Koti Blogi

DEATH STRANDING

Death Stranding on yksi Hideo Kojiman uusista seikkailupeleistä, joka on kerännyt pelaajilta sekä risuja että ruusuja. Kojiman luomat pelit ovat yleisesti olleet ominaisuuksiltaan uniikkeja ja Death Stranding on ensimmäinen peli, jonka hän on luonut itsenäisellä pelistudiollaan, jonka luomiseen meni aikaa yhteensä neljä vuotta.

Pelillä on kiinnostava juoni

Death Stranding -pelin suunnittelussa on selvästi kiinnitetty huomiota kiinnostavaan tarinaan, mikä tempaa pelaajan nopeasti mukaansa. Pelissä päähenkilö Sam Birdgesin tehtävänä on taisteltava Death Stranding -ilmiön muuttaman maailman uhkia, jotka ovat vaarassa tuhota koko maailman.

Hänen tavoitteenaan on siis pelastaa maailma askel kerrallaan. Sen suurempia juonipaljastuksia ei tässä artikkelissa tehdä, sillä on aina kiinnostavampaa, kun ei tiedä, mitä pelin juonelta voi odottaa seuraavaksi.

Death Strandingin uniikki pelitunnelma ja haasteet

Death Stranding pelissä on valtavirrasta poikkeava hieman melankolinen pelitunnelma, joka sopii hyvin yhteen peliympäristön ja juonen kanssa. Vaikka Death Stranding mielletäänkin toiminta- ja seikkailupeliksi, ei varsinainen toiminta ole kolmannen persoonan taisteluiden muodossa, vaan pelissä korostuu päätarina, jonka mukana pelaaja kulkee.

Jos siis hakee enemmän räiskintäpelejä, ei Death Stranding ole välttämättä paras vaihtoehto. Tässä pelissä nimittäin kamppaillaan vihollisten sijaan kivien ja jokien kanssa, jotka tulevat vastaan matkan varrella ja moni pelaaja onkin pitänyt pelin haasteista, jotka ovat hyvin erilaisia kuin monissa muissa seikkailupelissä.

PC-versiossa on erilaisia erikoisominaisuuksia

Kyseessä on peli, joka pääsee parhaaseen valoonsa PC-laitteella pelatessa ja monet ovat valittaneet, että Death Stranding ei ole laadultaan tai pelattavuudeltaan samalla tasolla Playstation 5 –laitteella pelatessa. Jos pelin lataa PC-laitteelle, pääsee nauttimaan korkeasta kuvataajuudesta sekä valokuva-tilasta ja versio tukee myös leveää ultrawide-näyttöä.

Nämä ominaisuudet tekevät pelikokemuksesta entistäkin mukavamman, sillä mikään ei ole parempaa kuin hienon pelin pelaaminen hyvälaatuisella näytöllä. Jos siis tykkäät nimenomaan PC:llä pelattavista seikkailupeleistä, lataa Death Stranding laitteellesi, niin pääset kokemaan pelin ominaisuudet itse. Voit ladata sen oheisesta linkistä: download.

Ääninäyttelijöinä kuuluisuuksia

Yksi kiinnostava ominaisuus Death Stranding -pelissä on myös se, että pelin ääninäyttelijät ovat varsin kuuluisia. Pelihahmojen ääninä toimivat muun muassa Norman Reedus, Mads Mikkelsen, Lindsay Wagner ja Léa Seydoux, joista ainakin Mads Mikkelsen on ollut monien Hollywood-elokuvien pääosissa.

Nykyään pelien ääninäytteleminen on yleistynyt, sillä pelaajat odottavat peleiltä huomattavasti enemmän kuin aikaisemmin. Death Stranding pelin luomisessa on siis kiinnitetty huomiota siihen, etteivät pelihahmojen äänet ole liian robottimaisia, kuten monissa muissa nykyaikaisissa peleissä.

Death Stranding – Pääasiassa yhdellä pelaajalla pelattava peli

Valitettavasti Death Stranding on suunniteltu pääasiassa yksin pelattavaksi, vaikka kavereitakin voi pyytää mukaan peliin erikoistoiminnolla. Peli on siis sovellettu sellaisille pelaamisen ystäville, jotka pelaavat mieluiten yksin. Jos on siis tottunut pelaamaan esimerkiksi CS:GO-pelin tapaisia sosiaalisia taistelupelejä, voi olla outoa pelata sellaista peliä, jossa ei kamppaillakaan muita pelaajia vastaan.

Vaihtelu kuitenkin virkistää ja on mukavaa, että e sport -maailmaankin tulee uudenlaisia seikkailupelejä, jotka tarjoavat pelaajille toisenlaisia pelikokemuksia. Yksin pelatessa ei tarvitse myöskään huolehtia siitä, että muut olisivat parempia pelaajia, vaan kamppailu tapahtuu ainoastaan itse pelin haasteita vastaan.

Death Stranding ei ole kaikkien juttu

Vaikka Death Stranding säväyttää yksityiskohtaisilla grafiikoillaan ja uniikilla juonellaan, ei peli välttämättä sovi kaikille. Pelaajan pitää käyttää tässä pelissä enemmän päättelykykyä kuin monissa muissa räiskintäpeleissä, joissa pitää ennustaa muiden pelaajien tulevia peliliikkeitä.

Peli saattaa joistakin vaikuttaa jopa hieman tylsältä ilman jatkuvaa taistelua. Death Stranding on siis monella tapaa kiinnostava seikkailupeli, jonka parissa pääsee kokemaan täysin erilaisia pelikokemuksia kuin yleensä.

Valheim vie skandinaavisen mytologian äärelle

Valheim tunnetaan skandihenkisenä selviytymispelinä ja se julkaistiin ennakkoon helmikuussa 2021. Se nousi suureen suosioon lyhyessä ajassa ja se on myynyt jo yli viisi miljoonaa kappaletta. Se on saanut myös kiitettäviä arviointeja visuaalisuudestaan ja yhdessä pelaamisen mahdollisuuksista. Paneudumme Valheimin maailmaan tässä artikkelissa tarkemmin.

Valheim on Iron Gate Studion kehittämä peli, jonka teemana on skandinaavinen mytologia. Pelin tapahtumat ilmenevät laajan maailman tutkimisessa, omien tukikohtien rakentamisessa ja loppuvastuksia vastaan taistelemisessa.

Pelaaja astuu Valheimin maailmaan suuren soturin jälleensyntymänä ja Odinille annetaan tehtäväksi hävittää kammottavat pedot Valheimista. Jos pelaaja onnistuu voittamaan pomovastukset, saa mahdollistetaan hänelle parempien työkalujen, haarniskojen, talojen ja valmistusvälineiden tekeminen.

