Koti Blogi

DogemonGO

Sekä pelaaminen että kryptovaluutat kiinnostavat nykyään hyvin monia erilaisia ihmisiä. Tämän takia on erityisen hienoa, kun nämä kaksi asiaa yhdistyvät yhdeksi mielenkiintoiseksi tuotteeksi. Tämän takia kryptovaluutta ja lohkoketju pelit kiinnostavat nykyään erityisen monia eri ihmisiä.

Koska kiinnostus näitä mahdollisuuksia kohtaan on noussut niin korkealle, tietenkin niistä on tehty entistä enemmän eri mahdollisuuksia. Siitä syystä pelaajat voivat nykyään valita aivan uskomattomasta määrästä erilaisia pelejä, kun he ovat kiinnostuneet juuri krypto pelien pelaamisesta.

Yksi erittäin mielenkiintoinen vaihtoehto on kuitenkin puhelimella pelattava DogemonGO -peli. Peli on tietenkin saanut inspiraationsa monille tutustua PokemonGO -pelistä. Tämän vaihtoehdon suosioon vaikuttaa tietenkin alkuperäisen version suosio. Mutta mitä kaikkea muuta tähän peliin liittyy? Tämä artikkeli tulee vastaamaan juuri tähän kaikkeen.

Pelataksesi DogemonGO peliä, sinulla pitää olla tarvittavaa kryptoa

Jos tämä asia ei ollut vielä selkeä sinulle, niin meidän tulee varmistaa, että olet siitä tietoinen. Tämä asia on tietenkin se, että sinulla pitää olla tietenkin Dogecoin merkkejä pelataksesi kyseistä peliä.

Jos sinulla ei ole vielä kyseistä kryptovaluuttaa omistuksessa, tämä sivusto voi olla hyvin avulias vaihtoehto. Sen avulla voit oppia aivan kaiken tarvittavan Dogecoin kryptovaluutasta. Tämän kaiken lisäksi voit tietenkin oppia muun muassa sen kurssista kuten myös siitä, miten oikein voit hankkia kyseistä vaihtoehtoa. Tämän sivuston avulla DogeCoin valuutan hankinta tapahtuu sinulta mahdollisimman helposti, vaikka olisit aivan aloittelija.

Minkälainen peli DogemonGO oikein on?

Jos tiedät PokemonGO pelin jo ennestään, voit tietenkin arvata minkälainen mahdollisuus DogemonGO oikein on. Loppujen lopuksi tämä krypto peli on saanut inspiraationsa suoraan PokemonGO pelistä. Voit silti oppia aivan kaiken mahdollisen pelin sivustolta verkosta.

Peli on siten tietenkin puhelimella pelattava peli. Se julkaistiin vuonna 2021, ja pelin suosio on hyvin helppo ymmärtää. Dogecoin on meemi kolikko, joka on ilahduttanut monia ihmisiä jo vuosien ajan. Siten sen yhdistyminen suosittuun puhelin peliin tietenkin on kiinnostanut monia pelaajia.

PokemonGO toimii Binance Smart lohkoketjun päällä. Tämä on erittäin suosittu ja korkealaatuinen lohkoketju, jonka päällä toimii myös monet muut vaihtoehdot. Tämän takia voit olla varma siitä, että peli on hyvin laadukas vaihtoehto.

Miten DogemonGO peliä oikein pelataan?

Jos olet kiinnostunut pelaamaan Dogemon GO peliä, sinun tulee tietenkin ensimmäisenä hankkia peli. Tämä tapahtuu hyvin helposti puhelimen sovelluskaupasta. Peli toimii sekä iOS että Android laitteilla, joten voit varmasti pelata peliä halutessasi.

Kun olet ladannut pelin, voit aloittaa pelaamisen. Tämä alkaa tietenkin luomalla sinulle oma hahmosi. Tämän jälkeen voit aloittaa seikkailun pelissä. On kuitenkin hyvä ottaa huomioon, että vaikka peli muistuttaa PokemonGO -peliä, siitä on jätetty joitakin vaihtoehtoja pois. DogemonGO pelissä pelaaja keskittyy oikeastaan vain eri hahmojen vangitsemiseen palloilla.

Siten pelaaja yksinkertaisesti seikkailee ympäriinsä, mikä otetaan huomioon pelin kartalla. Jos pelaaja kohtaa hirviön, he voivat yrittää sen vangitsemista. Tämä tapahtuu siihen luoduilla palloilla. Jos hirviö vaikuttaa liian haastavalta, on myös hyvä tietää, että pelaaja voi aina halutessaan paeta paikalta. Tähän vaaditaan hieman merkkejä, mutta on hyvä tietää sen olevan aina mahdollisuus.

