Miten 5G yhteys vauhdittaa mobiilipelaamista?

5G yhteys tuo mobiilipelaamiseen uusia mahdollisuuksia. Pääasiassa tämä tarkoittaa täysin viiveetöntä pelaamista, minkä lisäksi pelaamisesta tulee aikaisempaa laadukkaampaa ja turvallisempaa. Mobiilipelaaminen tulee siis muuttumaan monin tavoin, ja siitä tulee aikaisempaa verkkopohjaisempaa. Voi olla, että sovellusten lataamisen aika on suuressa mittakaavassa ohi, sillä 5G-verkon myötä pilvessä pelaaminen ei ole enää mikään ongelma.

Viive katoaa lähes kokonaan

Pelaamisessa viive eli latenssi katoaa melkein kokonaan ja muuttuu olemattomaksi. Pelaaminen onnistuu nimittäin pilvessä erittäin vaivattomasti. Tiedonsiirron nopeus kasvaa aivan huimasti ja samalla latenssi lyhenee. latenssilla tarkoitetaan aikaa, joka puhelimella menee ’keskusteluun’ palvelimen kanssa.

Ero 4G-verkkoon voidaan havainnollistaa helposti: 4G:ssa latenssi on noin 50-100 millisekuntia, kun taas 5G:ssä se on ainoastaan 10-20 millisekuntia. Viive siis kutistuu huomattavasti. Periaatteessa viive voi kutistua jopa 1-2 millisekuntiin, ja tämä on todettu jo monessa testitilaisuudessa. Pienempi viive tarkoittaa aina parempaa pelikokemusta, kun kaikki tapahtuu lopulta täysin reaaliaikaisesti. Kuten parhaatnetticasinot.org sanoo, vaikuttaa 5G-verkko erittäin positiivisesti mobiilipelaamiseen. Parhaat mobiilipelit muuttuvatkin vieläkin antoisimmiksi 5G-verkossa pelatessa.

Pelaaminen verkossa helpottuu

Yksi merkittävimmistä muutoksista on se, että pelaaminen siirtyy yhä enemmän verkkoon vahvan 5G-yhteyden ansiosta. Pelit sijaitsevat täysin verkossa, ja niitä voidaan pelata verkon yli – voi olla, että tulevaisuudessa pelejä pelataan esimerkiksi kuukausimaksulla, sen sijaan, että ne ostettaisiin ja ladattaisiin päälaitteille pelattavaksi. Kuukausipalvelu mahdollistaa sen, ettei pelaajan tarvitse erikseen ostaa yksittäisiä pelejä, vaan kaikkia suosikkeja pääsee pelaamaan helposti juuri mobiililaitteilla. Kännykkään ei myöskään enää tarvitse ladata lukuisia eri sovelluksia, kun yhden sovelluksen kautta pääsee pelaamaan laajalla kirjolla erilaisia pelejä. Tämän mahdollistaa nopea ja vahva yhteys sekä pilvipalvelussa sijaitsevat pelit.

Pelaaminen ei enää vaadi muistitilaa kännykästä

Kun pelaaminen perustuu pilvipalvelun käyttämiseen, tarkoittaa tämä samalla sitä, ettei pelaaminen vie kännykästä muistitilaa. Siten keskiveropuhelin sopii hyvin pelaamiseen, kunhan käytössä on nopea 5G-yhteys, sekä kohtuullisen laadukas näyttö ja äänet – yhä useampi puhelin ja tabletti tulee siis soveltumaan pelaamiseen, ja kasvattaa näin mobiilipelaamisen mahdollisuuksia. Koko puhelinta ei myöskään tarvitse pyhittää pelaamiselle, vaan tilaa riittää myös omille kuville ja videoille.

Pelata voidaan missä ja milloin vain

Koska 5G-verkko buustaa mobiilipelaamista, voidaan tulevaisuudessa pelata yhä enemmän ajasta ja paikasta riippumatta – peliturnauksia tullaankin järjestämään entistä helpommin, sillä kiinteitä yhteyksiä ei samaan tapaan enää tarvita. Peliturnauksen voi järjestää vaikkapa kauppakeskuksessa yleisön keskellä.

Tietoturvan lisääntyminen

Mobiilisovellusten lataamisessa saattaa joskus mietityttää tietoturva-asiat ja sovellusten luotettavuus. Pilvipalvelussa pelatessa tämä ongelma poistuu kuitenkin kokonaan. Sen lisäksi, että 5G edesauttaa mobiilipelaamista monin tavoin, lisää se myös pelaamisen turvallisuutta ja yksityisyyttä. Mobiilisovellukset keräävät nimittäin käyttäjästä paljon tietoa. Pilvipalvelussa taas yksittäistä peliä pelatessa palveluntarjoaja ei pääse käsiksi puhelimessa oleviin tietoihin. Tämä on huomattava ero mobiilisovelluksissa pelatessa. Pilvipalvelu kyllä tallentaa joitakin tietoja, mutta ne tallennetaan yhteen palveluun tietoturvallisesti.

Virtuaalitodellisuuden merkityksen kasvu

Virtuaalitodellisuus on jo pitkään ollut kasvava trendi pelialalla, ja virtuaalitodellisuus tulee kovaa vauhtia myös mobiilipelaamiseen. Nopeasti ja paljon dataa kerralla siirtävä 5G-yhteus mahdollistaa sekä lisätyn todellisuuden että virtuaalitodellisuuden hyödyntämisen mobiilipelaamisessa. Tämä nostaa pelikokemuksen aivan toisella tasolle myös mobiilissa, ja kehitys varmasti jatkuu lähitulevaisuudessa.

Mobiilipelaamisen mullistuminen

5G tulee mullistamaan mobiilipelaamisen ja lähtölaukaus on jo otettu. Pelaaminen tulee muuttumaan mobiilissa täysin, kun luvassa on aikaisempaa paremmat pelimahdollisuudet ja käyttäjäkokemukset. Lyhyemmät viiveet, pilvessä pelaaminen ja sovellusten tarpeettomuus sekä turvallisuus ovat omiaan vauhdittamaan mobiilipelaamista.

Viimeisimmät artikkelit

Related Stories