Battle of the Nordics

Battle of the Nordics: Suomen Grey Gunners haastaa Ruotsin Silver Snipersin seniorien ensimmäisessä e-urheilukamppailussa

Lenovo Legion järjestää tämän viikon lauantaina 19. toukokuuta maailman ensimmäisen senioreiden Counter Strike -ottelun Helsingissä. Lenovon perustamat joukkueet, suomalainen Grey Gunners ja ruotsalainen Silver Snipers, kohtaavat Battle of the Nordics -tapahtumassa, jonka Elisa Viihde esittää suorana lähetyksenä.

Viime vuonna Lenovo loi Ruotsissa maailman ensimmäisen seniorien e-urheilujoukkueen Silver Snipersin. Lenovo ei kuitenkaan jäänyt siihen, vaan loi tänä keväänä suomalaisen Grey Gunnersin. Joukkueet ottavat nyt mittaa toisistaan Lenovo Legion Battle of the Nordicsissa, joka on kautta aikojen ensimmäinen senioreiden e-urheiluottelu maailmassa. Joukkueet pelaavat Counter Strike: Global Offensive (CS:GO) -taistelupeliä.

Grey Gunners -joukkueessa on yksi nainen ja neljä miestä, joista nuorin on 70-vuotias ja vanhin 77-vuotias. Joukkueen valmentaja on muun muassa Suomen e-urheilumaajoukkueen valmentajana toiminut Otto Takala. Entuudestaan joukkueen jäsenillä ei ollut juuri mitään pelikokemusta, mutta viime aikojen uutteran harjoittelun ansiosta joukkue uskoo olevansa iskulauseensa mittainen: “We will Finnish you!”.

Lenovo on aina uskonut “Different is Better” -filosofiaan. Tämä on myös mahdollistanut paremman asiakaskeskeisyyden sekä vienyt yhtiötä etsimään maailmassa muita, jotka jakavat samanlaisen filosofian. Tuomalla kahden seniorijoukkueensa jäsenet mukaan pelaamisen kasvaville markkinoille ja lajiin, josta heidät on tähän asti suljettu pois, Lenovo haluaa korostaa moninaisuutta ja kaikkien mukaan ottamista riippumatta iästä ja sukupuolesta.

”E-urheilu on viime vuosina todella lyönyt itsensä läpi. Se ei kuitenkaan ole vain nuorten laji, vaan sitä voivat pelata kaikenikäiset ihmiset. Lenovo haluaa tuoda e-urheilua kaikenikäisille suomalaisille ja rakentaa uutta e-urheilun kulttuuria”, Lenovon kuluttajatuotteista Suomessa vastaava johtaja Aki Salminen sanoo.

Lenovo Legion on pelaajien pelaajille suunnittelema tietokonesarja, jonka tuotteiden vääntö riittää vaativampaankin pelielämykseen. Lenovo Legion -koneista löytyy malleja sekä perinteiseen kotipelaamiseen että VR-peleihin.

Battle of the Nordicsin selostaa suomalaisen e-urheilun huippuselostaja Teemu Hiilinen suorassa lähetyksessä Elisa Viihde Sport 1 -kanavalla lauantaina 19. toukokuuta kello 14 alkaen. Kanava on veloitukseton kaikille Elisa Viihteen asiakkaille. Peli näytetään myös Elisa Viihde Sportin Twitch-kanavalla osoitteessa https://www.twitch.tv/elisaviihdesport.

”Elisa Viihteen asiakkaat rakastavat urheilua, joka on tärkeä osa ohjelmatarjontaamme. Olemme näyttäneet lähetyksiä useista kotimaisista e-urheilutapahtumista, ja Battle of the Nordics on meille uusi hieno mahdollisuus. Olemme iloisia, että saamme olla mukana järjestämässä ensimmäistä seniorien pelitapahtumaa yhteistyössä Lenovon kanssa”, kertoo Elisa Viihteen urheilu- ja maksu-tv-liiketoiminnasta vastaava Mika Lepistö.

Grey Gunners: https://www.lenovo-greygunners.com/

Silver Snipers: https://www.lenovo-silversnipers.com/

Kuvassa vasemmalta: Kari “Nap_time” Walden, Markku “Mac 10” Puska, Ulla ”General Ulla” Ström, Yrjö ”Ice” Varma, Harry ”Dirty Harry” Mälkki.
Kuvaaja: Andreas Nilsson

Viimeisimmät artikkelit

Related Stories