Kerää merkkejä pelaamalla

Yksi hyvin viihdyttävä asia liittyen DogemonGO peliin on se, että tässä pelissä voidaan kerätä merkkejä. Näitä DogoCredits merkiksi kutsuttuja vaihtoehtoja voidaan saada vangitsemalla eri hahmoja onnistuneesti. Tämä tekee pelaamisesta vielä viihdyttävämpää, ja on tietenkin vaikuttanut myös paljon tämän hauskan pelin suosioon.

LiteBringer

Jos olet erittäin kiinnostunut joko pelaamisesta, kryptovaluutoista tai molemmista asioista, olet varmasti kuullut krypto peleistä. Nämä ovat hyvin mielenkiintoisia vaihtoehtoja, jotka tietenkin yhdistävät nämä kaksi asiaa yhdeksi tuotteeksi. Koska kryptopelit ovat nousseet varsin suureen suosioon, niitä on tietenkin luotu entistä enemmän pelaajille vuosien saatossa.

Yksi mielenkiintoisimmista vaihtoehdoista, joka on luotu hetkeen on kuitenkin Litebringer. Tähän vaikuttaa se, että kyseinen peli on oikeastaan ensimmäinen kategoriassaan. Peli muistuttaa suosittuja roolipelejä, jotka ovat kiinnostaneet monia. Mutta minkälainen peli on oikeastaan kyseessä ja voisiko se olla juuri sinulle sopiva vaihtoehto? Tämä artikkeli selvittää juuri tämän asian.

LiteBringer toimii Litecoin ketjun päällä

Koska kyseessä on krypto peli, Litebringer toimii tietenkin jonkun kryptovaluutan ja lohkoketjun päällä. Tämä tarkoittaa tietenkin myös sitä, että pelaajalla pitää olla käytössään kryptovaluuttaa ja siihen kuuluva lompakko pelatakseen peliä. Tämä tullaan nimittäin yhdistämään pelin tiliin myöhemmin, joten sillä on itse asiassa hyvin tärkeä osa peliä.

Jos et arvannut vielä Litebringer -pelin nimestä, peli toimii Litecoin lohkoketjun päällä. Tämä tietenkin tarkoittaa sitä, että sinulla pitää olla juuri Litecoin kryptovaluuttaa pelataksesi peliä. Siinä tapauksessa, että et vielä omista kyseistä kryptovaluuttaa, Litecoin Kurssi sivusto voi auttaa. Sieltä voit oppia tietenkin valuuttakurssista, mutta tämä ei ole ainoa asia, mitä opit sivuston kautta. Sen lisäksi voit löytää oikeastaan kaiken tarvittavan tiedon, jota tarvitset aloittamiseen. Siten voit hankkia valuuttaa helpommin ja aloittaa pelaamisen nopeammin.

Jännittävä roolipeli odottaa

Kuten sanoimme aikaisemmin, Litebringer on RPG roolipeli. Tämä tulee olemaan yksi syy, miksi kyseinen peli kerää niin paljon huomiota. Nimittäin RPG kryptopelien markkinat eivät ole vielä kovin suuret. Toisin sanoen pelaajille ei ole monia vaihtoehtoja, jos he haluavat seikkailla fantasiamaailmassa pelaamalla viihdyttävää kryptovaluutta peliä.

Jos siirryt pelin omalle sivustolle verkossa, voit huomata, että peliä ei ole vielä julkistettu. Toisin sanoen pelaajat eivät pääse vielä pelaamaan valmista peliä. Kuitenkin pelin testnet versio on pelattavissa. Tämä tarkoittaa sitä, että tällä hetkellä peliä testataan ja sen mahdollisia virheitä pyritään paikantamaan. Sillä tavalla voidaan varmistaa, että pelin viimeinen versio tulee aivan varmasti olemaan paras mahdollinen.

Litebringer on täysin hajautettu peli

Asia, mikä tekee tästä pelistä myös hyvin mielenkiintoisen on se, että Litebringer on kokonaan hajautettu. Tämä erottelee kyseisen pelin muista lohkoketju peleistä. Tämä johtuu siitä, että suurin osa muista peleistä on vain osittain hajautettu. Mutta mitä se, että peli on kokonaan hajautettu vaihtoehto itse asiassa tarkoittaa?

Yksinkertaisesti sitä, että jokainen toiminto pelissä pitää hyväksyä aina erikseen Litecoin lohkoketjun avulla. Tämä hidastaa peliä hieman ja sen pelaaminen pidemmän aikaa on kalliimpaa kuin monien muiden pelien. Kuitenkin yksi tärkeä ero on se, että tämä peli on luotettavampi kuin muut vaihtoehdot. Siten ne pelaajat, jotka arvostavat juuri tätä luotettavuutta, tulevat varmasti arvostamaan pelin hajautusta.

