Esports-peleillä juhlistetaan Työ elämään -tapahtuman 10-vuotista taivalta

Työ elämään on nuorten ammatti- ja kesätyötapahtuma, joka järjestetään Oulun teatterilla tiistaina 21.1.2020 klo 9–15.30.

Tapahtuma järjestettiin ensimmäisen kerran jo vuonna 2011, ja sen sisältö on vuosien saatossa kehittynyt valtavasti.

”Työ elämään -tapahtuma syntyi ajatuksesta, että kootaan TE-toimiston Kesätyötreffit ja kaupungin Ammattikirjasto saman katon alle yhteiseksi tapahtumaksi. Sen jälkeen mukaan on tullut muutakin toimintaa ja tapahtuma on laajentunut nykyisenkaltaiseksi”, sanoo tapahtumajärjestelyissä alusta asti mukana ollut asiantuntija Antti Haapalainen Pohjois-Pohjanmaan TE-toimistosta.

”Nyt kun Työ elämään -tapahtuma järjestetään jo kymmenennen kerran, halusimme tuoda päivään uutta sisältöä juhlavuoden kunniaksi. Luovin opiskelijat rakentavat teatterin toiseen kerrokseen peliympäristön esports-pelaamista varten ja ovat koko päivän ohjaamassa apua tarvitsevia pelaajia”, kertoo yritysyhteistyökoordinaattori Sari Moilanen BusinessOulusta. 


Paikalla kymmeniä työnantajia

Nuoret saavat Työ elämään -tapahtumassa tietoa kesätöistä ja ammatinvalinnasta. Lisäksi nuoret pääsevät jutustelemaan työnantajien kanssa ja tutustumaan eri alojen ammattilaisiin. 

Opettajille tapahtuma tarjoaa hyvän mahdollisuuden opettaa oppilaille ja opiskelijoille työelämätietoutta ja yrityskasvatusta sekä tuoda tutuksi eri ammatteja. Työ elämään -tapahtuma soveltuu erityisen hyvin kaikille nuorten kanssa ohjaustyötä tekeville. 

Työnantajille tapahtuma antaa mahdollisuuden erityisesti nuorten työntekijöiden rekrytointiin ja toisten työnantajien tapaamiseen.

Mukaan on ilmoittautunut suuri joukko työnantajia: Adecco, nuorisojärjestö AIESEC, Arina, Attendo, Bauhaus, Buutti, Hesburger, Homemap, Ideko, Kahvila Poiju, Laatutrio, Lidl, Lintulammen asukasyhdistys, Monetra, NJC, ODL – Varma Startti, Omapaja, Puolivälinkankaan suuralueen asukasyhdistys, Prime Sales Oy, Rainmaker, RTK-palvelu, Sanoma Digital, Sector Alarm, Sihti, Staffpoint, TyöAsema, Vamlas, VPS Henkilöstöpalvelu Oy ja Värväämö.

Ammattikirjasto, urakahvila, kesätyötreffit ja työnäytöksiä

Ammattikirjastossa kävijät voivat tutustua eri ammatteihin. Lainakirjat ovat eri ammatteja edustavia ihmisiä, joiden kanssa pääsee keskustelemaan työnteon arjesta sekä poluista, joiden kautta ammattiin voi päästä.

Urakahvilassa osallistujat saavat kahvi- tai teekupposen lisäksi neuvoja ja ohjausta ammatinvalintaan ja eri koulutusmahdollisuuksiin, opintojen suunnitteluun, kesätyönhakuun, työhakemuksen tekemiseen tai vaikkapa ulkomailla työskentelyyn.

Kesätyötreffeillä voi keskustella työnantajien kanssa kesätyö- ja harjoittelupaikoista. Lisäksi kesätyötreffeillä kerrotaan Oulun kaupungin tarjoamista kesätyöharjoittelupaikoista ja kesätyösetelistä.

Työ elämään -tapahtumassa on mielenkiintoisia ja mukaansatempaavia oppilaitosten työnäytöksiä kaikille tapahtuman kävijöille. Työnäytöksistä kävijät näkevät, kuinka ammattiin opiskellaan ja kuinka ammatissa työskennellään.

Tietoiskuista näkökulmia työn hakemiseen, tekemiseen sekä yrittäjyyteen 

Tapahtumaan osallistujilla on mahdollisuus osallistua myös tietoiskuihin, jotka järjestetään samansisältöisinä aamu- ja iltapäivällä.  

klo 9.10–9.30 ja 12.20–12.40
Kesätyön ABC
Riikka Hautala, Vastuullinen kesäduuni -kampanja
Pia Vaajakallio, Vammaisten lasten ja nuorten tukisäätiö Vamlas

klo 9.40–10.10 ja 12.50–13.20
Supersukupolvi ja seuraava Suomi
Ilkka Halava, tulevaisuustutkija

klo 10.20–10.40 ja 13.30–13.50
Choose ICT – tulevaisuuden työmahdollisuudet tietotekniikka-alalla
Janne Mustonen, BusinessOulu

klo 10.50–11.10 ja 14–14.20
Erotu eduksesi työhakemuksella ja CV:llä
Antti Haapalainen, Pohjois-Pohjanmaan TE-toimisto


Tapahtuman järjestävät yhteistyössä BusinessOulun työllisyyspalvelut, Oulun kaupungin sivistys- ja kulttuuripalvelut, Oulun seudun ammattiopisto, Pohjois-Pohjanmaan TE-toimisto, Pohjois-Suomen aluehallintovirasto ja Ammattiopisto Luovi.

Viimeisimmät artikkelit

Related Stories