League of Legends -sarja huipentuu tänään pelattavaan finaaliin

Telia Esports Seriesin uuden League of Legends -sarjan kansalliset finaalit pelataan tänään illalla Suomessa, Ruotsissa, Norjassa ja Tanskassa. Jokaisen maan kaksi finaalissa pelaavaa joukkuetta jatkaa elokuussa järjestettävään Telia Esports Series Masters -turnaukseen, jonka kautta tie voi avautua jopa European Masters -liigaan asti.

”League of Legends -sarjan pelit ovat sujuneet loistavasti Suomessa. Kaksi finaalissa olevaa joukkuetta, Kova ja BK, ovat nyt jo nousseet uudelle pohjoismaalaiselle tasolle e-urheilun maailmassa, ja tämänpäiväinen finaali tulee olemaan jännitysnäytelmä kahden taitavan joukkueen kesken”, Mikko Kaarttinen Telia Finlandin esports-tiimistä kertoo.

Suomen League of Legends -sarjan finaali on katsottavissa tänään maanantaina 27.7. mtv-palvelusta, C Moresta, Telia TV:stä ja Twitchistä. Finaali pelataan illalla kello 19:00.

Elokuisessa Telia Esports Series Masters -turnauksessa jokaisen Telia Esports Series -maan, Islannin ja UKLC:n eli Iso-Britannian kaksi parasta joukkuetta pääsevät taistelemaan Pohjolan herruudesta. Yhteensä 12 joukkueesta parhaiten pelaavat pääsevät Northern League of Legends -sarjan karsintoihin, ja menestyessään he voivat edetä jopa European Masters-liigaan asti. Telia Esports Series Masters -turnaus pelataan 4.-9. elokuuta.

“Alusta asti Telia Esport Seriesin tavoitteena on ollut tukea ammattipelaamista ja tarjota pelaajille polku e-urheilun huipulle. Yhteistyö Riot Gamesin kanssa on mahdollistanut Telia Esports Seriesin laajenemisen Suomen lisäksi Ruotsiin, Norjaan ja Tanskaan. Riot Gamesilla on jo League of Legends -liigat Pohjois-Amerikassa, Euroopassa, Kiinassa ja Koreassa, jolloin myös tämä pohjoismainen sarjakokonaisuus asettuu osaksi valtavaa maailmanlaajuista League of Legends -yhteisöä”, Kaarttinen iloitsee.

Maailman suosituimmaksi pc-peliksi luonnehdittu League of Legends on niin sanottu taisteluareenapeli (puhekielellä MOBA), jossa kaksi viiden hengen joukkuetta ottaa mittaa toisistaan peliareenalla. Idea on tuhota vastustajan tukikohta ja puolustaa samalla omaa tukikohtaa. League of Legends täytti tänä syksynä 10 vuotta.

Viimeisimmät artikkelit

Related Stories