Miten peli aloitetaan?

Tietenkin yksi hyvin tärkeä asia liittyen peliin on se, miten peli oikeastaan aloitetaan. Aivan ensimmäisenä, pelaajan tulee asentaa peli. Tämä tapahtuu yksinkertaisesti Litebringer pelin sivuston kautta. Koska peli asennetaan suoraan tietokoneelle, pelaajan ei tarvitse rekisteröityä ja luoda tunnusta pelatakseen peliä. Tämä saattaa tuntua monelle hieman vanhalta tavalta aloittaa pelin pelaaminen, koska harva peli vaatii enää lataamista. Tämä ei kuitenkaan ole huono asia, vaikka siinä voi kestää jonkin aikaa.

Kun peli on asennettu, pelaaja voi aloittaa pelaamisen. Ensimmäisenä heidän tulee yhdistää Litecoin lompakkonsa peliin. Tämä tapahtuu hyvin yksinkertaisesti seuraamalla pelistä löytyviä ohjeita. Tämän jälkeen he voivat aloittaa hahmon valinnan.

Hahmon valinta onkin hyvin monelle pelaajalle heidän suosikki osionsa. Loppujen lopuksi hahmolla on hyvin suuri vaikutus roolipeliin, sillä tämä on se rooli, jota pelaat. Kun olet valinnut hahmon voit tietenkin nimetä sen haluamallasi nimellä. Tämä tekee pelaamisesta vielä hauskempaa.

Hahmojen luokat

Kuten monissa muissakin tutuissa roolipeleissä, myös Litebringer tarjoaa eri luokkia hahmoille, joista pelaaja voi valita. Kun aloitat pelin, tulet huomaamaan välittömästi, että luokkia on kolme. Tämä on tietenkin hieman vähäinen määrä verrattuna moniin muihin peleihin. Silti se tuo jo jotain valinnan mahdollisuutta pelaajille. Nämä luokat ovat seuraavat:

Fighter eli taistelija. Taistelijalla on kaikista painavin eli vahvin haarniska ja ase. Sen lisäksi hahmo voi käyttää Liver Punch toimintoa. Hahmo voidaan kehittää Warrior, Knight tai Paladin -hahmoiksi

Rogue eli varas. Varkaalla on kevyempi ja nopeampi haarniska ja ase. Sen lisäksi hahmo voi käyttää Smoke Screen toimintoa. Hahmo voidaan kehittää Assassin, Pirate tai Bard -hahmoiksi

Sorcerer eli velho. Velholla on kaikista kevyin haarniska ja taika-aseet käytössä. Sen lisäksi hahmo voi käyttää Magic Bolt toimintoa. Hahmo voidaan kehittää Battlemage, Priest tai Warlock -hahmoiksi

Aloita seikkailu

Kun olet tyytyväinen luomaasi hahmoon, voit aloittaa seikkailun. Tätä varten sinun pitää avata kartta, jossa voit nähdä erilaisia tuhottavia petoja ja muita haasteita. Jos pedon symbolin ympärillä on punainen ympyrä, peto on liian vaikea. Seikkailemalla voit kehittää hahmoasi pelissä. Samalla voit myös löytää erilaisia varusteita. Kaikella tällä on suuri vaikutus pelin etenemiseen, mikä tekee Litebringer pelistä hyvin mielenkiintoisen mahdollisuuden.

Cardano Warriors

Mitä suositumpia kryptovaluutoista ja lohkoketju teknologiasta tulee, sitä enemmän käyttöä niille keksitään. Tämä taas tietenkin mahdollistaa yhä useampien käyttötarkoitusten keksimisen. Kaiken kaikkiaan kaiken tämän takia niiden suosio ja vaikutus vain kasvaa koko ajan suuremmaksi.

Tietenkin hyvin monet käyttötarkoitukset ovat hyvin käytännöllisiä, kuten älysopimusten luominen. Kuitenkin sen lisäksi niille keksitään myös koko ajan enemmän hauskoja tarkoituksia. Yksi hauskimmista on ehdottomasti erilaiset pelit, jotka kuuluvat osaksi lohkoketju teknologiaa. Tämä artikkeli tulee ottamaan yksityiskohtaisen katsauksen juuri yhteen näistä peleistä, jonka nimi on Cardano Warriors. Joten minkälainen peli on oikein kyseessä? Selvitetään yhdessä.

Tarvitset Cardanoa pelataksesi Cardano Warriors peliä

Tietenkin ennen kuin perehdymme siihen, minkälainen peli on oikein kyseessä, meidän tulee kertoa sinulle yhdestä hyvin tärkeästä asiasta. Tämä on nimittäin se, että sinulla pitää olla aina peliin liittyvää kryptovaluuttaa käytössä, jotta voit pelata kyseistä peliä. Siten, kun kyseessä on Cardano Warriors, pelaajalla pitää tietenkin olla Cardano kryptovaluuttaa käytössä.

