Joona “Serral” Sotalasta StarCraft II:n maailmanmestari!

StarCraft II World Championship Series -turnauksen Global Finalsin voittaja ratkaistiin Suomen aikaa lauantain ja sunnuntain välisenä yönä.

Kuluneen vuoden aikana ENCE Esports -organisaatiossa pelaava Joona ”Serral” Sotala on kerta toisensa jälkeen osoittanut olevansa yksi StarCraft II -pelin ehdottomista maailman huipuista. Suomen aikaa sunnuntaiyönä Sotala pelasi paikkansa World Championship Seriesin World Finals -tapahtuman finaaliin, jossa hän kohtasi korealaisen Kim ”Stats” Dae-yeobin voittaen finaalin luvuin 4-2. Jo finaaliin eteneminen oli historiallinen suoritus, sillä aiemmin WCS World Finals -finaaleissa on nähty vain korealaisia pelaajia.

Vuoden 2018 aikana Sotala on osallistunut World Championship Series – turnaukseen, jonka sarjan turnauksista pelaajat keräävät WCS-pisteitä, joiden perusteella 26.10.-3.11. Anaheimissa, Yhdysvalloissa, järjestettyyn WCS Global Finals -turnaukseen osallistui yhteensä 16 pelaajaa. Sarjan turnauksia järjestettiin vuonna 2018 yhteensä neljä (Leipzig, Austin, Valencia, Montreal), joista Sotala voitti jokaisen. Viikonlopun Global Finalsien voitosta Sotala tienasi 280 000 dollaria.

“On vaikea kuvailla sanoin Joonan kovalla harjoittelulla, työllä ja omistautumisella saavutettua voittoa. Kukaan Etelä-Korean ulkopuolelta ei aiemmin ole suoriutunut World Championship Series -lopputurnauksen finaaliin tai voittanut turnausta. Onnittelut kuuluvat myös Joonaa matkan varrella tukeneille taustajoukoille, vanhemmille, veljelle ja ENCE esports -organisaatiolle. Jos katsoo kokonaisuutta vuonna 2018, hän on kuuden korkeimman tason arvokilpailuvoittonsa perusteella osoittanut olevansa maailman paras pelaaja pelinsä parissa ja on ylpeydenaihe meille kaikille suomalaisille”, kommentoi Suomen elektronisen urheilun liiton puheenjohtaja Joonas Kapiainen.

Historiallisen voiton Sotala otti myös GSL vs. the World -turnauksessa ja oli ensimmäinen Korean ulkopuolinen pelaaja, joka kyseisen turnauksen on voittanut. Turnauksen 16 pelaajasta kahdeksan oli korealaisia ja turnaus koostui yksilö- ja joukkueturnauksesta. Yksilöturnauksessa pelaajat taistelivat maailman parhaan pelaajan tittelistä ja joukkueturnauksessa muiden maiden pelaajat pelasivat Koreaa vastaan. Joukkueturnauksessa pelasivat vastakkain joukkueet Team Maru ja Team Serral, joista Team Serral vei voiton.

Sotalaan ja hänen taustaansa pelaajana voi tutustua lokakuussa osana WCS Signature-sarjaa julkaistun videon parissa: https://youtu.be/neKRnmRWmXA

Suomen elektronisen urheilun liitto onnittelee Joonaa historiallisesta ja äärimmäisen hienosta suorituksesta!

 

Lisätietoja:
https://liquipedia.net/starcraft2/2018_WCS_Global_Finals

Kuva: StarCraft Esports, Twitter

Viimeisimmät artikkelit

Related Stories