ESL One: Rio 2020 Major peruttu!

Mitä tarkoittaa CS:GO ammattipelaajien maailmassa, kun kuulee uutisen, että vuoden isoin rahapeliturnaus on peruttu kokonaan? Valve nimittäin tiedotti, että tämän vuoden Rion Major turnauskin perutaan, ja se tarkoittaa käytännössä samalla että Rioon varatut kaksi miljoonaa dollaria palkintorahoja ”siirtyy” muualle. Rion LAN-turnauksen sijasta kalenteriin tulee 250 000 online turnaus IEM Beijing-Haidian. Näin ollen ensimmäistä kertaa sitten vuoden 2013 tänä vuonna ei ole lainkaan CS:GO Major turnauksia. Sinällään Valven päätös ei ole mitenkään erikoinen, onhan Blizzard siirtänyt jo oman The International finaalinsa ensi vuodelle.

Mutta ammattilaisille, jotka tienaavat leipänsä CS:GO pelaamisesta, loppuvuodelle tuli aukko – miksi koluta Valven Major turnauksien karsintoja, jos finaaleja ei pelata lainkaan? Siinäpä dilemma.

Loppuvuoden turnauksia CS:GO

Tuon Kiinan turnauksen lisäksi joulukuulle sentään tulee kunnon turnaus kun kalenteriin ilmestyy Kölnin 500 000 IEM: Global Challenge joulukuun 15.-20.päivä. Erikoisinta tässä on se, että Kölnin turnaus on tarkoitus järjestää LAN-turnauksena!

Kölniin ollaan kutsumassa Pohjois-Amerikan ja Euroopan kahdeksan parasta joukkuetta ja pelit pelataan studiotiloissa Kölnissä. Turnaus tuo samalla takaisin Intel Grand Slam kolmannen kauden. Ketkä kahdeksan joukkuetta Kölnin ollaan kutsumassa selvinnee vasta lähempänä joulukuuta.

Tuo marraskuun IEM:Beiging-Haidan pidetään neljän divisioonan ja 32 joukkueen turnauksena. Kiinan turnauksen Euroopan lohko pelataan 16 joukkueen kesken, 12 kutsuttua ja 4 karsintojen kautta. Euroopan lohkossa on jaossa 150 000 dollaria.

Marraskuussa on myös 32 joukkueen INTEL Extreme Masters: New York 2020. Tässä NY Mastersissa nähdään vain yksi suomalainen, nimittäin vain OG on ainoana joukkueena mukana, jossa on suomalainen jäsen.

Viimeisimmät artikkelit

Related Stories