilipelin, jossa seikkailevat Om Nom ja muut sarjan hahmot. Om Nom -menestyspelisarjaan kuuluu muun muassa pelisarja Cut the Rope. Yhteensä pelisarjalla on noin 1.5 miljardia latausta.

Om Nom on söpö pikku monsteri joka ilmestyi ensimmäisen kerran Cut the Rope -pulmapelissä iOS-alustalla vuonna 2010. Siitä hetkestä Cut the Rope -peliä ja viittä sen jatko-osista on ladattu yli 1.5 miljardia kertaa eri alustoilla. Om Nomilla on myös suosittu animaatiosarja, Om Nom Stories, joka on kerännyt yli 15 miljardia näyttökertaa maailmanlaajuisesti suosituimmissa tilausvideopalveluissa.

Om Nom: Run on tärkeä osa studiomme uutta peli-IP fokusoitunutta strategiaa, ja olemme innoissamme saadessamme vihdoin julkaista tämän pelin yhdessä ZeptoLabin kanssa pitkän kehitystyön jälkeen. Odotukset ovat korkealla, koska tämän pelin julkaisu on isompi asia studiollemme, kuin aikaisempi Hollywood-yhteistyö. Työskentelemme heti pelaajille tunnetun menestyneen mobiilipelibrändin parissa – ja tuomme heille lisää sisältöä sekä uuden pelikokemuksen. Tämä on merkittävä mahdollisuus, koska saamme pelin suoraan olemassa olevan, edelleen kasvavan, pelaajakunnan käsiin. Peliä on markkinatestattu useammassa maassa ja alustavat tulokset, joiden toivomme pysyvän skaalatessa pelaajamääriä, ovat kannustavia. Tämä on paljon suurempaa, kuin Hollywood – onhan pelimarkkina itsessään jo sitäkin markkinaa suurempi.” – kertoo Koukoi Gamesin toimitusjohtaja Antti Kananen.

Om Nom: Run perustuu Om Nom Stories: Super-Noms -maailmaan, jossa Om Nom ja hänen ystävänsä Om Nelle alkavat supersankareiksi ja taistelemaan ilkeitä pahiksia vastaan. Pelissä Om Nom ja hänen ystävänsä juoksevat värikkäissä ympäristöissä kaupunkien katoilta robottitehtaisiin ja taikametsiin, tekevät stuntteja ansaitakseen palkintoja ja suorittavat tehtäviä avatakseen uusia juoksualueita. Peli on endless runner -tyylinen mobiilipeli jossa riittää hauskaa haastetta kaikenikäisille mobiilipelaajille aina lapsista vanhempiin pelaajiin.

Lataa Om Nom: Run ilmaiseksi:

Apple App Store: https://apps.apple.com/us/app/om-nom-run/id1492461133

Google Play: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.zeptolab.omnomrun.google

Olemme meidän peli-IP fokusoituneen strategian myötä uusissa yhteistyökeskusteluissa, joiden myötä toivomme saada uusia mahdollisuuksia työskennellä muiden menestyspelisarjojen parissa. Strategia ei meillä syntynyt itsessään, vaan se muotoutui useiden eri kokeilujen ja oppien myötä. Päädyimme yhdessä vaiheessa tarjoamaan alihankintaa kahdelle AAA -pelistudiolle liittyen heidän olemassa oleviin pelisarjoihin. Työskentelyn myötä huomasimme, että tässä on mahdollisuus tehdä jotain muuta, mitä muut eivät keskittyneesti pyri tekemään mobiilipelimarkkinoilla. Tämän myötä päädyimme kertomaan halustamme työskennellä menestyspelisarjojen kanssa ZeptoLabille sekä esittämään useita peli-ideoita heille, ja nyt meillä on vihdoin ensimmäinen pelituotanto menossa julkaisuun, josta saamme jaetusti tuloja yhtiöiden välisten investointien ja sopimusten mukaisesti. Pitkän tähtäimen tavoitteemme myös on ottaa tästä oppia ja hyödyntää niitä omien pelituotantojen parissa.” – täsmentää Koukoi Gamesin toimitusjohtaja Antti Kananen.

Viimeisimmät artikkelit

Related Stories