Maailman kalleimmat videopelit ikinä

Toisin kuin voisi luulla, videopelien tuottaminen ei ole halpaa. Toiset maksavat enemmän kuin toiset. Joillakin videopeleillä on jopa miljoonien eurojen budjetti. Videopeleissä on nykyään monia kerroksia, upeat grafiikat ja todella hienoja elementtejä, joiden kehittäminen ei ole edullista. Mitä upeampi peli on kyseessä, sen enemmän se on taatusti maksanut.

Tässä artikkelissa katsomme maailman kalleimpia videopelejä koskaan.

1. Call of Duty: Modern Warfare 3

Call of Duty, Modern Warfare 3 on yksi kaikista kalleimmista videopeleistä koskaan. Sen budjetti oli nimittäin hulppeat 250 miljoonaa follatia. Se julkaistiin jo vuonna 2009 ja se on jatko-osa pelille Call of Duty: Modern Warfare. Se on yhteensä kuudes jatko-osa suositulle pelille Call of Duty.

Syy siihen, miksi pelin julkaiseminen maksoi niin paljon oli se, että sen luomisessa käytettiin IW 4.0 Game Engineä, jonka sanotaan olevan tehokkain maailmassa. Onneksi tämän pelin ostaminen ei kuitenkaan vie pelaajaa konkurssiin, eikä sitä varten tarvitse onneksi ottaa lainaa tai säästää viikkorahoja kovin kauaa.

2. Grand Theft Auto V

Jokainen autopelien harrastaja on takuulla pelannut Grand Theft Autoa. Tämän viidennen jatko-osan budjetti oli hulppeat 265 miljoonaa dollaria, joka on siis maailman kalleimpien videopelien listan kärjessä. Se rikkoi myyntiennätyksiä ja nettosi jopa miljardin dollarin verran ensimmäisen kolmen päivän aikana sen julkaisun jälkeen.

Syy sen kalleuteen on sen yksityiskohtainen ympäristö, uskomaton tarina ja syvä online moodi, joka on tehnyt GTA:n sarjasta yhden suosituimmista maailmassa. Sitä on myyty yli 80 miljoonaa kappaletta PlayStationille, Xboxille ja Microsoft Windowsille.

3. Star Wars: Old Republic

Star Wars on ehkä elokuvahistorian suosituin elokuva, ja se on päässyt myös pelien pääosaan. Tämän Star Wars -sarjan pelin budjetti oli jopa 200 miljoonaa dollaria ja sen tekemiseen tarvittiin jopa yli 800 työntekijää neljällä eri maanosalla. Pelin tarina jatkuu jopa 1600 tuntia.

4. Destiny

Destiny on avoimessa ympäristössä tapahtuva moninpeli, jonka budjetti oli jopa 140 miljoonaa dollaria. Sen kehittäjät päättivät myös julkaista joka viikko uusia juttuja pelin sisällä ja sen markkinointibudjetti oli jopa huimat 350 miljoonaa dollaria.

5. Final Fantasy VII

Final Fantasy -sarjan pelit ovat yksiä suosituimmista peleistä koskaan. Tämän sarjan viimeisen pelin budjetti oli jopa 145 miljoonaa dollaria ja sen kehittämiseen tarvittiin jopa yli 120 työntekijää. Tämän osion kehittäminen alkoi jo vuonna 1995 ja se oli aikansa kallein peli jonkin aikaa, kunnes listan yläosassa olevat pelit ohittivat sen sadalla miljoonalla.

6. Grand Theft Auto IV

Tälle listalle pääsee vielä toinenkin Grand Theft Auto, nimittäin sarjan neljäs osa. Tämän budjetti oli jopa 100 miljoonaa dollaria ja se julkaistiin vuonna 2008. Sen tekemiseen tarvittiin jopa 1000 työntekijää.

Yhteenveto

Videopelit eivät ole enää samalla tasolla, kuin millä ne olivat monta vuotta sitten. Ne ovat toinen toistaan upeampia ja yksityiskohdat, pitkä tarina sekä mahtavat ominaisuudet tekevät niistä todella kalliita tuottaa.

Suosituimmat videopelit maksavat kehitysvaiheessa jopa enemmän kuin monet hittielokuvat. Voi olla vaikea ymmärtää, miksi ne maksavat niin paljon, mutta niiden kehittämisessä on mukana satoja työntekijöitä ja tuhansia työtunteja, jotka kaikki maksavat rahaa.

Videopelien pelaamisen suosio on noussut viime vuosina paljon, eikä suosio ole laantumaan päin. Kokeile itse näitä kalleimpia pelejä, niin huomaat, miksi niiden valmistamiseen on kulunut satoja miljoonia dollareita.

Viimeisimmät artikkelit

Related Stories