Hahmojen taso kehittyy välineiden ja toimintojen käytön perusteella, jossa esimerkiksi puunhakkaaminen kehittyy puita kaatamalla ja torjumiset puolestaan taistelussa torjumalla. Loppuvastukset voivat syntyä käyttämällä kiveä, joka sen alueella sijaitsee.

Valheimissa on mahdollista ottaa käyttöön myös moninpeli, jossa samalla palvelimella voi pelata kerralla kymmenen henkilöä. Pelissä keskitytään ympäristön haasteita vastaan ja Valheim on saanut hyviä arviointeja sen moninpelien käyttökokemuksesta. Valheimin voi ladata halutessaan oheisesta linkistä: download.

Valheim nauttii suurta suosiota

Valheimin on julkaissut ruotsalainen Iron Gate Studio, joka päästi pelin markkinoille early accessina helmikuun alussa. Se nousu pelipalvelu Steamin suosituimmaksi peliksi ja myi runsaassa kahdessa viikossa yli kaksi miljoonaa kopiota. Se on tukkinut omalta osaltaan myös sosiaalisen median kanavia, sillä YouTube ja Twitch täyttyivät julkaisun ohella Valhelmin seikkailijoista.

Nämä saavutukset ovat ymmärrettäviä siinä mielessä, että Valheim on yksi parhaimpia asioita, mitä selviytymispelien kategorialle on pitkään aikaan tapahtunut. Valheimin ideana on selviytyä hengissä vihamielisessä ympäristössä joko yksin tai porukalla. Siinä voi pelata myös toisiakin pelaajia vastaan, mutta se ei ole pelin varsinainen juju.

Peli yhdistelee onnistuneesti selviytymistä, seikkailua, taistelua ja rakentelua kolmannesta persoonasta kuvattuna. Erään arvion mukaan sillä on hyvätkin m ahdollisuudet nousta vuoden 2021 indiepeli-ilmiöksi tai jopa suurimmaksi peli-ilmiöksi. Se on saanut vaikutteita tutuista peleistä, kuten The Forestista, Minecraftista ja jopa Dark Souls –sarjasta.

Hienoa ja uskottavaa grafiikkaa

Valheimin koko on vain yksi gigatavua, mutta siitä huolimatta sen maailma on valtavan suuri. Siihen mahtuu syviä meriä, tummanpuhuvia ikimetsiä, karua tundraa ja kuumaa aavikkoa. Jokainen ympäristö tuo mukanaan haasteensa, vihollisensa ja materiaalinsa.

Pikselinen grafiikka on ollut tietoinen valinta, mutta Valheim näyttää siitä huolimatta todella hyvältä ja sitä voisi paikoittain kuvailla jopa kauniiksi. Sen sujuva pelaaminen on mahdollista myös vaatimattomimmilla tietokoneilla.

Kaikki parempaa Valheimissa

Valheim on ansiokkaasti tehnyt kotiläksynsä ja välttänyt monia suuria sudenkuoppia. Pelaajan ei ensinnäkään tarvitse koko ajan huolehtia hahmonsa ravitsemuksesta, sillä esimerkiksi parin tunnin kestoinen tukikohdan muodostaminen sujuu hyvin ilman jatkuvaa huolenpitoa. Ruokaa ja juomaa toiki tarvitaan, mutta sitä voi varata pääosin pomotaisteluihin ja pidemmille tutkimusretkille.

Pelaajien hahmot ovat monessa pelissä serverikohtaisia, mutta Valheim mahdollistaa sen, että sama hahmo voi vierailla monella palvelimella ja se tuo mukanaan varusteensa ja kykynsä. Tämän takia yksin pelaamiseen käytetty aika palkitsee myöhemmin, jos peliin liittyy mukaan kavereita. Serveriin mahtuu kerrallaan kymmenen pelaajaa.

Valheim parasta porukalla

Valheim tarjoaa parasta antiaan silloin, kun sitä pelataan porukalla. Tällöin tukikohtien rakentelu on nopeampaa ja vaatimattomasta mökistä voi kasvaa hienon hieno kartano, joka on tukkimuurilla suojattu ja joka sisältää kalusteensa, kasvimaansa ja varastotilansa.

Tutkimusretket ryhmissä voivat olla loistavia kokemuksia Valheimissa. Se voi antaa hienoja löytämisen riemuja, kun myrskyä ja merihirviöitä vastaan taistelemisen jälkeen päätyy ennalta tutkimattomalle saarelle. Saamme siis innolla nähdä, miten Valheim jatkaa kulkuaan ja miten esimerkiksi e sport -yhteisö ottaa pelin todelliseen haltuunsa.

 

Cyberpunk 2077

Cyberpunk 2077 on toimintaroolipeli, jota on julkaistu kolme kertaa vuoden 2020 aikana. Pelissä on käytetty Cyperpink 2020 -roolipelin maailmaa, josta tapahtumat ja maailman muutokset ovat jatkuneet 57 vuoden aikana. Se aiheutti julkaisuaikanaan ennennäkemätöntä mediakiinnostusta ja paneudumme Cyberpunk 2077 –peliin tarkemmin tässä artikkelissa.

Cyberpunk 2077 sijoittuu kuvitteelliseen Night Cityn kaupunkiin ja siinä seikkaillaann avoimessa pelimaailmassa. Kun pelissä luodaan hahmoja, voi omalle hahmolle valita taustatarinoita, joilla on vaikutusta tarinan yksityiskohtiin ja alkuasetelmiin.

Pelin tarinassa liikkuu BrainDance -ominaisuus, jonka myötä ihmisten muistoja voi tutkia. Tämä mahdollistaa tapahtumien selaamisen, minkä myötä niiden yksityiskohtia voi saada selville. Cyberpunk 2077 -pelin voi halutessaan ladata oheisesta linkistä: download.

Cyberpunk 2077 -pelin taustaa

Cyberpunk 2077 -pelistä annettiin vihiä jo vuonna 2012, jolloin kyseinen projekti oli vielä pahasti kesken CD Projekt REDin työstäessä The Witcher -pelisarjan kolmatta osaa. Kolmannen osan työstäminen kesti vuoteen 2016, jonka jälkeen vuonna 2017 Cyberpunk 2077 -pelin pelimoottori ilmoitettiin olevan valmis.

Pelin julkaisutraileri nähtiin E3 2018 -tapahtumassa, joka sisälsi myös piilotetun kirjeen. Kirjeessä käy ilmi, että peli on yksin pelattava roolipeli, jossa voi luoda myös oman pelaajahahmonsa.

