Esittelyssä Lenovo Legion Phone Duel

Yhä laajempi pelivalikoima ja 5G-teknologian tarjoamat huippunopeudet ovat vauhdittaneet mobiilipelaamisen suosion kasvua. Lenovo Legion tuo nyt saataville entistäkin paremman mobiilin Android-pelikokemuksen uudella Lenovo Legion Phone Duel -puhelimella, joka vastaa modernien pelien teho- ja nopeusvaatimuksiin. Huippunopealla latauksella varustettu uutuus toimii myös alle 6 gigahertsin 5G-verkoissa ja saavuttaa testatusti jopa 2,52 gigabitin sekuntinopeuden. 

Lenovon suositun Legion-pelibrändin alla julkaistava uusi tehokas älypuhelin on luotu erityisesti erinomaista suorituskykyä kaipaaville liikkuville pelaajille, jotka nauttivat pelaamisesta vaakasuuntaisella näytöllä. Puhelimella on myös helppo valita sopiva tila, kun halutaan kirjoittaa sähköposteja tai viestejä. Valittavana on kuusi erilaista tilaa, joilla jokaisella on oma tyylinsä, värinsä ja kuvakkeensa. Pelaaja voi joko pysyä peleistä tutussa vaakatilassa tai vaihtaa pystysuuntaiseen tilaan. Lisäksi kotitila mahdollistaa puhelimen kytkemisen ulkoiseen näyttöön tai televisioon, jolloin pelatessa voi käyttää esimerkiksi langatonta hiirtä ja näppäimistöä tai muita langattomia lisävarusteita telakkaliitännän kautta. 

Lenovo Legion Phone Duel on suunniteltu alusta asti pelaajia varten, ja se tarjoaa kannettavan pelikonsolin tapaisen käyttökokemuksen. Siinä on vaikuttavat virtuaaliset ohjaimet, erinomaiset peliominaisuudet sekä optimoitu akku, joka kestää keskimääräistä älypuhelinkäyttöä vuorokauden yhdellä latauksella. Legion Phone Duelissa on täydet älypuhelinominaisuudet, hyvä ergonomia ja kätevä kuljetettavuus ilman kömpelöitä ohjaimia. Siihen on sisäänrakennettu virtuaalinen joystick sekä kaksi ultraäänipainiketta. Kaksi värinämoottoria antaa todentuntuista palautetta pelaajalle mahdollistaen entistäkin mukaansatempaavamman pelikokemuksen. 

Lenovon puhelin on yksi ensimmäisistä laitteista, joissa on äärimmäisen nopeat Qualcomm Snapdragon Elite Gaming -peliominaisuudet sekä globaalin 5G-tuen tarjoava uuden sukupolven Qualcomm Snapdragon 865 Plus 5G -järjestelmäpiiri. Lisää tehoa ja virransäästöä tuovat edistykselliset 5. sukupolven muistisirut, jopa 16 gigatavua LPDDR5-RAM-muistia (valinnaisesti saatavilla myös 12 gigatavun versio), sekä jopa 512 gigatavua UFS 3.1 -tallennustilaa. 

Terävät pelianimaatiot ja värikkäät kuvat takaa 6,65 tuuman Full HD -AMOLED-näyttö (2340 x 1080) 144 hertsin virkistystaajuudella. Lenovo Legion Phone Duelin 240 hertsin näytteenottotaajuus siirtää kosketusviiveet historiaan.  

Jäähdytykseen mallia PC-pelimaailmasta 

Pelaaminen voi syödä paljon älypuhelimen resursseja. Siksi Lenovo Legionin suunnittelijat tekivät yhteistyötä peliyhteisön kanssa selvittääkseen, mitä ominaisuuksia he arvostavat hyvässä mobiilipelilaitteessa. Toiveet osoittautuivat samankaltaisiksi kuin PC-pelaajillakin. Listan kärjessä olivat tasapainoinen suorituskyky, luotettavuus ja mukaansatempaavat ominaisuudet.  

Kun tarvittava teho ja suorituskyky pakataan älypuhelimen kuoriin, laitteen sisäosat kuumenevat. Haasteena on laitteen pitäminen viileänä pelaajien käsissä. Lenovo on hyödyntänyt Legion PC -pelitietokoneista hankkimaansa kokemusta ja kehittänyt edistyksellisiä tapoja laitteen lämmönhallintaan. Lenovo Legion Phone Duelissa käytetään mm. nestejäähdytystä ja kupariputkia viilentämiseen. Lisäksi kaksi 2500 milliampeeritunnin akkua on sijoitettu laitteen reunoille, joissa pelaajan kädet ovat. Tällöin ne eivät ole kosketuksissa kuuman piirilevyn kanssa, ja pelisessiot voivat kestää pitempään, kun ylikuumenemisesta ei ole huolta.  

Kätevästi keskellä sijaitsevan latausliitännän ansiosta johto ei tule tielle, kun pelataan vaakatasossa laitetta ladattaessa. Täydessä 90 watin pikalatauksessa käytetään molempia latausliitäntöjä (keskellä ja sivussa) kummankin akun lataamiseen, jolloin yhteiskapasiteetti on 5000 milliampeerituntia. Tyhjä akku latautuu 50 prosenttiin asti vain 10 minuutissa ja täyteen 30 minuutissa.  

