eUrheilu ammattina

eUrheilu eli eSports tarkoittaa yleensä tietokoneella pelattavien pelien pelaamista ammatikseen. Ilmiö on kohtuullisen uusi ja vasta viime vuosina turnauksissa on oikeasti alkanut liikkua isoja rahasummia. Se kuinka paljon pelaajat itse tienaavat listatuista turnaussummista lienee salaisuus, koska melkeinpä jokainen korkean tason pelaaja pelaa joukkueessa.

Netissä on listattu parhaiten ansainneet pelaajat sekä peli mitä he useimmiten pelaavat ja tällä hetkellä peli mistä tienaa eniten on Dota 2. Sitä pelaa myös suomalainen Lasse Urpalainen, joka on tienannut julkisen ammattipelaaja uransa aikana noin 2,9 miljoonaa taalaa kun eniten tienannut Saksassa pelaava Kuro Takhasomi on kerännyt yli 3,5 miljoonaa taalaa.

Kuro on 25 vuotias ja on pelannut ammattilaisena jo vuodesta 2008, jolloin hänen tienestinsä olivat hulppeat 123 taalaa. Tilastojen mukaan Kuro on pelannut 82 rahaturnausta ja voitti ensimmäisen turnauksensa vasta viime vuonna.

Kerrotaan, että nuorena varttuessaan Kurolla oli ongelmia jalkojensa kanssa ja pelaaminen toi hänelle tekemistä.

Alkuvuodet Kuro pelasi saksalaisissa DotA-joukkueissa kunnes liittyi ensimmäiseen kansainvälisen tason joukkueeseen mousesports. Vuonna 2011 hän nousi tunnetuksi GosuGamers.net pelaajana, josta sitten eteenpäin olikin tie sitten auki – kunnes 2015 Kuro liittyi nykyiseen joukkueeseensa Team Liquidiin jossa myös suomalainen Lasse Aukusti ”MATUMBAMAN” Urpalainen ja Jesse ”JerAx” Vainikka pelaavat.

Liquidin pelaajat pelaavat muuten myös Brood War, StarCraft II, Heartstone, Heroes of the Storm, Smash, Counter-Strike, Overwatch sejä Rocket League pelejä.

Viimeisimmät artikkelit

Related Stories