Vuotta myöhemmin samaisessa tapahtumassa CD Projekt ilmoitti, että itse Keanu Reeves esittää Cyberpunk 2077 -pelissä Johnny Silverhand -nimistä hahmoa. Reeves on monesta elokuvarooleistaan tunnettu näyttelijä, joka muistetaan erityisesti hänen Matrix-elokuvan roolisuorituksistaan.

E3 2019 -pelimessuilla julkaistiin myös Cyberpunk 2077 -pelin julkaisuajankohta. Se on ollut massiivinen ilmiö pelialalla, mutta e sport –lajina se ei ole ainakaan vielä yltänyt esimerkiksi CS:GO-tasolle.

Cyberpunk 2077 –pelin juoni

Cyberpunk 2077 –pelin tarinassa seikkailee päähenkilö, nimeltään V. Hän tekee erinäisiä hämärähommia kuvitteellisessa Night Cityssä ja käsillä olevassa tehtävässä pitää varastaa Arasaka-nimisen korporaation prototyyppisiru. Sirun nimi on Relic ja kyseinen keissi ei mene lainkaan suunnitelmien mukaan, vaan siru päätyy päähenkilön V:n päähän. Siru tuo mukanaan V:n päähän muutakin, joka saattaa vahingoittaa hänen henkeään kohtalokkain seurauksin.

Cyberpunk 2077:n päätarina kattaa myös hahmoja, joista pelaaja saattaa alkaa aidosti välittää tapahtumien edetessä. Sivuhenkilöt tuovat tarinoillaan mainioita sivutehtäviä, jotka kannattaa pelata läpi. Niiden pelaaminen antaa nimittäin hyödyllistä tietoa kyseisen sivuhenkilön taustoista ja myös pelipaikan, eli Night Cityn maailmasta.

Sivutehtävien läpikäyminen vaikuttaa normaalia enemmän Cyberpunk 2077:n kestoon ja sen loppuratkaisuun. Huomattava osa pelin tarinasta käy ilmi sivutehtävien kautta, joten periaatteessa niiden kutsuminen sivutehtäviksi on tässä kontekstissa hieman harhaanjohtavaa. Jos Cyberpunk 2077:n haluaa kuitenkin pelata vain päätehtäviin keskittymällä saattaa tarinan läpäistä parissa päivässä.

Side Job –kartan tehtävillä bonuksia
 

Cyberpunk tarjoaa sivutehtävien lisäksi tehtäviä, joita voi löytää Side Job -nimisestä kartasta. Niiden tarinallisella sisällöllä ei ole yhtä suurta merkitystä, mutta niiden suorittamisesta voi saada erilaisia bonuksia.

Bonukset voivat olla rahaa ja kokemuspisteitä. Side Job –kartasta löytyvien tehtävien suorittaminen ei ole välttämättä yhtä mielekästä, mutta jos Cyberpunk 2077 -pelistä nauttii toden teolla, voi ne tuoda kokonaisuuteen mukavaa lisäiloa.

Turha valomäärä pois asetuksista

Cyberpunk 2077 on saanut osakseen ikävää huomiota sen aiheuttamista visuaalisista tehosteista. Jos pelaamiseen haluaa uppoutua ilman välkkyviä symboleita ja muuta visuaalista saastetta, voi kaiken ylimääräisen ottaa pois asetuksista.

Night City on pelialueena varsin laaja ja mukaansatempaava, mutta ympäristöön on syytä astua maltillisin odotuksin. Cyberpunk 2077:n pelimaailmassa komeilee toinen toistaan upeimpia rakennuksia, mutta päähenkilö V:llä ei ole pääsyä suureen osaan niistä. Tästä ei kannata kuitenkaan lannistua, sillä seikkailunjanoinen pelaaja saa osakseen ihan riittävästi pelistä hienoja elämyksiä.

War Thunder vie toisen maailmansodan aikoihin

War Thunder on sotapeli, joka keskittyy toisen maailmansodan aikaisiin ja jälkeisiin ajoneuvoihin. Se sisältää kolme eri pelimoodia ja pelaaja voi myös itse tehdä oman custom battlensa, johon myös muilla pelaajilla on mahdollisuus osallistua. Syvennymme War Thunderin maailmoihin tarkemmin tässä artikkelissa.

War Thunder näki päivänvalonsa vuonna 2013 ja se kuuluu Gaijin Entertainment -peliyhtiön luomuksiin. Pelissä voit pelata varusteilla, joita on käytetty Espanjan sisällissodan, toisen maailmansodan, Korean sodan ja Vietnamin sodan aikaisiin kalustoihin.

Lisäksi tarjolla on moderneja lentokoneita, merenkulkuvälineitä, helikoptereita ja maavoimien ajoneuvoja. War Thunderissa on myös havaittavissa joitakin PvE-elementtjä, vaikka pelaajat pelaavat pelissä tavallisesti toisiaan vastaan. War Thunder on ladattavissa oheisesta linkistä: download.

War Thunderin pelimodet

War Thunder sisältää kolme eri pelimodet, jotka ovat Arcade, Realistic ja Simulator. Kerromme niistä tarkemmin myöhemmin tässä artikkelissa. Pelaajalla on mahdollisuus luoda itse oma custom battlensa ja siihen voi muutkin pelaajat osallistua.

Taisteluissa pyritään saada vihollisen pistemäärä nollattua ja sen voi tehdä monella eri tavalla. War Thunder kuuluu myös elektronisen urheilun lajiin ja e sport on kasvattanut suosiotaan ja merkittävyyttään merkittävällä tavalla viimeisen vuosikymmenen aikana.

War Thunder – Arcade

War Thunderissa on kolme eri pelimoodia, joista Arcade on niistä kaikista vauhdikkain. Tässä pelimodessa on tehostettu kulkuneuvojen suorituskykyä ja helpotettu vihollisen havaitsemista. Pelaajalla on tässä vain kaksi respawnia, mikä käytännössä tarkoittaa vain kolmea elämää. Poikkeuksena tässä ovat niin sanotut ilmataistelut, joissa pelaajalle ei ole asetettu tämänkaltaisia rajoituksia.

Pelaajalla on mahdollisuus myös hypätä aikarajoitetusti lentokoneeseen tai helikopteriin kesken maataistelun. Meritaisteluissa lentokonetta pystyy lentämään aikarajoituksetta, mutta lentokoneen hankkimiseksi pelaajan täytyy kerätä tarpeeksi spawn-pisteitä.

