Monen pelaajan salkusta löytyy kryptovaluuttoja

Iso osa eSportsin pelaajista on nuoria miehiä, eikä olekaan mikään yllätys, että moni kokeilee onneaan myös kryptovaluuttojen maailmassa. eSportsin pelaajat ovat usein hyvin valveutuneita tietokoneista ja erilaisista sähköisistä palveluista, joten heille kryptovaluuttojen ostaminen ei samalla tavalla hankalaa, kuin vaikka iäkkäimmille ihmisille. Yksi viime aikoina vahvasti kiinnostusta saanut kryptovaluutta on Cardano.

Cardano yhdistää muiden kryptojen hyviä puolia

Cardanon arkkitehtuuri eroaa suurimpien kryptovaluuttojen, eli Bitcoinin ja Ethereumin, arkkitehtuurista. Isoin eroavaisuus on protokolleissa. Sekä Bitcoin että Ethereum perustuvat esimerkiksi Proof-of-Work-protokollaan, jonka myötä niitä voidaan louhia. Cardanon Ouroboros-panosprosessi on erilainen. Voit siis myös louhia Cardanoa, mutta parempi vaihtoehto on tallettaa, eli laittaa rahaa sen lohkoketjuun, josta saa eräänlaista korkoa. Sitä kutsutaan käytännössä stakingiksi.

Panosprosessiprotokolla on huomattavasti vähemmän energiaintensiivinen kuin työtodistusprotokolla. Bitcoinin on katsottu tarvitsevan liiallisen paljon energiaa louhintaan, mikä on erittäin saastuttavaa. Cardanon lohkoketju on jaettu kahteen kerrokseen, joilla on oma merkityksensä. Sen kryptovaluutta ADA sijaitsee siirtokerroksessa, joka seuraa verkon muutoksia. Toinen kerros, jota kutsutaan laskentakerrokseksi, vastaa transaktioalustana toimimisesta. Tämä kerros muistuttaa Ethereumia, mikä tarkoittaa, että sillä voidaan luoda älykkäitä sopimuksia ja hajautettuja sovelluksia.

Cardanon painotus turvallisuuteen ja skaalautuvuuteen tekee siitä vahvan kilpailijan markkinoilla. Se on siis ottanut markkinoiden parhaat ominaisuudet ja sisällyttänyt ne omaan projektiinsa. Siitä on keskusteltu viime aikoina paljon, ja se on sijoittajien ja analyytikoiden suosikki. Cardano hyötyy myös siitä, että se on suunniteltu korkeaa turvallisuustasoa silmällä pitäen, ja siihen on sisällytetty ominaisuuksia, jotka estävät hakkereita. Tämä antaa sille selkeän edun verrattuna markkinoilla oleviin johtaviin kryptovaluuttoihin, joilla ei ole aivan samanlaista suojaa.

Cardanokurssi.com auttaa sijoittamisesta kiinnostuneita

Cardanon on luonut joukko ammattilaisia, joilla on alan vankkaa asiantuntemusta. Cardano sisältää myös kaksi erillistä (ADA ja älysopimus) kerrosta lisäsuojaa varten. Lohkoketjun salausta käytetään tietojen salaamiseen, mikä estää järjestelmän eheyteen ja käyttäjätietoihin kohdistuvat hyökkäykset.

Cardano-projektia vetää kolme suurta tiimiä, joiden tavoitteena on parantaa sen menestystä. Toisin kuin monet muut kryptovaluutat, Cardano on suhteellisen uusi aloite, mikä tarkoittaa, että useat aliprojektit ovat vielä kehitteillä. Siitä huolimatta sen kurssi on ollut jo pitkään myötätuulessa.  Cardanokurssi.com sopii tietolähteeksi henkilöille, jotka haluavat perehtyä tähän käänteentekevään kryptovaluuttaan syvällisemmin.

Kenenkään ei pitäisi sijoittaa sokkona kryptovaluuttoihinkaan, minkä vuoksi onkin tärkeä hankkia tietoa ennen sijoittamista. Esimerkiksi Cardanokurssi.com tarjoaa ajankohtaista tietoa niin kokeneille sijoittajille, kuin myös henkilöille, jotka eivät ole ennen tehneet minkäänlaista sijoitusta.

Miltä Cardanon tulevaisuus näyttää

Cardanon luojilla on ollut mielessä monen vuoden suunnitelma, joka toteutetaan viidessä vaiheessa. Goguen-vaiheessa kehitetään uusia lohkoketjuteknologiaa hyödyntäviä sovelluksia. Nämä DAppsit (decentralized application) mahdollistavat älysopimukset ja tiedonkulun sovelluksen sisällä kätevästi ilman keskitettyä palvelinta. Onnistuessaan näillä sovelluksilla voi olla merkittävä vaikutus Cardanon (ADA) hintaan.

Cardanon arvoon vaikuttaa tulevaisuudessa todennäköisesti merkittävästi Polkadotin, Ethereumin, TRON:in ja muiden alustojen kilpailu. Alustamarkkinat saattavat vaikuttaa samankaltaisilta kuin älypuhelinten käyttöjärjestelmien markkinat (Nokian menestys ja epäonnistuminen eivät ole unohtuneet suomalaisilta). Uusia sovelluksia ja ratkaisuja luodaan jatkuvasti. Aivan uusi ratkaisu voi ohittaa edellisen teknisesti, mikä pakottaa aiemmat suosikit kehittämään uusia ratkaisuja.

Monien asiantuntijoiden mukaan Cardano ja Ada ovat seuraavat voittajat alustakilpailussa. Ennen kuin Cardano kuitenkaan vakiinnuttaa asemansa, sillä on vielä paljon liikkumavaraa ja tehtävää. Kuten sanottua, jokaisen sijoittajan on aina järkevää hankkia paljon tietoa sijoituskohteista, ennen kuin ryntää tekemään sijoituksia. Tämä pätee sekä rahasto- ja osakesijoituksiin, kuin myös kryptovaluuttojen hankkimiseen.

Viimeisimmät artikkelit

Related Stories