BLAST turnauksiin uusi palkkiojärjestelmä

BLAST aikoo muuttaa tulevien turnausten palkkiojärjestelmää siten, että mukaan päässeet organisaatiot saavat jatkossa isomman palkkion, mutta varsinaiset voittorahat pienenisivät. Tämä siis tarkoittaisi, että varsinaiset ammattilaiset, eli pelaajat saisivat vähemmän voittorahoja. BLASTin päätöstä tai ajatusta on jo kritisoitu, koska kukaan ei kysynyt CS:GO pelaajayhdistykseltä mitään mielipidettä.

Ajatuksen takana on vahvistaa organisaatioita, mutta valitettavasti monen ammattilaisen palkka muodostaa pitkälti osuuksista nimenomaan turnausten voittorahoista, ja mikäli BLAST tyylinen ratkaisu yleistyy, tulee ammattilaisten neuvotella omat palkka-asiansa täysin uudelleen.

Seuraamme mielenkiinnolla mitä aiheen ympärillä tapahtuu. Nykyään kuitenkin suurimmat CS:GO turnaukset antavat voittavalla joukkueelle 100 00 – 300 000 dollaria voitosta ja seuraavan tason turnaukset antavat voittavalle joukkueelle 10 000 – 50 000 dollaria. Jos ajatellaan, että hyväkin joukkue voittaa CS:GO liigoissa ja turnauksissa vuoden aikana ehkä kolme turnausta, joukkueessa on 5+1 jäsentä ja maksimimaalinen voittopotti olisi tasolla 300 000 dollaria per vuosi, niin se tarkoittaisi noin 50 000 dollaria per pelaaja turnausrahoja. Näiden päälle suoratoisto ja sponsorirahat, niin CS:GO pelaajat eivät varsinaisesti rahoissa kylve, vaikka olisi kuinka korkealla maailman ranking tasolla. Siksi organisaatioiden tulee kehittyä ja samalla koko alan.

Complexity tarina:

Viimeisimmät artikkelit

Related Stories