Pelaaja taistelee Arcade-kamppailuissa pääosin muita pelaajia vastaan, mutta Assault-taisteluissa pelaajan pitää puolustaa valtauspistettä muiden pelaajien kanssa. Valtauspistettä suojellaan tekoälyn ohjaamien vihollisten aiheuttamilta hyökkäysaalloilta.

Maataisteluissa pystyy laskemaan vihollisten pistemäärää, jos vihollisia tuhotaan tai valtauspisteitä vallataan vihollista enemmän. Ilmataistelussa pistemäärää pystyy laskemaan pelityypistä riippuen, kun tuhoaa vihollistukikohtia tai merkattuja maakohteita tai valtaamalla vihollista enemmän lentokenttiä. Ne toimivat samalla periaatteella kuin meritaistelut.

War Thunder – Realistic

Realistic-pelimoden idea on melko samankaltainen kuin Arcade moodin, mutta siitä on yritetty tehdä Arcadea hieman realistisempi. Pelaajan kulkuneuvojen suorituskykyä ei ole ryhdytty tehostamaan ja vihollinen pitää löytää itse. Ilmataisteluiden aikana hävittäjiä edellytetään usein aloittamaan toimintansa lentokentältä.

Realisticin pelimodessa pelaajalla on käytössään loputtomasti respawneja. Tässä täytyy kuitenkin muistaa, että voidakseen harjoittaa respawn-toimintaa toisella kulkuneuvolla, täytyy pelaajan kerätä tarpeeksi spawn pointseja.

Lisäksi huomioitavana on se tosiaasia, ettei samalla kulkuneuvolla voi myöskään harjoittaa respawn-toimintaa. Ilmataisteluissa ei respawn-toiminta ole sallittua laisinkaan ja maataisteluissa pelaajalla on mahdollisuus pelata myös omalla lentokoneellansa tai helikopterillansa. Aikarajoitustakaan ei tässä tapauksessa ole asetettu.

War Thunder – Simulator

War Thunderin kolmas pelimode on Simulator, jonka taisteluista on yritetty tehdä mahdollisimman realistisia. Pelaajalta edellytetään taitoja tunnistaa liittolaisensa itse, mikä tapahtuu kulkuneuvojen perusteella. Pelaaja on lukittu ensimmäisen persoonan näkymään.

Simulator-pelimodessa jotkut mekaniikat pitää suorittaa täysin mekaanisesti, kuten lentokoneen siivekkeiden säätäminen. Muutoin Simulator toimii samaan tapaan kuin edellä mainitut Arcade- ja Realistic-pelimodet.

Yhteenveto War Thunder -pelistä

War Thunderissa on varsin yksinkertainen peli-idea, jossa lennetään joko lentokoneella tai pommittajalla ja ammutaan viholliskoneet alas. Siinä myös tuhotaan maakohteita, siltoja, ajoneuvoja tai vihollistukikohtia. Tapoista saadaan kokemusta ja valuuttaa, joilla on pääsy uusien koneiden tutkimiseen ja ostamiseen.

War Thunderissa on viisi pelattavaa valtiota, jotka ovat Yhdysvallat, Neuvostoliitto, Saksa, Britannia ja Japani. Koneet eroavat toisistaan ja niitä voi käyttää eri tarkoituksiin. War Thunderin sotatantereelle mahtuu yhtä aikaa pelaamaan korkeintaan 32 pelaajaa.

Dota 2 -pelissä taistellaan kyvyillä ja pelityyleillä

Dota 2 on strategiapeli, jonka on kehittänyt Valve Corporation. Se on itsenäinen jatko-osa DotA-pelille ja se on pelinä julkaistu Microsoft Windowsille, OS X:lle ja Linuxille. Tutustumme Dota 2 -pelin maailmaan tarkemmin tässä artikkelissa.

Dota 2 -pelissä on kaksi viiden hengen joukkuetta, jotka pelaavat toisiaan vastaan tyypillisesti noin puolen tunnin kestoisia otteluita. Jokainen pelaaja ohjaa yhtä taistelijahahmoa, joita kutsutaan sankareiksi ja joilla on erilaisia taitoja ja pelityylejä.

Ottelussa pelaajat pyrkivät keräämään hahmolleen kokemuspisteitä, rahaa ja esineitä, jotta ne pystyvät kamppailemaan vastustajajoukkuetta vastaan. Pelin voittajajoukkue on se, joka onnistuu tainnuttamaan vastustajiensa puolustuksen ja tuhoamaan sen tukikohtansa päärakennuksen.

Dota 2 -pelin taival alkoi vuonna 2009, kun Valve rekrytoi pääsuunnittelijan projektilleen. Projektin tehtävänä oli totuttaa Defence of the Ancientsin modille jatko-osaa. Avoin beta-versio oli jo olemassa, mutta kaksi vuotta version olemassaolon jälkeen Dota 2 julkaistiin vuonna 2013. Peli pohjautui alun perin Source-pelimoottoriin, mutta se siirrettiin Source 2 -moottoriin vuonna 2015.

Itse peliä ja sen tukemia modeja pystyy pelaamaan ilmaiseksi Steamilla. Pelaajat pystyvät ostamaan hahmoilleen kosmeettisia esineitä ja muita vastaavia digitaalisia lisävarusteita, mutta ne eivät hyödytä kuitenkaan varsinaisessa ottelussa. Dota 2 -pelin voi ladata halutessaan oheisesta linkistä: download.

Kilpailukulttuuri Dota 2 -pelin ympärille

Dota 2 on saanut varsin hyvän suosion pelaajien keskuudessa ja se kuuluu esimerkiksi Steamin pelatuimpiin peleihin. Se on ajoittain onnistunut saavuttamaan jopa yli miljoonan samanaikaisen pelaajan rajapyykin. Peli on saanut suitsutusta pelimekaniikastaan, laadustaan ja uskollisuudestaan alkuperäiselle modille, mutta se on saanut kritiikkiä vaikeasti lähestyttävyydestään.

Dota 2 -pelin ympärille on kasvanut myös kattava ja aktiivinen kilpapelaamisen kulttuuri, jossa tunnetut e sport -joukkueet kamppailevat turnauksissa, joita järjestetään ympäri maailmaa. Suurimmissa Dota 2 -otteluissa on myönnetty palkintopotteja, jotka liikkuvat jopa useiden miljoonien dollarin suuruuksissa.

