Cyberpunk 2077

Cyberpunk 2077 on toimintaroolipeli, jota on julkaistu kolme kertaa vuoden 2020 aikana. Pelissä on käytetty Cyperpink 2020 -roolipelin maailmaa, josta tapahtumat ja maailman muutokset ovat jatkuneet 57 vuoden aikana. Se aiheutti julkaisuaikanaan ennennäkemätöntä mediakiinnostusta ja paneudumme Cyberpunk 2077 –peliin tarkemmin tässä artikkelissa.

Cyberpunk 2077 sijoittuu kuvitteelliseen Night Cityn kaupunkiin ja siinä seikkaillaann avoimessa pelimaailmassa. Kun pelissä luodaan hahmoja, voi omalle hahmolle valita taustatarinoita, joilla on vaikutusta tarinan yksityiskohtiin ja alkuasetelmiin.

Pelin tarinassa liikkuu BrainDance -ominaisuus, jonka myötä ihmisten muistoja voi tutkia. Tämä mahdollistaa tapahtumien selaamisen, minkä myötä niiden yksityiskohtia voi saada selville. Cyberpunk 2077 -pelin voi halutessaan ladata oheisesta linkistä: download.

Cyberpunk 2077 -pelin taustaa

Cyberpunk 2077 -pelistä annettiin vihiä jo vuonna 2012, jolloin kyseinen projekti oli vielä pahasti kesken CD Projekt REDin työstäessä The Witcher -pelisarjan kolmatta osaa. Kolmannen osan työstäminen kesti vuoteen 2016, jonka jälkeen vuonna 2017 Cyberpunk 2077 -pelin pelimoottori ilmoitettiin olevan valmis.

Pelin julkaisutraileri nähtiin E3 2018 -tapahtumassa, joka sisälsi myös piilotetun kirjeen. Kirjeessä käy ilmi, että peli on yksin pelattava roolipeli, jossa voi luoda myös oman pelaajahahmonsa.

Vuotta myöhemmin samaisessa tapahtumassa CD Projekt ilmoitti, että itse Keanu Reeves esittää Cyberpunk 2077 -pelissä Johnny Silverhand -nimistä hahmoa. Reeves on monesta elokuvarooleistaan tunnettu näyttelijä, joka muistetaan erityisesti hänen Matrix-elokuvan roolisuorituksistaan.

E3 2019 -pelimessuilla julkaistiin myös Cyberpunk 2077 -pelin julkaisuajankohta. Se on ollut massiivinen ilmiö pelialalla, mutta e sport –lajina se ei ole ainakaan vielä yltänyt esimerkiksi CS:GO-tasolle.

Cyberpunk 2077 –pelin juoni

Cyberpunk 2077 –pelin tarinassa seikkailee päähenkilö, nimeltään V. Hän tekee erinäisiä hämärähommia kuvitteellisessa Night Cityssä ja käsillä olevassa tehtävässä pitää varastaa Arasaka-nimisen korporaation prototyyppisiru. Sirun nimi on Relic ja kyseinen keissi ei mene lainkaan suunnitelmien mukaan, vaan siru päätyy päähenkilön V:n päähän. Siru tuo mukanaan V:n päähän muutakin, joka saattaa vahingoittaa hänen henkeään kohtalokkain seurauksin.

Cyberpunk 2077:n päätarina kattaa myös hahmoja, joista pelaaja saattaa alkaa aidosti välittää tapahtumien edetessä. Sivuhenkilöt tuovat tarinoillaan mainioita sivutehtäviä, jotka kannattaa pelata läpi. Niiden pelaaminen antaa nimittäin hyödyllistä tietoa kyseisen sivuhenkilön taustoista ja myös pelipaikan, eli Night Cityn maailmasta.

Sivutehtävien läpikäyminen vaikuttaa normaalia enemmän Cyberpunk 2077:n kestoon ja sen loppuratkaisuun. Huomattava osa pelin tarinasta käy ilmi sivutehtävien kautta, joten periaatteessa niiden kutsuminen sivutehtäviksi on tässä kontekstissa hieman harhaanjohtavaa. Jos Cyberpunk 2077:n haluaa kuitenkin pelata vain päätehtäviin keskittymällä saattaa tarinan läpäistä parissa päivässä.

Side Job –kartan tehtävillä bonuksia
 

Cyberpunk tarjoaa sivutehtävien lisäksi tehtäviä, joita voi löytää Side Job -nimisestä kartasta. Niiden tarinallisella sisällöllä ei ole yhtä suurta merkitystä, mutta niiden suorittamisesta voi saada erilaisia bonuksia.

Bonukset voivat olla rahaa ja kokemuspisteitä. Side Job –kartasta löytyvien tehtävien suorittaminen ei ole välttämättä yhtä mielekästä, mutta jos Cyberpunk 2077 -pelistä nauttii toden teolla, voi ne tuoda kokonaisuuteen mukavaa lisäiloa.

Turha valomäärä pois asetuksista

Cyberpunk 2077 on saanut osakseen ikävää huomiota sen aiheuttamista visuaalisista tehosteista. Jos pelaamiseen haluaa uppoutua ilman välkkyviä symboleita ja muuta visuaalista saastetta, voi kaiken ylimääräisen ottaa pois asetuksista.

Night City on pelialueena varsin laaja ja mukaansatempaava, mutta ympäristöön on syytä astua maltillisin odotuksin. Cyberpunk 2077:n pelimaailmassa komeilee toinen toistaan upeimpia rakennuksia, mutta päähenkilö V:llä ei ole pääsyä suureen osaan niistä. Tästä ei kannata kuitenkaan lannistua, sillä seikkailunjanoinen pelaaja saa osakseen ihan riittävästi pelistä hienoja elämyksiä.

Viimeisimmät artikkelit

Related Stories