Jamppi + ENCE = ????

Jos viimeiset viikot ovat olleet Jampin eli Elias Olkkosen ympärillä huhuilevia nuorten miehen otteista pelijättiä kohtaan niin tänään sitten rysähti kunnolla:

Suomen tunnetuin ja menestynein Counter-Strike-joukkue ENCE vahvistaa kokoonpanoaan 18-vuotiaalla superlupauksella , joka on tehnyt kaksivuotisen sopimuksen organisaation kanssa.

Olkkonen ei korvaa kokoonpanossa ketään nykyistä ENCE-pelaajaa, sillä joukkue siirtyy kuuden pelaajan kokoonpanoon. Vastaavaan ratkaisuun päätyi hiljattain myös tanskalainen Astralis, jota pidetään kaikkien aikojen CS-tiiminä. ENCE pelaa keskiviikkona Road to Rio -karsinnan ottelussa vielä ilman Olkkosta. Tulevissa DreamHack Masters- ja Elisa Invitational -turnauksissa Olkkonen korvaa Sami ”xseveN” Laasasen.

Olkkosella ei pelilupaa Majoreissa

ENCE kertoo tiedotteessa seisovansa Olkkosen takana taistelussa Valvea vastaan ja sanoo pelaajalle langetetun rangaistuksen olevan aivan liian raju. ENCE yllyttää Counter-Striken ammattilaispelaajaliittoa (CSPPA) ottamaan Olkkosen oikeustapauksen vakavasti myös tulevaisuutta ajatellen. Olkkonen ei saa pelata Valven järjestämissä Major-turnauksissa eli mikäli ENCE selviytyy karsinnoista Rioon, eikä Valve ota pelikieltoa pois, ei häntä voida Riossa peluuttaa. Haastehakemus vuonna 1996 perustetulle ja kolmen miljardin dollarin arvoiselle Valvelle on jätetty Itä-Uudenmaan käräjäoikeuteen.

Olkkoseen on yhdistetty Steam-pelitili, jolta löytyy turnausosallistumisen estävä VAC-kielto. VAC on lyhenne Valve Anti-Cheatista, joka on pelitalon oma huijauksenestojärjestelmä. Olkkonen on kiistänyt olevansa huijari tai käyttäjätilin omistaja, mutta yhteydenotot Valveen eivät ole muuttaneet pelitalon kantaa.

Haastekirjelmän mukaan Olkkonen loi vuonna 2015 nyt VAC-kiellossa olevan pelitilin kotona järjestämänsä peli-illan eli lanien aikana. Olkkonen on ollut tuolloin 14-vuotias. Olkkonen osti tilille CS-pelin vanhempiensa luottokortilla ja luvalla. Olkkonen oli myynyt ja luovuttanut pelitilin samana iltana alaikäiselle ystävälleen, joka osallistui kotilaneihin. Pelitili sai VAC-kiellon marraskuussa 2015.

Haastekirjelmässä kerrotaan Olkkosen olleen välittömästi yhteydessä Valveen, kun hän sai lokakuussa 2019 tietää VAC-kiellosta ja sen seuraamuksista. Sähköpostikeskustelut pelijulkaisijan kanssa päättyivät siten, että Valve totesi Olkkosella olevan elinikäinen osallistumiskielto Major-turnauksiin. Päätöstä ei peruttu. Mitä tapahtuu joukkueelle jos ja kun Jamppi pelaa karsinnoissa, muttei pääsisi itse turnaukseen?

ENCE-valmentaja Slaava ”Twista” Räsänen kertoo Jallin jatkavan tarkkuuskivääripelaajana. Olkkonen saa vapaat kädet, mutta tiimi aikoo myös pelata kahta tarkkuuskivääriä samanaikaisesti aiempaa enemmän. Kemppi vahvistaa puolestaan videolla ottavansa pelinjohtajan hommat vastuulleen Jallilta, joka toimii hänen siipimiehenä.

Viimeisimmät artikkelit

Related Stories