Tämä on enemmän kuin missään muussa e-sportsin lajissa. Suurin kilpailu käydään The International -turnaus, joka on Dota 2 -pelin taustajoukon, Valven järjestämä. Tämän lisäksi Valve rahoittaa myös Major turnauksia ja ammattilaisturnaukset keräävät miljoonittain katsojia, kun turnaukset striimataan internetin ja joskus television välityksellä.

Dota 2 -pelaajien vahvistaminen

Dota 2 on siis strategiapeli, jossa on kaksi viiden pelaajan joukkuetta. Joukkueet yrittävät tuhota vastustajajoukkueen päärakennuksen ja samaan aikaan puolustaa omaansa. Se on yhdellä kartalla pelattava edeltäjänsä tavoin ja se ohjataan isometrisestä kuvakulmasta.

Pelin hahmot voivat ostaa erityisiä esineitä tullakseen vahvemmiksi pelin aikana. Näillä esineillä on erilaisia käyttötarkoituksia ja toisin kuin hahmokohtaiset kyvyt, niitä voi ostaa millä tahansa sankarilla. Esineen ostaminen on mahdollista kullan avulla, jota saa pääasiassa, kun tappaa vihollisen sankareita ja kätyreitä. Kultaa saa myös rakennuksen tuhoamisella.

Jos on onnistunut tappamaan kätyrin, palkitaan siitä vain pelaajaa, joka on tehnyt tappavan osuman. Sankarien kuollessa taasen kaikki lähellä olevat vastustajat saavat kultaa. Kultaa voi saada myös ajan kuluessa hitaasti.

Dota 2 -pelin pelaaminen kilpailumielessä

Dota 2 lukeutuu suurimpien tietokonepelien joukkoon, joissa kilpaillaan ammattilaistasolla. Valve Corporation on järjestänyt vuodesta 2011 The International -nimisiä Dota 2 -turnauksia, joiden parissa kilpaillaan joka vuosi. Se siirtyi aikanaan Saksasta Yhdysvaltain Seattleen ja vuodesta 2013 alkaen turnauksen palkintopottia on kasvatettu joukkorahoituksen avulla.

Joukkorahoitus on mahdollistettu tarjoamalla mahdollisuus pelaajille ostaa virtuaalinen lisäsisältö, jota kutsutaan turnauskirjaksi. Tunnuskirjojen ansiosta pelaajat voivat saada esimerkiksi kosmeettisia esineitä pelin hahmoille, keräilykortteja ja lisätehtäviä. Lisäksi Valve siirtää vuorittain 25 % kaikista turnauskirjan tuotoista suoraan The International -kilpailun pääpottiin.

The Internationalin lisäksi Dota-kilpailun ympärille järjestetään monia pienempiä kolmannen osapuolen ammattilaisturnauksia. Lisäksi Dota 2 -peliä varten järjestetään kaksi kertaa vuodessa Major-turnauksia, jotka ovat Valve Corporationin sponsoroimia.

Warframe-pelissä soditaan futuristisessa maailmassa

Warframe on sotapeli, jossa futuristiset sotilaat keräävät kokemuspisteitä jatkuvien vihollisaaltojen läpi. Siinä räiskitään ja hypitään ja sen valtteihin kuuluvat sujuva liikkuvuus ja näyttävä visuaalisuus. Paneudumme Warframe-pelin maailmaan tässä artikkelissa tarkemmin.

Warframe mielletään usein suoraksi kilpailijaksi Destiny-pelille, joita yhdistävät futurististen sotilaiden räiskintä ja hyppely. Warframea voi pelata ilmaiseksi ja versio on ollut tarjolla jo melko kauan. Se on ladattavissa oheisesta linkistä: download.

Ilmaisessa Warframe-pelissä on edelleen pientä beata-version mainetta, vaikka peli on ottanut huimia kehitysaskeleita parin merkittävän päivityksen jälkeen. Se on kehittänyt huomattavasti ominaisuuksiaan esimerkiksi liikkumisen, toiminnan ja sisällön osalta.

Warframe tarjoaa suuren määrän aseita, planeettoja, tehtävätyyppejä, vihollisia, lemmikeitä, avaruusaluksia ja vedenalaisia tehtäviä. Pelaaja edustaa Tenno-sotilaita, jonka tehtävä on pitää galaktiset pahikset ojennuksessa. Pelin juoni on saattanut olla hieman lattea sen alkuaskeleissa, mutta uusimman Second Dream -version myötä, pelaajat ilahtuivat Warframen kerronnan vahvuudesta.

Warframen vahvuuksina liikkumisen sujuvuus ja vapaus

Warframe on niittänyt mainetta erityisesti sen tarjoamasta liikkumisen vapaudesta ja sujuvuudesta. Tenno-sotilaat pystyvät hyppimään seiniä pitkin ja liitää ilmassa vauhdikkaasti. Ne osaavat yhdistellä tuplaloikkia taitaviin ponkaisuihin hyödyntämällä mitä tahansa kiinteää pintaa.

Kun pelaaja alkaa päästä kartalle pelin järjestelmän lainalaisuuksiin, alkavat suurehkot kentät tuntua tauttomilta pikamatkoilta. Warframe on onnistunut mainiosti luomaan avaruusninjamaisen tunnetta, mikä on tulosta juuri sulavasta liikkumisesta. Tämä lienee kysyttyä myös e sport -piireissä.

Warframen toiminta sisältää lukemattomien aseiden yhdistelmästä ja käytetystä Tenno-panssarista. Jokainen kategoria sisältää lähes rajattoman määrän valinnanvaraa ja eri aseiden ja panssarien keräily ja päivittäminen onkin periaatteessa Warframen juju.

Omaa varustusta voi alkusarjan jälkeen laajentaa sekä toisiin parantaviin panssareihin että sarjatulta syöttäviin panssareihin. Valinnanvaraa siis riittää, mutta se voi aiheuttaa Warframen kohdalla jopa runsaudenpulaa.

Warframen visuaalisuus saa kiitosta

Warframe voidaan luokitella helposti visuaalisuudeltaan ilmaispelien parhaimmistoon. Eri planeetat poikkeavat selkeästi toisistaan tapahtumapaikoista riippumatta. Warframella on perinteisestä poikkeava visuaalinen tyyli, joka toimii jokaisessa kohdassa mainiosti. Yksityiskohdat on otettu mallikkaasti huomioon ja ne sisältävät vaikuttavia rakenteita.

Eri kentät sisältävät usein samasta suuresta kartasta, jossa auki olevat tilat ja ovet vaihtelevat pelikerroilla. Samat paikat tulevat näin ollen väistämättä vastaan moneen otteeseen, muttei välttämättä saman järjestyksen mukaan. Myös ulkoavaruus ja vedenalainen maailma on toteutettu loistavasti, vaikka niillä on kokonaiskuvassa varsin pieni merkitys.

