Code in the Dark tulee taas — tällä kertaa kisataan halloween-tunnelmissa

Oulussa otetaan jälleen mittaa front-end-koodareista Bitfactorin Code in the Dark -tapahtuman merkeissä. Halloween-teemainen kisa järjestetään perjantaina 2.11. Alppimajalla.

Kilpailijoilla on 15 minuuttia aikaa luoda nettisivu pelkän kuvan perusteella mahdollisimman tarkasti HTML- ja CSS-koodia käyttäen. Haastavaksi tehtävän tekee se, että sivua ei voi esikatsella, vaan sivu koodataan täysin sokkona. Yleisö voi seurata sivujen edistymistä kisan aikana ja voittaja selviää lopulta äänestyksellä.

Illan paras koodari pääsee valitsemaan itselleen palkinnon kolmesta vaihtoehdosta, jotka ovat Suunto Spartan Sport (HR) -urheilukello, Apple iPad 32 Gt ‐tabletti ja Sony PlayStation 4 ‐pelikonsoli. Myös toiseksi ja kolmanneksi tulevat palkitaan.

Helmikuun tapahtumassa voittoon itsensä taisteli Joni Mettovaara, joka lähti kisaan kaverinsa haastamana. Nykyään Bitfactorilla työskentelevä Joni osallistui Code in the Dark -kilpailuun toista kertaa, joten takataskusta löytyy jo hyviä vinkkejä mittelössä pärjäämiseen.

“Aluksi yllätyin siitä, että kisassa ei saa käyttää omaa editoria. Autocompleteen ja preprocessoreihin ei siis voi turvautua, vaan on muistettava komennot ulkoa. Perusteiden on oltava hyvin hallussa”, Joni kertoo.

Kilpailuun voi osallistua hyvinkin löysin rantein, mutta voittajan korokkeesta haaveilevan kannattaa Jonin mukaan valmistautua harjoittelemalla sokkokoodausta etukäteen.

Täysi-ikäiset voivat osallistua tapahtumaan kilpailijana tai katsojana. Ilmoittautumista toivotaan etukäteen tapahtuman sivulla: bitfactor.fi/codeinthedark.

Osaatko koodata nettisivuja? Tunnetko HTML:n ja CSS:n salat? Entä jos aikaa on vain 15 minuuttia etkä saa esikatsella lopputulosta?

Vai haluatko nauttia karmivasta halloween-tunnelmasta ja jännittävästä kilpailusta kannustusjoukoissa?

Voittaja voi valita kolmesta palkinnosta:

  • Suunto Spartan Sport (HR) -urheilukello,
  • Apple iPad 32 Gt ‐tabletti
  • Sony PlayStation 4 ‐pelikonsoli.

Ovet aukeavat kello 18:00. Tapahtumassa on saunomismahdollisuus. Tapahtuma on tarkoitettu täysi-ikäisille.

Voit myös halutessasi pukeutua teeman mukaisesti. Paras asu palkitaan!

Viimeisimmät artikkelit

Related Stories