Jos sinulla ei ole vielä Cardanoa omistuksessa, suosittelemme vierailemaan tällä sivustolla. Sieltä voit löytää aivan kaiken tarvittavan aiheesta, joten pääset hyvin helposti alkuun asian suhteen. Sinun ei tarvitse miettiä asiaa kauan aikaa, vaan voit hankkia Cardanoa hyvin helposti itsellesi, kun olet oppinut kaiken tarvittavan kyseisen sivuston kautta.

Minkälainen peli Cardano Warriors oikein on?

Joten minkälainen peli on oikein kyseessä. Jos siirryt pelin omalle sivustolle, huomaat nopeasti, että peli ei ole vielä kokonaisuudessaan saapunut markkinoille. Sen sijaan pelistä on pelattavissa testnet versio, johon perehdymme enemmän pian.

Cardano Warriors tulee olemaan hauska retro tyylinen RPG peli. Toisin sanoen pelaaja luo itselleen oman hahmonsa, jota kutsutaan nimellä NFT warrior. Pelin tehtävänä on päästä asemaan legendaarinen Cardano Warrior. Tämä tapahtuu ostamalla saaria, löytämällä ja kehittämällä erilaisia tuotteita, sekä ottamalla osaa erilaisiin haasteisiin. Tässä pelissä siten riittää tekemistä ja hauskanpitoa jopa pitkäksi aikaa.

Cardano Warriors peli käyttää NFT merkkejä

Kuten saatoit jo arvata, tässä pelissä kuten monissa muissakin lohkoketju peleissä, NFT merkeillä on suuri vaikutus peliin. Tämä johtuu siitä, että itse asiassa pelin kaikki hahmot ovat NFT merkkejä. Toisin sanoen pelaajan pitää ostaa itsellensä tällainen hahmo aloittaakseen pelaaminen.

Nämä NFT hahmot on asetettu erilaisiin luokkiin. Niitä on common, uncommon, rare, epic, legendary ja mythical. Tietenkin se, minkä luokan soturi on kyseessä vaikuttaa suoraan siihen, kuinka paljon hahmo kustantaa pelaajalle. Sen lisäksi tällä on myös vaikutus siihen, kuinka suuren etuaseman pelaaja saa. Siitä syystä hahmoon sijoittaminen voi olla erittäin hyvä idea, jos haluat pelata tosissasi.

Cardano Warriors testnet

Kuten sanoimme aikaisemmin, Cardano Warriors peli ei ole oikeasti vielä julkistettu. Tämä tarkoittaa sitä, että sen täydellisen valmis kokonaisuus ei ole valmis vielä. Sen sijaan, pelaajat voivat pelata niin sanottua testnest versiota. Mutta mikä testnest oikein on?

Kaikessa yksinkertaisuudessaan testnet on verkosto, jota käytetään pelin testaamiseen. Sen avulla voidaan testata erilaisia toimintoja ja nähdä, miten ne oikein toimivat. Samalla voidaan myös löytää erilaiset kohdat, jotka vaativat vielä kehittämistä. Tämä auttaa hyvin paljon siinä, että viimeinen lopputulos on aivan varmasti mahdollisimman korkealaatuinen.

Tämä P2E peli kiinnostaa monia

Cardano Warriors on niin sanottu P2E eli play to earn peli. Tämä tarkoittaa sitä, että pelaajat voivat saada samalla cardano merkkejä, kun he pelaavat peliä. Tämä toiminto ei ole vielä mahdollinen, mutta kunhan viimeinen tuotos tulee pelattavaksi, tämä otetaan käytäntöön.

Mistä on kyse E-urheilussa?

E-urheilu alkaa olla ainakin nimenä tuttu jo suurimmalle osalle urheilua ja nettimaailman ilmiöitä seuraaville ihmisille. Kyseessä on urheilumuoto, jossa kilpailuvälineinä käytetään tietotekniikkaa ja tietokonepelejä. Elektronista urheilua voidaan harrastaa niin joukkue kuin yksilömuodossakin, riippuen pelimuodosta.E-urheilupelit ovat tietokoneilla tai konsoleilla pelattavia pelejä, jotka jakautuvat useisiin alalajeihin.

E-urheilupelit voidaan karkeasti jakaa kolmeen alagenreen.  First person shooter (FPS) -pelejä kutsutaan suomeksi ensimmäisen persoonan toimintapeleiksi (esimerkiksi Counter Strike). Toinen pelityyppi on MOBA (Multiplayer Online Battle Arena) -pelit ja kolmas RTS-pelit, eli reaaliaikaiset strategiapelit. Näiden lisäksi e-urheiluun sisältyy myös monenlaisia muita pelityyppejä, mutta yllä mainitut ovat suosituimpia. Suomessa e-urheilu on erittäin suosittu urheilumuoto, joka kasvaa jatkuvasti.