Kaksi eteenpäin suunnattua stereokaiutinta luo kirkkaan äänimaailman ja tilantunnun, jolloin pelissä voi reagoida nopeammin esimerkiksi takaa lähestyviin askeleisiin.  

Lähes välittömän palautteen antavat värinäanturit simuloivat osumia pelissä, ja Lenovo Legion Assistant -järjestelmää hyödyntävät virtuaaliohjaimet helpottavat liikkumista. Sisäänrakennettu gyroskooppi tunnistaa liikkeet ja monimutkaisetkin puhelimen asennon muutokset. Esimerkiksi 360 asteen videota katsottaessa näkymä pyörii automaattisesti mukana, kun puhelinta käännetään vaakatasossa. Lenovo Legion Phone Duelissa tämä toiminto on viritetty pelikokemuksen optimointiin. Virtuaalisella joystickillä pelissä voi liikkua tai tähdätä liikuttelemalla peukaloa näytöllä. 

Näytöltä tunnistetut kosketukset välittyvät gyroskoopin antureille, jotka puolestaan välittävät jatkuvasti tietoa näytönohjaimelle. Tämä ansiosta pelissä liikkuminen ja näkymän vierittäminen ovat sulavia. Pelaaja voi esimerkiksi tähdätä helposti puhelinta kallistamalla, tai käyttää sitä ohjauspyöränä kilpa-ajopelissä. Pelikokemusta parantavat myös ominaisuudet, jotka yhdistävät äänet ja värinämoottorit. Tämä Audio to Vibration (A2V) -ominaisuus analysoi pelin äänten suuntia ja laukaisee niihin liittyviä tehosteita: jos esimerkiksi kilpa-auton vasempaan kylkeen osuu toinen auto, pelaaja kuulee äänen ja tuntee värinän tällä puolella. 

Kamera, kuvaus – ja striimaus 

Lenovo Legion Phone Duel on suunniteltu tarjoamaan pelaajille hyvä ote puhelimesta. Laite painaa 239 grammaa ja on paksuimmillaan 9,9 millimetriä. Omakuvien ottamiseen laitteessa on ponnahduskamera. Ulkoiset valotehosteet luovat lisää tunnelmaa. Pelejä YouTube- tai Twitch-kanaville striimaaville pelaajille laatua tuovat neljä melua vaimentavaa mikrofonia, jotka tallantavat ääntä joka puolelta. Tällöin livestriimaus onnistuu äänekkäissäkin ympäristöissä, kuten e-urheilu-tapahtumissa. 

Säädettävyyttä tuo mukautettava Lenovo Legion Realm -näkymä, jolla voi muokata laitteiston asetuksia, etsiä uusia pelejä Google Play -kaupasta ja valita parhaan suorituskyvyn ja pienimmän latenssin tarjoavan verkon, oli se sitten esimerkiksi WLAN, 5G tai WiFi 6. 

Laitteen kameroilla voi kaapata perinteistä HD-tason 1080p-kuvaa tai tallentaa tapahtumia 4K-laadulla ja 30 FPS:n ruutunopeudella. Kun 20 megapikselin etukameraa ei käytetä, se painuu puhelimen rungon sisään. Mukana on myös ominaisuus, joka suojaa ponnahduskameraa vetämällä sen automaattisesti sisään, jos puhelin putoaa. Lenovo Legion Phone Duelin 64 megapikselin takakamera nappaa laadukkaita kuvia sekä pimeissä että valoisissa oloissa, ja lisäksi takana on 16 megapikselin laajakuvakamera. 

Pelipuhelimella voi myös tallentaa omia reaktioita aktivoimalla etukamera pelaamisen aikana, jolloin pelaajan kuva tulee näkyviin näytölle pelitapahtumien päälle. Tämä ominaisuus on yhteensopiva suosituimpien striimaussovellusten kanssa. Oman pelikanavan ylläpidosta tulee näin mahdollista kenelle tahansa. Taustan voi poistaa ja tekoälyn avulla voi lisätä suodattimia ja parantaa kuvan laatua. Laite tukee myös lisätyn todellisuuden tarroja ja kolmiulotteisia Playmojeja. Pelisession lopuksi pelaaja voi katsoa pelin kaikki huippukohdat esikatselunäytöltä ja valita sopivat ennen niiden jakamista muille. 

Lisätietoja, tekniset tiedot ja kuvia on Lenovo StoryHub -sivustolla. 

Hinnat ja saatavuus  

  • Lenovo Legion Phone Duel (Kiinassa puhelimen nimi on Lenovo Legion Phone Pro) tulee myyntiin heinäkuussa Kiinassa sekä valituilla Aasian ja Tyynenmeren alueen markkinoilla. Puhelin tulee myöhemmin saataville EMEA-alueella (Eurooppa, Lähi-Itä ja Afrikka) sekä Latinalaisessa Amerikassa. Saatavuus ja markkinoilletulon ajankohta vaihtelevat alueittain. 
  • Hinnat vaihtelevat eri markkinoilla. Lisätietoja 16 ja 12 gigatavun muistilla varustettujen mallien hinnoittelusta saa paikallisilta yhteyshenkilöiltä. 

Viimeisimmät artikkelit

Related Stories