Eri Tenno-panssarit poikkeavat upeasti toisistaan, eikä niiden kohdalla tyydytä ainoastaan kopioimaan videopeleistä tuttuja muotoja. Monet Tennot ovatkin erittäin eksoottisten ja uhkaavien näköisiä.

Warframen äänimaailma ei yllä visuaalisuuden tasolle

Warframen äänimusiikkia ei voi verrata pelin visuaalisuuteen, muttei se aiheuta sen suurempia pettymyksiäkään. Osa ääninäyttelijöistä tekevät varsin hyvää työtä ja esimerkiksi Alad V:n tyyppisille hahmoille on luotu jopa mieleenpainuvaa persoonallisuutta.

Tarinankerronta ei kuulu Warframen ydinosaamiseen, joten onnistumisia sen saralla ei tapahdu kovin paljoa. Aseet paukkuvat ihan hyvällä tasolla, mutta uskomatonta tehontunnetta ei äänitehosteista ole havaittavissa.

Yhteenveto Warframesta

Warframea voidaan pitää näyttävänä pelinä, joka on maustettu lennokkailla taisteluilla ja loputtomalla varustelukierteellä. Sillä on reilu liiketoimintamalli, joka sallii pelaajien välisen kaupankäynnin, joka on poikkeuksellisen vapaa. Sitä voi ilmaisena versiona suositella melkeinpä kenelle tahansa, joka on edes hieman kiinnostunut joko itse aiheesta tai pelin mekaniikoista.

Kehitettävää Warframe saa hanakkuudesta tarjota informaatiota, mikä piiloutuu teknokielen taakse. Sillä on melko toistava luonne, mutta monipuolisuus ja yleinen viihdyttävyys peittoaa sen varsin hyvin. Lisäksi uusimpia Second Dream -lisäosa on huomattavasti tarinapainotteisempi edeltäjiinsä verrattuna. Pelimaailma saanee siis mielenkiinnolla odottaa, jatkuuko visio myös tulevissa päivityksissä.

Mr. Green on tuttu nettikasino suomalaisillekin

Mr. Green on tunnettu nettikasino, joka on monen vuoden taipaleensa aikana kerryttänyt hyvän maineen nettipelien alalla. Se tarjoaa tummanvihreillä sivuillaan laajan ja laadukkaan pelivalikoiman, joiden pelit ovat lähtöisin tunnetuilta peliyhtiöiltä.

Mr. Greenin alku sijoittuu vuoteen 2008 ja sen taustajoukkoihin kuuluu ruotsalaisia pelipioneereja. Se on saanut tunnustusta alan piireissä voittamalla useita varteenotettavia palkintoja, kuten vuoden onlinekasinpalkinnon neljänä kertana International Gaming Awards –gaalassa. Sen hienouden ovat havainneet muutkin pelialan tahot, mikä päätyi siihen, että William Hill osti Mr. Greenin vuonna 2019.

Mr. Greenin kattava pelivalikoima

Mr. Green tunnetaan laajasta ja laadukkaasta pelivalikoimastaan, johon kuuluu yli 300 erilaista peliä. Suurimman osuuden peleistä ottavat kolikkopelit, joita löytyy yli puolet Mr. Greenin tarjonnasta. Pelit ovat suurten ja tunnettujen valmistajien käsialaa ja vaihtoehtoina löytyy pitkälti Microgamingin ja Net Entertainmentin pelejä. Joukkoon mahtuu myös pienempiä pelivalmistajia, esimerkiksi IGT.

Pelivalikoima on jaoteltu selkeästi eri kategorioihin ja niitä voi valita myös erilaisista kokoelmista. Kokoelmien avulla pelaaja pystyy esimerkiksi valitsemaan itselleen aloittelijoille sopivia pelejä. Niitä voi halutessaan pelata oikealla rahalla ja vaihtoehtoisesti leikkirahalla. Leikkirahalla pelaaminen on erityisesti alussa järkevä tapa kokeilla kasinopelejä, koska silloin niistä ei koidu taloudellisia riskejä.

Kolikkopelien puolella pelattavana ovat esimerkiksi Starburst, Neon Staxx ja Gonzo’s Quest sekä Arabian Nights, Mega Fortune ja Hall of Gods.

Pöytäpeleistä enemmän pitävä pelaaja voi halutessaan kokeilla esimerkiksi rulettia tai blackjackia, joista molempia on tarjolla Mr. Greenillä kymmenellä versiolla. Niitä on mahdollista pelata livenäkin ja sivustolla voi kokeilla myös videopokeria, jota tarjotaan niin ikään usealla eri vaihtoehdolla.

Mukavia palkintoja – muista kohtuullinen pelaaminen

 

Mr. Green on kartuttanut kattavan pelivalikoimansa lisäksi kokemusta hienoista kampanjoista, joiden yhteydessä tarjotaan oivallisia käteispalkintoja ja tuotepalkintoja. Muutama vuosi sitten esimerkiksi Hot as Hades -pelissä oli tarjolla tuhansien eurojen tuotepalkintoja, joissa oli mahdollisuus voittaa esimerkiksi mobiililaitteita, tietokoneita ja televisionkin. Electric Sam -pelissä oli puolestaan mahdollisuus voittaa arpaonnen kohdalla Apple Watchin.

Viihdyttävistä peleistä ja mielenkiintoisista palkinnoista huolimatta pelaamisessa pitää aina muistaa maltti. Jokainen kasino – mukaan lukien Mr. Green toimii talon edun mukaisesti ja suuret voittosummat ovat erittäin epätodennäköisiä.

Nettipelaamisen ensisijainen tarkoitus on kohtuullinen hauskanpito ja mukava ajanviete, jossa pelaamista saa harrastaa ainoastaan oman riskinsietokyvyn rajoissa. Älä siis koksaan pelaa varojesi yli äläkä koskaan panosta enempään kuin mitä sinulla on varaa hävitä. Jos havaitset, että pelaaminen ei ole enää kontrollissasi, hae välittömästi apua ja lopeta pelaaminen.

Mr. Green tekee oman osuutensa vastuullisen pelaamisen tukemisessa. Se on saanut pelilisenssinsä Maltalla, jonka MGA-lisenssi on yksi tiukimmista lisensseistä nettikasinoilla. Pelilisenssi on jokaisen nettikasinon kohdalla ensisijaisen tärkeää ominaisuus, sillä se varmistaa, että pelisivustoa hallinnoidaan ja valvotaan asianmukaisesti.

