E-urheiluseura SJ Gaming panostaa pelaamisen ulkopuoliseen valmennukseen

E-urheiluseura SJ Gaming on palkannut Suomalaisen personal trainingin uranuurtajan, ammattivalmentaja Riku Aallon vastaamaan seuran kilpapelaajien fysiikkaharjoittelusta sekä muusta pelaamisen ulkopuolisesta valmennuksesta. Aallon vastuualueeseen kuuluu myös e-urheilun harjoittelukulttuurin muutokseen vaikuttaminen terveyttä ja suorituskykyä edistävää tietoa, valmennussisältöjä sekä suosituksia kehittämällä.

”Toimittuani yli 20 vuoden ajan eri lajien kilpa- ja huippu-urheilijoiden fysiikkavalmentajana, olin päättänyt, etten ota hetkeen muita valmennusprojekteja poikani voimanostovalmennuksen rinnalle. E-urheiluvalmennukseen mukaan lähteminen tuntui aluksi vieraalta ajatukselta, mutta keskusteltuani hetken SJ Gamingin urheilutoimenjohtajan Otto Takalan sekä SJ Esports Oy:n toimitusjohtaja Jari Karlssonin kanssa, innostuin ajatuksesta toden teolla”, Aalto kuvailee. ”Kilpapelaajien kokonaisvaltaisen kehittämisen lisäksi pääsen myötävaikuttamaan maailman kasvavimman urheilulajin kautta nuorten syrjäytymisriskin vähentämiseen, runsaan pelaamisen terveysriskien madaltamiseen sekä e-urheilun maineen parantamiseen”. 

”Tavoitteenamme SJ Gamingissa on e-urheilijoidemme kokonaisvaltaisen kehittymisen tukeminen, ei pelkästään urheilijana, vaan myös yksilönä ja tiimin sekä yhteiskunnan jäsenenä”, urheilutoimenjohtaja Otto Takala kertoo. ”Haluamme auttaa e-urheilijoita oman elämänhallintansa parantamisessa sekä muun arjen rakentamisessa toimivaksi kokonaisuudeksi e-urheilun ympärille. Fyysisten edellytysten lisäksi myös henkiset voimavarat, kuten keskittyminen ja paineensietokyky ovat keskeisiä menestystekijöitä pelissä ja elämässä, joiden kehittämiseen haluamme antaa parhaat mahdolliset eväät urheilijoillemme”, Takala täydentää.

E-urheilun harjoittelukulttuuri – muutoksia kaivataan

”Haluamme olla vastuullisena toimijana osaltamme myötävaikuttamassa koko e-urheilun harjoittelu- ja kilpailukulttuurin muutokseen. Se onnistuu parhaiten lisäämällä lajin sisäistä tietoutta ja ymmärrystä eri ikäryhmille sopivista harjoitusmääristä, palautumisen, ravitsemuksen, fyysisen aktiivisuuden ja harjoittelun merkityksistä, pelaamisen ja muun harjoittelun jaksottamisesta sekä muista uralla ja sen jälkeen menestymiseen vaikuttavista tekijöistä. Työstämme nyt Aallon sekä hänen rekrytoimansa asiantuntijaryhmän kanssa kokonaisvaltaista, uuden ajan e-urheilijan kehittämiseen liittyvää valmennussisältöä niin harrastepelaajille kuin lajin terävimmälle kärjellekin. Lisäksi tulemme hyödyntämään Aallon perustaman koulutusyhtiö Trainer4Youn osaamista valmentajakoulutusten sekä –sisältöjen rakentamisessa”, Karlsson kertoo.

”Tavoitteenamme edesauttaa sitä, että e-urheilu kehittyy suuntaan, jossa sen harrastaminen on terveyttä edistävää, eikä rapauttavaa. Luomalla uusia normeja e-urheilijan unen ja palautumisen sekä ravitsemuksen kehittämiseen ja laatimalla ohjeistuksia siitä, kuinka pelaamista kannattaa tukea fyysisellä harjoittelulla, voidaan saada aikaan erinomaisia tuloksia suomalaisen e-urheilun menestymisedellytysten parantamiseksi, mutta myös kansanterveyden kohentamiseksi.

Monissa perheissä voi syntyä myös ristiriitaa lapsen tai nuoren runsaasta pelaamisesta. Laatimalla ohjeistuksia siitä, mikä on suositeltava määrä pelaamista missäkin ikävaiheessa sekä miten nuoren tulisi hoitaa erilaiset koulu- ja kotityövelvoitteet, pyrimme auttamaan perheitä löytämään sisäisen sovun ja tasapainon e-urheiluharrastusta ja sen ulkopuolista elämää tukemaan”, Aalto päättää hymyillen.

Viimeisimmät artikkelit

Related Stories