E-urheilu on myös hyvin suosittu vedonlyöntilaji nettikasinoilla ja netin vedonlyöntisivustoilla. Caziwoo arvostelee parhaat pikakasinot, joista monet tarjoavat myös vedonlyöntiä. E-urheilu kasvattaa jatkuvasti suosiotaan vetokohteena, vaikka ei vielä kilpailekaan suosiosta jääkiekon ja jalkapallon kanssa.

Tässä artikkelissa kerromme sinulle e-urheilun historiasta ja sen sen kehittymisestä kilpailulajiksi. Avaamme sinulle myös, miten pelien ja internetin kehittyminen on edesauttanut e-sportin vakiintumista vakavasti otettavaksi urheilulajiksi.

Urheilu syntyy kilpailemisesta

Tänä päivänä elektroninen urheilu on suositumpaa kuin koskaan ennen. Alkujaan nörttien mittelöistä on syntynyt kymmeniä tuhansia live-katsojia suurille areenoille vetäviä urheilutapahtumia.

E-urheilua voi lähtökohtaisesti harrastaa ja harjoitella kuka tahansa. Tarvitset ainoastaan tietokoneen tai pelikonsolin ja pelin tai pelejä. Voit pelata yksin tai muiden kanssa. Kaikki pelit eivät kuitenkaan ole e-urheilupelejä. Pelissä tulee olla tiettyjä ominaisuuksia, jotka tekevät siitä hyvän e-urheilupelin. Ennen kaikkea pelin on oltava soveltuva kilpailukäyttöön.

Ensimmäisiä e-urheilu pelejä ovat olleet muutenkin huippusuositut tietokonepelit, kuten CS, Dota 2 ja Starcraft 2. Tänä päivänä e-urheilupelejä on näiden lisäksi kymmeniä muita. Suosituimpiin peleihin kuuluvat edellä mainittujen lisäksi CS:GO, League of Legends, Fortnite, R6: Siege, Overwatch, ja PUBG. 

E-urheilun tausta-ajatus on hyvin samanlainen kuin kaikessa muussakin urheilussa. Tavoitteena on kilpapelaaminen toisia pelaajia vastaan. E-urheilussa yhdistyy pelin itsessään sisältämät haasteet yhdistettynä vastapuolen kanssa kilpailemiseen.

Periaatteessa e-urheilua voi harrastaa lähes millä tahansa videopelillä. Käytännössä ammattimainen pelaaminen on kuitenkin kehittynyt ainoastaan muutamien videopelien ympärille. Kaikki videopelaaminen ei ole e-urheilua. Urheilua tietokone tai konsolipelaamisesta tulee silloin kuin sitä aletaan harrastaa tavoitteellisesti toisia vastaan.

Elektronisen urheilun historia

Monet eivät tiedostakaan, että digitaalisen pelaamisen historia ulottuu 1950-luvulle asti. Tuolloin olemassa olevia pelejä, kuten shakkia alettiin kehittää tietokoneavusteisiksi. Tuohon aikaan tietokoneet olivat huoneen kokoisia hökötyksiä, jotka painoivat satoja kiloja. Tästä urheilun ja tietotekniikan yhteistaival alkoi. Videopelit kehittyivät vähitellen Arcade-pelihalleissa, kohti kotitietokone- ja konsolipelejä.

Aivan digitaalisen pelaamisen alkuajoista lähtien, pelaajat ovat kilpailleet eri tavoin toistensa kanssa.  Kuitenkin ensimmäiset askelmerkit kohti tämän päivän e-urheilua otettiin 1980-luvulla, kun pelaajien suorituksista alettiin pitää kirjaa ja niistä kerättiin erilaisia kansallisia ja kansainvälisiä sijoituslistoja.

Netissä levinneiden listojen perusteella pelaajilla oli paremmat mahdollisuudet verrata tuloksia keskenään. Tämä muutti kilpailua vakavammaksi. 1990-luvulla kaupalliset turnauspelit alkoivat kehittyä pelialan yritysten kiinnostuttua kaupallisesta pelaamisesta. Tuolloin esimerkiksi Nintendo organisoi NES-pelikonsoleiden pelien maailmanmestaruuskilpailuja.

