GameXpossa pelattavaa enemmän kuin koskaan

Pelaamisen erikoistapahtuma GameXpo kokosi e-urheilun, arcade-pelien, lauta- ja roolipelaamisen sekä cosplayn ystävät Messukeskukseen. Goexpo Winterin ja Outlet Expon kanssa samaan aikaan järjestetty tapahtuma keräsi yhteensä yli 31 000 kävijää.

Pelaamisen erikoistapahtuma GamXpo tarjosi kävijöilleen enemmän pelaamista ja seurattavaa kuin koskaan aikaisemmin. Esports-turnauksissa kisattiin mm. IS Cup 3:n NHL 6vs6 Suomen mestaruus ja 1vs1 paikalliskarsinnat, yli tuhannen pelaajan PUBG-turnaus, Suomen suurin CS-turnaus ja kolmen eri pelin OnePlus Masters-turnaus. Tapahtumassa pelattiin myös Suomen ensimmäinen megapeli, Cosplayn SM:t sekä erilaisia lautapeliturnauksia. Esports-turnausten yhteenlaskettu rahapotti oli 29 500 euroa ja tuotepalkintojen summa liikkui tuhansissa euroissa. Paikan päällä pääsi pelaamaan PUBG-turnauksen 80:n pelikoneen lisäksi yli 170 konsoli-, mobiili- ja arcade-laitteella.

GameXpo kokosi pelaamisen ystävät Messukeskukseen

Toista kertaa järjestettävä GameXpo lunasti paikkansa peliharrastajien tapahtumana.

”Yleisö löysi hyvin paikalle ja eri turnausten katsomot täyttyivät kiinnostuneista katsojista. GameXpossa kirjoitettiin Suomen esports-historiaan pari uutta sivua. Esimerkiksi palkintopotiltaan vuoden isoimman CS:GO-turnauksen lisäksi yli 1 000 hengen PUBG-liveturnaus oli Suomessa ensimmäinen laatuaan ja myös kansainväliset kriteerit täyttävä veto. Lisäksi NHL 6vs6 Suomen Mestaruudesta taisteltiin niin ikään ensimmäisen kerran. Tästä on hyvä jatkaa”, toteaa myyntipäällikkö Antti Hassinen Messukeskuksesta.

GameXpo Award tuottaja Juha Lahdelle

Suomen Messusäätiön rahoittama GameXpo Award myönnettiin YLE:n tuottaja Juha Lahdelle. Lahti on edistänyt suomalaista e-urheilua ja ollut merkittävällä panoksella mukana nostamassa pelaamista esille positiivisessa valossa.

Viimeisimmät artikkelit

Related Stories