Lenovon suomalainen eläkeläisten e-urheilujoukkue Grey Gunners voitti Ruotsissa ja kannustaa muitakin pelaamaan

Dreamhack-tapahtuma Ruotsissa isännöi viime viikonloppuna Lenovon eläkeläisten e-urheilujoukkueiden uusintaottelua, jossa Suomen Grey Gunners päihitti Ruotsin Silver Snipersin murskalukemin. Grey Gunners uskoo, että ikääntyneiden osallistumisella lajiin on valoisa tulevaisuus. Lisäksi joukkue kannustaa muitakin ikääntyneitä pelaamaan ei vain hauskanpidon vuoksi vaan sosiaalisen eristäytymisen vähentämiseksi.

Lenovon suomalaisesta eläkeläisten e-urheilujoukkueesta Grey Gunnersista on tullut suosittu vain kahdessa kuukaudessa sen luomisesta huhtikuussa. Tähän mennessä joukkue on pelannut kaksi ottelua, joissa sen tulokset ovat ylittäneet odotukset.

Joukkue edustaa aidosti Lenovon ajamia arvoja: osallisuutta, monimuotoisuutta sekä kaikenikäisille ja kaikille sukupuolille avoimia mahdollisuuksia. Joukkueen jäsenet ovat innostuneita poikkeuksellisesta matkasta e-urheilun parissa, ja jokainen haluaa jatkaa taitojensa kehittämistä ja pysyä mukana pelissä.

“Tämä on ollut fantastinen ja sataprosenttisen positiivinen matka, joka huipentui Dreamhackissä”, sanoo Ulla “General Ulla” Ström, 70. “Odotan innolla jatkoa pelaamisen ja e-urheilun maailmassa. Suurin asia minulle ja muille on ollut se, kuinka sosiaalinen tämä maailma on ja miten olemme saaneet mahdollisuuden saada uusia ystäviä. Olemme valmiita ottamaan vastaan uusia haasteita!”

“Tämä on ollut huikea kokemus. Uskon, että pelaaminen yhdessä on nykyaikainen tapa kehittää ja ylläpitää kognitiivisia taitoja, ehkäistä muistihäiriöitä sekä ikääntyneiden syrjäytymistä ja yksinäisyyttä”, sanoo Harry “Dirty Harry” Mälkki.

Joukkue on jo saanut kutsuja pelata nuorempia joukkueita vastaan CS:GO eli Counter Strike: Global Offensive -peliä. Lisäksi käynnissä on keskusteluja uusien seniorijoukkueiden perustamiseksi muissa maissa.

“Suosittelen pelaamista muillekin senioreille. Kaikki uuden oppiminen pitää mielen virkeänä, ja peli ylläpitää nopeaa reagointikykyä, joka on todella tärkeää minkä ikäiselle hyvänsä. On ollut hieno kokemus nähdä omien ja tiimin taitojen kehittyminen”, sanoo Markku “Mac 10” Puska, 73.

Isoja edistysaskelia Battle of the Nordicsista Rematch of the Centuryyn

Grey Gunnersien pelitaidot ottivat suuren harppauksen sen jälkeen, kun se oli kärsinyt tappion ensimmäisessä ottelussaan ruotsalaista Silver Snipersiä vastaan 19. toukokuuta. Tämän Battle of the Nordics -ottelun vieraat voittivat 16–12. Lenovo muodosti maailman ensimmäisen eläkeläisten e-urheilujoukkueen Silver Snipersin vuoden 2017 lopussa.

Rematch of the Century -uusintaottelua edeltävän kuukauden aikana Grey Gunnersin valmentaja Otto Takala loi joukkueelle pelikirjan ja yhteisen strategian sekä harjoitutti liikkumistaitoja.

“Pelaajat osoittivat suurta nälkää oppia niin yksilöinä kuin joukkueena. Tiimi liimautui yhteen, ja he tekivät jopa erinomaisia analyysejä paremmista, vaihtoehtoisista tavoista voittaa”, kertoo Otto Takala, joka tunnetaan pelaajanimellään ’defcon’ ja entisenä Suomen e-urheilumaajoukkueen valmentajana.

Viime sunnuntain ottelu Dreamhack-pelitapahtumassa Ruotsissa oli suuri elämys, kun joukkue pelasi suuren harrastajayleisön edessä. Grey Gunners piti tiukasti kiinni pelistrategiastaan, voitti erän toisensa jälkeen ja koko ottelun ylivoimaisesti lukemin 16–1. Suorana lähetyksenä esitetyn videostriimin maailmanlaajuinen yleisö kehui ottelua hienoksi viihteeksi ja jopa parhaaksi CS:GO-otteluksi pitkään aikaan!

Molemmat eläkeläisten e-urheilujoukkueet käyttävät Lenovo Legion -tuotteita, jotka sisältävät pelaajilta pelaajille suunniteltuja kannettavia ja tornimallisia tietokoneita. Laitteissa on riittävästi suorituskykyä tyydyttämään vaativimmatkin pelaajat. Lenovo Legion -sarjaan kuuluu sekä perinteiseen pelaamiseen että virtuaalipeleihin tarkoitettuja malleja.

Viimeisimmät artikkelit

Related Stories