Mr. Greenin kotiutukset ja talletukset

Mr. Greenillä voi tehdä talletuksia verkkopankin avulla ja pelaajalla on mahdollisuus suorittaa niitä joko suoraan pankkisiirrolla tai Trustlyn ja Eutellerin kautta. Pelaajalle tarjotaan mahdollisuus myös suorittaa talletuksia Visan, MasterCardin tai Visa Electronin avulla ja maksutapoina toimivat niin ikään nettilompakotkin ja Paysafe-kortit. Pikatalletuksen mahdollisuus on myös olemassa, mikä mahdollistaa talletusten tekemisen kesken pelaamisenkin.

Kotiutukset on helposti suoritettavissa talletuksien tapaan ja niiden kesto on Mr. Greenin kohdalla yhdestä kolmeen vuorokautta. Kotiutuksen voi tehdä kerran viikossa ja tämän jälkeen Mr. Green alkaa periä niistä osuuksiaan. Mr. Green on lisensoitu Maltalla, joten mahdolliset kotiutukset ovat suomalaiselle pelaajalle verovapaita.

Counter-Strike: Global Offensive

Counter-Strike: Global Offensive on tunnettu taktinen ammuntapeli, jossa toimijana on ensimmäinen persoona. CS:GO on neljäs Counter Strike -sarjan peli, jonka taustalla toimii Valve Corporation ja Hidden Path Entertainment. Tutustumme Counter-Strike: Global Offensive -pelin maailmaan tässä artikkelissa tarkemmin.

Counter-Strike: Global Offensive kuuluu suosituimpien ensimmäisen persoonan ammuntapelien joukkoon ja sitä pelataan suhteellisen paljon myös elektronisen urheilun parissa. Se on ladattavissa muun muassa tästä download-linkistä.

Counter-Strike: Global Offensive -pelissä on kaksi viiden hengen joukkuetta, jotka lukeutuvat terroristeihin ja erikoisjoukkoihin. CS:GO on tavoite- ja joukkuepohjainen taktinen ammuntapeli, joka pyrkii antamaan mahdollisimman realistisen vaikutelman.

Counter-Strike: Global Offensiven tavoitteet

Pelaajan tavoitteena on täyttää ja suorittaa tietyt tehtävät ja päämäärät sekä tappaa vihollisensa. Yhdessä pelissä on useita kierroksia, jotka päättyvät kaikkien vihollisjoukkueiden pelaajien kuollessa tai tiimin tavoitteen täyttyessä. Suurimmassa osassa pelimuodoissa pelaajan kuollessa hänen täytyy odottaa erän loppua, jolloin hän voi tavallaan syntyä uudelleen seuraavaa kierrosta varten.

Pelaajat ansaitsevat pelissä rahaa pelimenestyksensä mukaan ja rahalla he voivat ostaa aseensa ja varusteensa erän alussa. Rahaa ansaitaan, kun tavoitteet on suoritettu. Jos pelaaja kuuluu terroristien joukkoon, on tavoitteena asettaa pommi ja erikoijoukkueiden tavoitteena on purkaa.

Rahaa saa myös vihollisia tappamalla, mutta panttivankia vahingoittamalla rahaa puolestaan menettää. Kun erä on pelattu loppuun, saavat kaikki pelaajat rahaa, mutta voittanut joukkue kuitenkin enemmän.

Counter-Strike: Global Offensiven pelitilanteet

Pelimuotoja pommi- ja panttivankitilanteissa voi pelata joko rennossa tai kilpailuhenkisessä muodossa. Rento pelitapa on suunnattu tavalliseen pelaamiseen ja kilpailullinen nimensä mukaisesti kilpailullisiin e sport -otteluihin.

Counter-Strike: Global Offensive -pelin pommitilanteessa terroristeilla on tavoitteena virittää C-4-räjähde. Pomminasetuspaikkoja on kaksi, joista räjähde pitää asettaa jompaankumpaan. Erikoisjoukkueet pyrkivät estämään pommin asentamisen, minkä he tekevät terroristien tappamisella. He voivat myös pyrkiä estämään pommin räjähtäminen, minkä voi saada aikaan pommin purkamisella.

Kun kyseessä on puolestaan panttivankitila, on erikoisjoukkueiden tehtävänä pelastaa panttivangit, jotka ovat terroristien hallussa. Erikoisjoukkueiden pitää myös kuljettaa panttivangit ennalta määrättyyn paikkaan.

Panttivanki voi menettää suuren määrän rahaa, jos kumman tahansa joukkueen pelaaja pääsee vahingoittamaan häntä. Panttivangit seurasivat erikoisjoukkoja ennen kävellen, mutta peli on päivittänyt tilanteen siihen, jossa erikoisjoukkueiden pitää kantaa panttivankeja olalla. Tämä toimenpide hidastaa liikkumista.

Counter-Strike: Global Offensiven pelimuodot

Counter-Strike: Global Offensive sisältää myös erilaisia pelimuotoja. Kun kyseessä on kilpavarustelu, on silloin ainoana tavoitteena toisten tappaminen eri aseita käyttäen. Pelaaja saa itselleen uuden aseen joka toisesta onnistuneesta taposta. Räjäytystyössä puolestaan ei pysty ostaa aseita eikä muita tarvikkeita erien alussa, mutta pelaaja palkitaan uudella aseella, jos hän saa aikaan ainakin yhden tapon.

Counter-Strike: Global Offensiven Deatmatch-pelimuoto on kymmenen minuutin pituinen peli, jossa tavoitteena on pisteiden kerääminen. Pisteitä saa kerättyä vihollisten tappamisella ja pistemäärä riippuu tapossa käytetystä aseesta. Eniten pisteitä kymmenen minuutin aikana kerännyt pelaaja voittaa pelin.

Asetoveri on pelimuoto, joka sisältää enintään 16 erää. Pelimuodossa on kaksi pelaajaa, jotka pelaavat toista kahta pelaajaa vastaan. Asetoveria pelataan tavallista pienemmissä kartoissa, joissa pystyy virittämään räjähteen ainoastaan yhdelle pomminasetuspaikalle. Kun toinen joukkue on voittanut yhdeksän erää, peli päättyy. Se voi päätyä myös tasapeliin, jos tilanne on 8–8.

Retake-pelimuodossa pommi on viritetty heti, kun erä on alkanut. Siinä erikoisjoukot yrittävät valloittaa alueen terroristeilta. Counter-Strike: Global Offensive sisältää myös kaksi offline-tilaa, jossa ei siis tarvita internetyhteyttä. Toinen niistä on ampumarata, jossa voi oppia pelin perustaidot. Toinen offline-peli on puolestaan paikallisella palvelimella pelaaminen ja se käydään botteja vastaan.