Internet ja pelien kehittyminen

Luonnollisesti internetin kehittyminen on vaikuttanut oleellisesti e-urheilumahdollisuuksien kehittymiseen. Ensimmäinen askel e-urheilun pelimahdollisuuksien kehittymisessä otettiin silloin, kun videopelit alkoivat laajentua yksilö- ja joukkuepelien suuntaan. Seuraava suuri askel tapahtui silloin, kun Internet tuli aktiivisesti mukaan pelaamiseen ja varsinainen online-pelaaminen alkoi. Tämän päivän e-urheilun katsotaan syntyneen legendaarisen Id Softwaren kehittämän Doom-pelin myötä vuonna 1993. Samainen firma julkaisi myöhemmin Quake-pelin, jota voidaan kutsua ensimmäiseksi todelliseksi suuren suosion saaneeksi online-räiskinnäksi.

Tänä päivänä parhaimmat e-urheilujoukkueet ovat maailmalla hyvin tunnettuja. Parhaat pelaajat ja joukkueet tekevät sponsorisopimuksia huippubrändien kanssa. Vielä 1990-luvulla tilanne oli erilainen, vaikka e-urheilu alkoikin saada entistä enemmän näkyvyyttä silloin. Ensimmäiset kansainväliset e-urheiluturnauksia järjestävät organisaatiot perustettiin 1990-luvun lopulla. Ensimmäisiä näistä oli 1997 perustettu Cyberathlete Professional League.

Samana vuonna järjestettiin myös pelialan E3-messuilla Microsoftin järjestämä Quake-peliturnaus, jota pidetään ensimmäisenä nykymuotoisena e-urheiluturnauksena. Suosituimmat e-urheilun pelit 1990-luvulla olivat Quake jatko-osineen, Warcraft ja Counter Strike. Aasiassa reaaliaikaiset strategiapelit, kuten Starcraft ja myöhemmin sen huippusuosittu jatko-osa Starcraft 2 oli olivat suosituimpia.

E-urheilu 2000-luvulla

E-urheilun suosion varsinainen kasvu alkoi kunnolla 2000-luvulla pelialustojen ja laitteistojen kehittymisen myötä. Myös pelialan organisaatiot ja niiden järjestämät peliturnaukset kasvoivat niin määrällisesti kuin laadullisestikin. World Cyber Games 2001 oli ensimmäinen kansainvälinen suurturnaus, jossa pelattiin useita pelejä. Palkintojen yhteisarvo oli tässä turnauksessa yli 300 000 dollaria. E-urheilu alkoi kehittymään ammattimaiseen suuntaan siinä vaiheessa, kun järjestettyjen turnauksien palkintopotit ja peliorganisaatioiden maksamat palkat kasvoivat niin suuriksi, että ammattipelaajat pystyivät elättämään itsensä pelaamalla.

2000-luvun alkuvuodet olivat CS:n ja muiden FPS-pelien kulta-aikaa länsimaissa. Idässä, erityisesti Etelä-Koreassa reaaliaikaiset strategiapelit olivat ykköshittejä. Erityisesti Starcraft 2 -pelistä tuli huippusuosittu, ja otteluita näytettiin Etelä-Koreassa ja muissa Aasian maissa television katsotuimpina lähetyksinä.

E-urheilusta puhuttaessa on tärkeää erottaa eri pelit, eri ”lajit” toisistaan. Esimerkiksi Starcraft 2 tai Dota 2 ovat täysin erilaisia pelejä kuin CS: GO esimerkiksi. Ensiksi mainitut ovat reaaliaikaisia strategiapelejä ja jälkimmäinen FSP-peli. Vuonna 2011 perinteisten elektronisen urheilun genrejen, FPS:n ja RTS:n rinnalle nousivat uutena myös MOBA-genren pelit, eli taisteluareena moninpelit, joista tunnetuin on varmasti League of Legends. 

Vinkkejä Suomen parhaan nettikasinon valintaan

0

Suomen rahapeliala on valtion tiukasti säänneltyä ja valvomaa. Suomessa on useita laillisia nettikasinoita ja urheiluvedonlyöntejä. Suomen ensisijainen rahapelilaki on arpajaislaki. Se suojelee pelaajia, vähentää uhkapeleihin liittyvää väärinkäyttöä ja rikollisuutta sekä minimoi pelaamisen kielteisiä vaikutuksia. Sen sisäministeriö kehittää rahapeleihin liittyviä säännöksiä asetuksilla, jotka säätelevät voittoja, hyväksyttyjen peliautomaattien määrää, pelihuoneita, nettikasinopelejä, aukioloaikoja ja muuta.

Suomalaisten pelaajien, jotka haluavat pelata valtion ylläpitämillä nettikasinoilla, on suoritettava varmennus, muut Nettikasinot eivät tätä vaadi. Oikean kasinon valitseminen suojaa sinua huijauksilta. Alla käsitellään vinkkejä Suomen parhaiden verkkojen valitsemiseen.

