E-urheilusta ja sen seuraamisesta

Oletko itse aktiivinen pelaaja, vai enemmänkin aktiivinen seuraaja? Itse pelasin aiemmin paljon, mutta nyt minusta on tullut satunnainen pelaaja ja enemmänkin tässä iässä jo vierestä katseleva, ja siksi esimerkiksi HLTV:n suoratoistolinkit ovatkin viikoittain kovassa käytössä, sillä CS:GO on se seurattavin peli tällä hetkellä. En kuitenkaan tällä lausahduksella ota mitään pois LoL, Dota2, Starcraft II, Call of Duty, NHL, FormulaSeries kohtaamisista, mutta kaiken seuraamiselle vain ei normaali töiden vuoksi ole aikaa. Siksi tänään lukemani uutinen Heroicin, MIBR:n sekä Hard Legionin valmennuksesta aiheutti liikehdintää kohti vedonlyöntioperaattoreita.

Verovapaat nettikasinot nimittäin tarjoavat monet jo tätä nykyä tarjolla myös vedonlyöntikohteita, ja e-urheilu on jo monesti yksi niistä. Tottakai pääosassa on yhä jalkapallo, mutta e-urheilu ja nimenomaan CS:GO tulee lähellä perässä.

Heroic vs ENCE

Valitettava tapahtuma tuollaisen bugin hyväksikäyttö, mutta samalla se mahdollistaa sen pienen edun, mitä ENCE tarvitsee huomenna voittaakseen Heroicin. Tiimi ei ole yhtä hyvässä iskussa ilman valmentajaansa, mutta riittääkö se ENCE:lle? Tässä vaiheessa kertoimet eivät ole vielä muuttuneet eli ENCE:lle tarjotaa keskimäärin sellaista 2,5 kerrointa voitolle, mutta uskomme että kertoimet tasaantuvat päivän aikana, tai sitten operaattorit eivät anna valmentajalle mitään arvoa tällä tasolla(!).

Kyse ENCE:llä on yhden kartan kääntäminen omaksi hyödyksi. Ei siis itseasiassa kovin suuresta asiasta edes, mutta tähän mennessä Heroic on löytänyt ne tarvittavat taktiikat voittaa ENCE, mutta kuinka nyt? Heroicin oma vastine oli:

As we are yet to review the evidence in this matter we currently have no comments. An internal investigation was started today, at 21.32, when we received the notification from Dreamhack representative Mark Winther.

Aikooko Heroic pilata muutkin turnaukset kuitenkin ottamalla Hundenin mukaan ENCE kamppailuun? Todennäköisesti ei, mutta kuka paikkaa hänet? Sosiaalisessa mediassa ja CS:GO foorumeilla ei Heroicille enää anneta paljon mahdollisuuksia ENCEä vastaan. Joten tässä on vedonlyöjille hyvät saumat testata, ehtiikö vielä hyville kertoimille.

Peli alkaa keskiviikkona kello 15

Onko karttavalinta jälleen tuttu Mirage – Train- Nuke, vai tuoko Hundenin puuttuminen suoraan muutoksen myös karttavalintaan? Train on ollut ENCE:n kartta ja Mirage ja Nuke Heroicin, miten huomenna?

Mitä valmentaja sitten tekee ottelun aikana? Valmentaja on käytännössä kuudes pelaaja, joka pitää silmällä joukkueen rahatilannetta, ohjaa joukkueen tekemisiä, varsinkin Hundenin tapauksessa. Tällainen johtavan pelaajan puuttuminen kokoonpanosta tällä tasolla varmasti tuo oman vaikutuksensa joukkueen esityksiin. Paljon riippuu myös, onko sillä joka ottaa Hundenin paikan, millainen kontakti pelaajiin ja miten yhteistyö toimii.

Tänään tulessa OG

Tämä uutinen vei paljon huomiota pois myös tämän illan OG:n pelistä G2 vastaan.

Aleksi Virolainen itse kommentoi 28.8. tappiosta G2:lle, että hän itse jopa ihmettelee, miksi joukkue teki samoja virheitä aina vain uudelleen. Joukkue on kuitenkin vielä kokonaisuudessaan uusi ja pelaajilla on jokaisella tarvittava osaaminen – tuleeko voitto tänä iltana?

Sosiaalisessa mediassa ja varsinkin Twitterissä keskustelun taso oli OG:ta kohtaan pääosin positiivista, pienellä muutoksella voitto G2:sta on tänään mahdollista. Paljon on kyse myös NBK:n onnistumisesta tänään, onko hänetä tukemaan joukkueen ”aivoja”?

Tämä tarkoittaa joka tapauksessa sitä että suoratoistossa on peräkkäisinä päivänä kaksi kovaa CS:GO kohtaamista, joissa molemmissa on suomalaisia ja molemmissa on kovat panokset. Aiotko sinä katsoa näitä, vai oletko sittenkin enemmän seuraamassa PUBG tai Starcraft otteluita?

Starcraft II puolella Joona ”Serrall” Sotala on näyttänyt jälleen tasonsa. Serral voitti 29.8. Vanyan 2-0, edellisenä päivänä Hellraiserin 2-0 ja 28.päivä ShoWTimE:n 2-0 ja kyseessä on 32 pelaajan DreamHack SC2 Masters 2020 Fall:Europe turnaus, missä voittajalle on luvassa 12500 dollaria. Serral on ryhmä B:ssä ja johtaa sitä puhtaalla peliää kuten myös kolmen muun ryhmän johtajat: Reynor, Clem sekä Elazer.

Viimeisimmät artikkelit

Related Stories