Hanki itsellesi parhaat kasinobonukset

Nettikasinoita on nykyään hurja määrä ja niitä ilmaantuu jatkuvasti lisää. Kilpailu kovenee ja kasinosivustot pyrkivät erottautumaan loputtomasta massasta eri tarjouksien avulla. Kasinobonukset ovat keino herättää pelaajan huomio ja pelaaja voi hyödyntää niitä pelaamisen yhteydessä. Niissä kannattaa muistaa kuitenkin muutama perusseikka, joihin paneudumme tässä artikkelissa tarkemmin.

Nettikasinot tarjoavat veikkausmahdollisuuksia myös e-urheilussa

Veikkaus on urheiluvedonlyöntiä, joka yleensä yhdistetään perinteisiin urheilulajeihin, kuten jalkapalloon, jääkiekkoon ja raviurheiluun. Veikkaaminen e-urheilussa on kuitenkin yleistynyt, sillä nykyään laji on samanveroinen muiden urheilulajien kanssa, vaikka e-urheilijat eivät työssään varsinaisesti urheilekaan.

E-urheilu on joka tapauksessa kiinnostava urheilulaji ja veikkaamaan pääsee monissa eri liigoissa ja peleissä. Tässä artikkelissa tutustutaankin e-urheilun vedonlyöntiin ja nettikasinoiden e-urheilutarjontaan.

Suosituimmat nettikasinot ovat lisänneet e-urheilun veikkauslajien joukkoon

Iso osa nettikasinoista on lisännyt e-urheilun veikkauslajien joukkoon, sillä se kiinnostaa ihmisiä yhä enemmän ja suositut nettikasinot haluavat pysyä mahdollisimman hyvin trendien mukana.

Nykyään monet pelaavat e-pelejä vapaa-ajallaan ja seuraavat e-urheiluliigoja, jossa ammattipelaajat pääsevät näyttämään taitonsa. Ei siis ole ihme, että myös vedonlyönnin maailma on huomannut uuden urheilulajin nousut ja päivittänyt lajivalikoimaansa sen mukaisesti.

Miksi e-urheilun vedonlyönti kiinnostaa?

E-urheilun vedonlyönti kiinnostaa peli-intoilijoita yhtä paljon kuin jalkapallon vedonlyönti jalkapallon rakastajia. Veikkaus e-urheilussa on yksinkertaisesti suosittua sen takia, että itse laji on suosittu. Teknologian kehittymisen myötä pelaamisesta on tullut arkipäivää muillekin kuin nörteille ja oikeastaan pelaaminen on nykyään jopa tyylikästä.

Kaiken lisäksi kyseessä on hyvin monipuolinen laji, joka eroaa muista urheilulajeista siten, että pelivälineenä on digilaite ja peli, joka toimii valmiiksi suunnitellun ohjelmiston mukaan. Vaikka pelitaidosta on myös hyötyä, tapahtuu pelaaminen pitkälti pelin oman algoritmin armoilla.

On kiinnostavaa lyödä vetoa pelissä, jota on itsekin pelannut ja tietää kaiken pelivaiheista ja erikoisominaisuuksista. Tämän takia e-urheilun vedonlyöntiä harrastavat tietävät veikattavasta pelistä hyvin paljon jo valmiiksi.

Minkälaisissa e-peleissä lyödään vetoa eniten?

Tähän päivään mennessä e-urheilussa on mukana vaikka kuinka monta erilaista peliä, joissa pystyy myös lyömään vetoa. Suosituimpia veikattavia e-pelejä ovat esimerkiksi CS:GO ja Fifa-pelit, jotka ovat olleet pelaajien keskuudessa suosittuja jo vuosia. Kun videopelejä alettiin pelaamaan kilpailullisesti, oli luonnollista, että nämä pelit nousivat etusijalle.

Toisaalta e-urheilu on myös laji, joka muuttuu jatkuvasti, sillä markkinoille tulee koko ajan uusia pelejä, jotka voittavat suuren yleisön suosion. Esimerkiksi vuonna 2017 ilmestynyt Fortnite saavutti nopeasti ilmestymisen jälkeen globaalin suosion ja peli on nykyään saavuttanut klassikon aseman e-urheilussa. Tämän takia e-urheilun veikkauspalveluja tarjoavien nettikasinoiden on pysyttävä jatkuvasti perillä e-urheilussa tapahtuvasta, jotta e-urheilun lajivalikoimat ovat ajan tasalla.

Mitä e-urheilun veikkauksessa pitää ottaa huomioon?

Koska e-urheilu on luonnostaan erilaista kuin perinteinen urheilu, pitää e-urheiluun keskittyvässä vedonlyönnissä luonnollisesti kiinnittää huomiota eri asioihin. On tärkeää, että osaa analysoida e-urheilua nimenomaan sen pelin kautta, missä aikoo lyödä vetoa, sillä jokaisessa pelissä on omia erikoisominaisuuksiaan. Kannattaa siis varautua yllätyksiin, sillä joskus digitaaliset pelitkin yllättävät erikoisominaisuuksillaan.

Kannattaa myös tutustua erilaisiin veikkauspeleihin, sillä osa on hankalampia kuin toiset. Esimerkiksi pelin voittajan veikkaaminen on todennäköisesti yleisin vedonlyöntipeli, mutta tämä ei todellakaan aina ole helpoin veikkauksen muoto. On myös aina hyvä olla tietoinen siitä, että veikkauksen voittotodennäköisyys on varsin pieni ja siksi vedonlyöntiin kannattaa suhtautua aina vain hauskana tapana rentoutua.

Veikkauksen avulla voi oppia näkemään e-urheilun eri tavalla

Jos on pelannut videopelejä jo vuosia, on varmasti kerännyt kokemusta, josta on hyötyä vedonlyönnissä. Kun tuttuja pelejä analysoi vedonlyönnin kautta, voi oppia huomaamaan peleissä tai e-urheilijoiden pelityyleissä ominaisuuksia, joihin ei ehkä aiemmin ollut kiinnittänyt ollenkaan huomiota.

Vaikka vedonlyöntiin liittyy myös monia riskejä, voi veikkaaminen e-urheilussa tarjota jotain uutta, kunhan vedonlyöntiä harrastaa vastuullisesti. Erilaisten nettikasinoiden e-urheilun veikkaustarjonta vaihtelee paljon, joten valikoimaan on hyvä tutustua rauhassa.