Escape room pakenee kotiin: Uusi suomalainen peli-innovaatio lanseerataan tänä syksynä

Suomalainen pelialan startup Cryptic Cargo lanseeraa Helsingissä täysin uudenlaisen escape room innovaation syyskuussa 2018. Escape room -nimestä huolimatta tämä pakohuone ei ole huone, vaan se liikkuu pelaajien mukana mihin tahansa. Vuokrattava escape room -peli on pakattu matkalaukkuun ja itse peliä ohjataan tarkoitukseen rakennetulla escape room -sovelluksella. Sovellus tuo peliin mm. video-ohjeita, pelaajien tarvitsemat vinkit ja erilaisia digitaalisia pulmia ratkaistavaksi.

Pelejä pääsee kokeilemaan Punavuoren Ahvenessa, joka on myös ensimmäinen Cryptic Cargon noutopiste. Kuvassa peli ravintolan kabinetissa.

Olemme halunneet tuoda aidon pakohuonekokemuksen helposti saavutettavaksi ja samalla lisänneet siihen täysin uudenlaisen elementin, pakohuonepelien juuria unohtamatta. Pelaajat voivat nyt kokea aidon pakohuonepelin missä he ikinä haluavat, yrityksen toimitusjohtaja Laura Aaltonen luonnehtii.

Pakohuonepelit ovat tavallisesti paikkaan ja huoneeseen sidottuja pulmapelejä. Pelaajat ratkovat erilaisia loogista päättelykykyä vaativia tehtäviä päästäkseen lopulta ulos huoneesta tai ratkaistakseen huoneeseen liittyvän muunlaisen mysteerin.

Cryptic Cargo haluaa tuoda jotakin uutta pakohuonepeleihin lisäämällä aitoon pelielämykseen vapauden päättää missä, milloin ja miten peliä pelataan. Pelin voi siis viedä minne tahansa ja sen voi pelata mihin aikaan tahansa. Itse peli mahdollistaa kokemuksen muokkaamista pelaajien mieleiseksi, esimerkiksi huoneen voi sisustaa mieleisekseen teemaan sopivalla rekvisiitalla. Pelaajat saavat päättää halutessaan peliajan tai jättää ajan seuraamisen kokonaan pois. He hallitsevat pelissä käytettävien vinkkien määrää ja ajankohtaa ja saavat myös esimerkiksi päättää haluavatko lisätä peliin suunnitellun ääniympäristön kokemukseensa. Pelin voi myös koota uudelleen vuokrauksen aikana, jos peliporukka haluaa esimerkiksi pelata pienemmissä tiimeissä toisiaan vastaan.

Cryptic Cargon ensimmäistä peliä The Outbreak voi käydä kokeilemassa etukäteisvarauksella syyskuussa Punavuoren Ahven -ravintolassa ja myöhemmin syksyllä pelisalkkuja voi vuokrata mihin tahansa sijaintiin. Kotiin vuokrattavan pelin vuokra-aika on noin päivän.

Lue lisää palvelusta osoitteessa:

www.crypticcargo.com

www.facebook.com/crypticcargo

Kuvassa Laura Aaltonen (yrityksen toimitusjohtaja) ja Max Sandberg (yrityksen teknologiajohtaja)

Cryptic Cargo

Cryptic Cargo on täysin uudenlainen, liikuteltava escape room -elämys. Se yhdistää pelivalmiin, matkalaukkuun pakattavan pakohuonepelin ja mobiilisovelluksen. Sovellus auttaa pelissä eteenpäin, täydentäen elämystä interaktiivisilla tehtävillä, vihjeillä ja musiikilla.

Tuo escape room mihin tahansa: sinä päätät, missä ja miten haluat pelata! Cryptic Cargo on Suomessa kehitetty innovaatio.

Viimeisimmät artikkelit

Related Stories