Harkitse kasinon lisensointia ja mainetta

iGaming on Suomessa todella kehittynyt ja pelaamisen harrastajat ovat runsain mitoin valinnoilla nettikasinoiden suhteen. Laillisen kasinon valitseminen on kuitenkin välttämätöntä, jos haluat turvata voittosi. Kaupan tekeminen vilpillisen kasinon kanssa tarkoittaa sijoituksesi riskiä ja henkilökohtaisten, arkaluontoisten tietojen, mukaan lukien yhteys- ja pankkitietojen, vaarantamista.

Kun valitset online-kasinoalustaa, varmista, että se on sertifioinut uskottava pelialan sääntelyelin, kuten Malta Gaming Authority tai United Kingdom Gambling Commission. Opi kasinon historia, mukaan lukien kuinka kauan se on ollut alalla, ja lue arvosteluja selvittääksesi, mitä muut käyttäjät sanovat kasinosta.

Katso saatavilla olevat pelit

Useita online-kasinopelejä tarjoavan online-kasinon valitseminen voi olla ilahduttavaa, koska se tarjoaa erinomaisen yhdistelmän online-pelejä. Se voi tarjota sinulle erilaisia ​​vaihtoehtoja, mukaan lukien pöytäpelit, kuten baccarat ja blackjack, peliautomaatit, ruletti, livekasinon jakajapelit, välittömät jättipottipelit ja paljon muuta. Mitä enemmän vaihtoehtoja sinulla on, sen parempi.

Promootiot ja bonukset

Online-kasinot tarjoavat mahtavia tarjouksia ja bonuksia. Ihanteellisen nettikasinon tulisi tarjota erinomainen tervetuliaisbonus ja muita tarjouksia. Katso kanta-asiakasohjelma – voit löytää sieltä hienoja bonuksia ja tarjouksia. Tutustu useisiin nettikasinoihin nähdäksesi niiden bonusprosentit ja valitse sitten pelitarpeisiisi sopiva. Ennen kuin harkitset tarjouksia ja bonuksia, lue ehdot varmistaaksesi, että olet kelvollinen ja sinulla ei ole vaikeuksia kerätä voittosi.

Seuraavaksi on aika tutustua suosikkiaiheeseemme – kasinobonuksiin. Saattaa tuntua pelottavalta tehtävältä käydä läpi satoja kasinoita löytääksesi sinulle parhaiten sopivan. Siellä bonukset.fi tulee mukaan. Tämä sivusto on omistettu vain bonustarjouksille ja etsii jatkuvasti uusia tarjouksia.

Hyvän tervetuliaisbonuksen löytäminen on todella helppoa. Ensinnäkin ensitalletusbonuksen tulee olla vähintään 100 % aina 100 euroon asti, mutta tietysti pidämme parempana 200 % tarjousta. On myös hyvä, jos tervetuliaisbonus jaetaan useille talletuksille, jotta pelaajat saavat enemmän arvoa liittyessään uudelle kasinolle.

Mutta mikä tärkeämpää, ovat bonuksen ehdot. Jos tarkastelet kierrätysvaatimuksia, kaikki 25x-40x kierrätys on melko okei. Mutta kun olemme lähestymässä 50-60x, se on aivan liikaa. Emme myöskään vihaa mitään enemmän kuin voittolippiä, joten pysy erossa brändeistä, joilla on sellaisia. Ja viimeisenä mutta ei vähäisimpänä, pelaajilla tulee olla vähintään 14 päivää aikaa kierrättää bonus – muuten sinun on tehtävä kiireisiä päätöksiä, jotka eivät koskaan ole optimaalisia.

Vertaa pelikassaasi tuloihin

Kasinon tulojen huomioon ottaminen auttaa sinua rakentamaan luottamusta. Jos kasinolla on vähemmän tuloja kuin keskimääräiset pelivoitot, niillä ei ehkä ole varaa maksaa, jos voitat. Suuri voitto pienellä kasinolla tarkoittaa, että heidän kassavirtansa häiriintyy. Jos heillä on pankkitileillä vähemmän varoja kuin voitit, se saattaa ajaa heidät konkurssiin, mikä vähentää mahdollisuuksiasi saada voittosi. Due diligence säästää sinua menettämästä alkusijoitustasi ja voittamasi summaa.

Harkitse useiden laitteiden yhteensopivuutta

Kun etsit online-kasinoa, ota huomioon käyttämäsi laitteet. Vain pöytätietokoneiden kanssa yhteensopivan kasinon valitseminen tarkoittaa, että et voi käyttää matkapuhelintasi. Paras online-kasino hyväksyy kaikki laitteet ja selaimet ja tarjoaa lataussovelluksia Android- ja IOS-laitteille.

