Korealainen TV-kanava kuvasi Kotkassa ja Haminassa dokumenttiohjelmaa suomalaisista peliyrittäjistä

Korean Broadcasting System KBS kuvasi 31.7.-3.8.2018 Kotkassa ja Haminassa. KBS on Korean valtiollinen TV-mediayhtiö, oman maansa Yle. Kuvaaminen aloitettiin tiistaina Kotkassa Levelup-yrityskiihdyttämön toimitilassa, jossa korealaiset kuvasivat yrityskiihdyttämön toimintaa ja tutustuivat Levelup-ohjelman yrittäjiin sekä Digiverstas XAMK -opiskelijatiimeihin.

Korealaista kuvaustiimiä kiinnosti pelialan yrittäjät, sillä korealaiset ovat erittäin innokkaita peliviihteen käyttäjiä ja tunnettuja kansainvälisten peliturnausten voittajina. Tuottaja Moon Jibye, kameraohjaaja Jin Ayoung ja avustaja Boyoung Lee olivat verkkohaulla löytäneet alueen Playa Game Industry Hub -yhteisön ja Kotkassa vuosittain tapahtuvan kansainvälisen *Ship Startup Festival -yrittäjyystapahtuman. Yhteydenotossaan he painottivat haluavansa nähdä, miten Suomessa paikalliset yrittäjät pieniltä paikkakunnilta toimivat ja saavuttavat kansainvälistä kasvua.

”Kuvaamme lyhyitä dokumenttiohjelmia, jotka toimivat ajankohtais- ja opetusohjelman pohjana. Asiantuntija sitten kommentoi dokumenttipätkiä elävän yleisön edessä. Suositun ohjelman tarkoituksena on haastatella ympäri maailman mielenkiintoisia ihmisiä, joilta voimme itse kukin oppia jotain uutta. Haluamme ohjelmallamme avata uusia näkökulmia maailmaan ja toimia laajempien keskustelujen lähtökohtana,” kertoi tuottaja Moon Jibye.

Kymenlaakson peliosaajat haastateltavina

KBS TV:n tuottaja Moon Jibyen erikoispyyntönä oli päästä seuraamaan nuorta, paikallista, aloittavaa pelialan tiimiä. Kohteeksi valikoitui Soopeli Studios ja kuvattaviksi kotkalaiset Antti Kytö ja Essi Tommila sekä haminalainen Toni Arvilommi. Soopelilla on kaksi muutakin jäsentä, yksi Ruotsissa ja yksi Eestissä. Soopeli Studios on mukana syksyn Levelup-kiihdytysohjelmassa, joka on yrittäjille suunnattu ilmainen koulutus-, mentorointi- ja sparrausohjelma. Soopeli Studion kolmikko osallistui myös elokuun alussa *Ship Startup Festival -tapahtumaan.

Korealaiset jatkoivat kuvauskierrostaan Nitro Gamesin tiloihin Kotkan Sapokassa ja tutustuivat samalla Kukouri Mobile Entertainment -yritykseen.

Erityistä huomiota herätti pyhtääläinen naisyrittäjä Petronella Grahn Pomenia-yrityksellään. Hänen kertomuksensa yritystoiminnan yhdistämisestä kuuden lapsen äitiyteen selvästi liikuttivat korealaisia, joilla itsellään on kotona pieniä lapsia.

*Ship-finaalissa kotkalainen yrittäjäkaksikko

Korealainen TV-ryhmä kuvasi tiiviisti kaksipäiväisessä *Ship Startup Festival -tapahtumassa 1.-2.8. Merikeskus Vellamossa. Tapahtumaan osallistui 50 opiskelijayritttäjätiimiä Suomesta ja ulkomailta. Viidestäkymmenestä erittäin kovatasoisesta osallistujatiimistä valittiin kymmenen finalistia. Kotkasta finaaliin ponnistivat XAMK-opiskelijoiden Ronny Bäckmanin ja Hassib Rezain startup Light Cap Security, joka on myös hakenut mukaan syksyn Levelup-yrityskiihdyttämön ohjelmaan.

*Ship Startup Festival -kuvauspäivän jälkeen korealainen kuvausryhmä ja kaikki 50 yrittäjätiimiä mentoreineen siirtyivät Haminaan illaksi Googlen isännöimään illallistilaisuuteen ja veneristeilylle. Veneeltä käsin korealaiset kuvasivat drone-lennokillaan kaunista ilmakuvaa merestä ja saaristosta.

Kymenlaakson peliyrittäjistä kuvattu ohjelma esitetään Korean TV:ssä syyskuun 21. päivä.

Lisätietoja:

Kymenlaakson yrityskiihdyttämö – Levelup Startup Accelerator

Viimeisimmät artikkelit

Related Stories