Joulu on perhepelaamisen juhlaa – Viisi lahjavinkkiä PlayStation-pelaajalle

Pelaaminen on yhä useammalle keskeinen vapaa-ajan harrastus ja tapa viettää yhteistä aikaa niin perheen kuin kavereiden kanssa. Loppuvuoden juhlapyhät tarjoavat erinomaisen mahdollisuuden tutustua vuoden 2018 PlayStation-pelikattaukseen, joka tarjoaa monipuolisesti vaihtoehtoja eri lajityyppien ystäville. Tänä jouluna palataan nostalgisiin tunnelmiin PlayStation Classic -retrokonsolin parissa ja kurkistetaan tulevaisuuteen uusien PlayStation VR -virtuaalitodellisuuspelien myötä.

PlayStation 4 (PS4) -konsolia on julkaisunsa jälkeen myyty jo yli 80 miljoonaa kappaletta ympäri maailman, ja sen pelivalikoima kattaa lukemattomia pelejä. Laajasta valikoimasta löytyy pelejä jokaisen makuun, aina perinteisestä tasoloikasta toimintaseikkailuun, seura- ja bilepeleihin sekä urheiluun ja ajosimulaattoreihin. Vuoden 2018 uutuudet tarjoavat yhtä lailla vaihtoehtoja yhdessä ja yksin pelaamiseen.

Retrokonsoli pukinkonttiin

Minikokoinen PlayStation Classic vie pelaajan takaisin vuoteen 1994, jolloin alkuperäinen PlayStation-konsoli julkaistiin ensimmäisenä Japanissa. Konsoli vastaa ulkoasultaan ensimmäisen sukupolven PlayStationia, mukaan lukien harmaa väritys, muotoilu ja ohjaimet, mutta pienemmässä koossa. PlayStation Classic sisältää 20 valmiiksi asennettua peliä, kuten Final Fantasy VII, Tekken 3 ja R4 RIDGE RACER TYPE 4. Kyseessä on täydellinen paketti sekä nostalgianjanoisille, alkuperäisestä PlayStation-konsolista nauttineille faneille että uusille pelaajille, jotka haluavat kokea 1990-luvun klassiset pelit ensimmäistä kertaa.

PlayStation Classic julkaistiin 3.12.2018. Lisätiedot: playstation.com/playstation-classic.

Seurapelejä illanistujaisiin

PlayLink on PlayStationin oma sosiaalisten pelien kokoelma, johon lukeutuvat muun muassa suosittu seurapeli That’s You ja tietovisailu Knowledge is Power. Peliin liitytään puhelimelle ladattavalla sovelluksella, jolloin isommankin kaveriporukan yhteispeli on vaivatonta.

Tänä jouluna PlayLink-pelisarja täydentyy jälleen uusilla peleillä. Perinteisten lautapelien ystäviä ilahduttaa digitaalinen versio huippusuositusta Ticket to Ride (suom. Menolippu) -lautapelistä, joka vie pelaajan rakentamaan rautatieyhteyksiä pitkin Yhdysvaltoja. UNO tuo puolestaan klassisen korttipelin ensimmäistä kertaa PlayStationille. Bileillan täydentää apinamainen, 18 minipelistä koostuva Chimparty, joka tarjoaa jokaiselle jotakin.

Ticket to Ride, UNO, Chimparty sekä muut PlayLink-pelit nyt saatavilla PS4-konsolille. Lisätiedot: playstation.com/playlink.

PlayStation VR vie virtuaalitodellisuuteen

Virtuaalitodellisuuspelejä ja -elämyksiä varten suunniteltu PlayStation VR (PS VR) on täydellinen lisävaruste PS4-pelaajalle. Nykyinen pelivalikoima kattaa yli 200 julkaisua, jotka edustavat monipuolisesti virtuaalipelaamisen eri lajityyppejä aina helposti lähestyttävistä pulmapeleistä tasohyppelyyn, vauhdikkaaseen toimintaan ja intensiivisiin kauhupeleihin.

Värikäs Astro Bot Rescue Mission on kriitikoiden suosikki ja tämän vuoden sympaattisimpia PS VR -peliuutuuksia. Avaruushenkisessä pelastustehtävässä pelaaja auttaa kapteeni Astroa löytämään miehistönsä, joka on hajallaan eri puolilla avaruutta. PS VR:n ansiosta perinteinen tasohyppely saa uuden ulottuvuuden, jossa 20 ainutlaatuista tasoa vievät seikkailun kaupunkimaisemista viidakoihin ja synkistä luolista kauniille hiekkarannoille.

Astro Bot Rescue Mission nyt saatavilla PS VR -järjestelmälle. Pelin suositusikäraja on 7 vuotta. Lisätietoja: playstation.com//astro-bot-rescue-mission-ps4.

Vauhdikas bilepeli ikuisille nuorille

Tänä vuonna juhlasesongin parhaat bileet käynnistyvät PlayStation VR:llä. Virtuaalitodellisuuden uusin tulokas Beat Saber on mukaansatempaava musiikki- ja rytmipeli, jossa pelaajan tehtävänä on pilkkoa lasermiekalla kohti tulevia ”biittejä”. Jokainen isku vaatii oikean valomiekan käyttöä täsmälleen oikeassa lyöntisunnassa. Beat Saberin elektroninen musiikki on sovitettu vastaamaan pelin eri tasoja, jotka laittavat pelaajan lähes huomaamatta tanssimaan miekan sivallusten tahtiin.

Kaikenikäisille sopiva Beat Saber nyt saatavilla PS VR -järjestelmälle. Lisätietoja: playstation.com/beat-saber-ps4.

Sarjakuvien teini-idoli kasvoi aikuiseksi: toimintapeli Marvel-faneille

Hämähäkkimies palasi rytinällä PS4-konsolille ja sulatti saapuessaan myös kriitikoiden sydämet. Erinomaisen vastaanoton saanut Marvel’s Spider-Man on tämän vuoden parhaimpia toimintapelejä, joka esittelee yleisölle aivan uudenlaisen Peter Parkerin. Pelissä nähtävä Spider-Man ei ole enää mikään keltanokka, vaan taitava konkari, jonka monipuoliset liikesarjat ja hahmonkehitysmahdollisuudet pitävät kokeenkin pelaajan pitkään otteessaan. Kaupan päälle peli vie mukanaan tutkimusmatkalle New Yorkiin, jonka pilvenpiirtäjät ja kadut toistuvat ruudulla upean yksityiskohtaisina.

Marvel’s Spider-Man nyt saatavilla PS4-konsolille. Pelin suositusikäraja on 16 vuotta. Lisätietoja: playstation.com/marvels-spider-man-ps4.

Viimeisimmät artikkelit

Related Stories