Parhaissa ja uusimmissa kasinoissa on HTML5-tekniikka, jonka avulla pelaajat voivat käyttää pelejä useilla laitteilla lataamatta mitään ohjelmistoa. Jos aiot pelata liikkeellä, valitse online-kasino, joka tarjoaa pelejä, jotka on tarkoitettu yksinomaan mobiililaitteille paremman käyttökokemuksen saavuttamiseksi.

Kuinka tunnistaa hämärät online-kasinot

Online-uhkapelien suosion myötä Internetiin on ilmestynyt uusia kasinoita. Joten miten voit kertoa, onko online-kasino laillinen vai ei? Tässä on muutamia huomioitavia asioita:

Yksi on etsiä arvosteluja. Jos näet paljon negatiivisia arvosteluja kasinosta, se on yleensä punainen lippu.

Katso seuraavaksi kasinon verkkosivusto. Onko se hyvin suunniteltu ja ammattimaisen näköinen? Vai näyttääkö se olevan hätäisesti koottu? Laillisella kasinolla on yleensä hiottu verkkosivusto, joka näyttää ammattilaistiimin luomalta.

Sinun tulee myös olla varovainen kasinoissa, jotka tarjoavat bonuksia, jotka vaikuttavat liian hyvältä ollakseen totta. Jos kasino tarjoaa sinulle valtavan bonuksen pelkästään rekisteröitymisestä, on hyvä mahdollisuus, että ne eivät ole laillisia.

Lopuksi, jos et löydä kasinon yhteystietoja tai jos kasinon asiakaspalvelu ei vastaa, se on toinen varoitusmerkki. Jos näet jonkin näistä punaisista lipuista, on parasta vältellä kyseistä kasinoa.

Online-kasinolla pelaamisen edut

Online-kasinoista on tullut yhä suositumpia viimeisen vuosikymmenen aikana. Tähän on monia syitä, mutta yksi tärkeimmistä nähtävyyksistä on niiden tarjoama mukavuus.

Pelaajat voivat nauttia suosikkikasinopeleistään mukavasti omassa kodissaan, eikä heidän tarvitse kohdata väkijoukkoja tai melua, jota perinteisillä kivijalkakasinoilla usein esiintyy.

Lisäksi online-kasinot tarjoavat yleensä laajemman valikoiman online-kasinopelejä kuin offline-pelit, ja ne tarjoavat usein runsaita bonuksia ja kampanjatarjouksia kannustaakseen pelaajia palaamaan takaisin.

Olitpa kokenut kasinopelaaja tai täysin aloittelija, online-kasinolla on jokaiselle jotakin. Joten miksi et kokeilisi sitä tänään? Saatat vain yllättyä siitä, kuinka hauskaa sinulla on.

Millainen on live vedonlyönti ja Eurheilu 2022

Kaikenlainen pelaaminen on lisääntynyt – ja suurin lisääntyminen tulee siitä, että entistä enemän aikuiset pelaajat pelaavat vapaa-ajallaan erilaisia digitaalia pelejä, kuten vedolyöntiä ja muita tietokone ja mobiilipelejä. Siitä ei itseasiassa ole edes kovin montaa vuotta kun live vedonlyönti yleensäkään tuli rahapelimarkkinoille. Aluksi lajeina olivat tietenkin ne eniten maailmalla seuratut lajit kuten jalkapallo ja tennis, mutta nykyään myös Eurheilun monet pelit ovat päässeet listoille – katsotaan tarkemmin mitkä, ja miten nimenomaan livepelaamisen parissa.

Jos katsellaan suomalaisten eurheilun sceneä, niin täällä suurin mielenkiinto kohdistuu tällä hetkellä CS:GO peliin, jossa nyt marraskuussa Espoossa järjestetään iso Masters areenaturnaus, jossa on jaossa kilpailujoukkueille 200 000 dollari palkintopotti. Tämänkin tapahtuman pelit tulevat takuuvarmasti olemaan livepelaamisen suosituimpia kohteita marraskuussa Suomessa, varsinkin jos peleissä nähdään taas helsinkiläisten ENCE:n ja HAVU:n kohtaaminen. Tällä hetkellä on ainakin varmaa, että ENCE nähdään Espoossa, muuten osa joukkueista on vielä varmistamatta – mutta uusin varmistettu joukkue on jo kaiken historiassaan voittanut tanskalainen Astralis, joka ei tällä hetkellä ole aivan maailman huipulla, mutta tulee varmasti tarjoamaan kovan vastuksen jokaiselle kohtaamalleen joukkueelle – muita varmistuneita Espoon joukkueita ovat BIG, Fnatic, Mouz sekä Heet – eli oikeasti on tulossa Suomen kaikkien aikojen suurin Eurheilun turnausviikonloppu –  12 joukkuetta – CS:GO fanien katseet Espoossa – juuri mitä Espoo halusi ja kaipasi. Espoo on itseasiassa julkisesti halunnut ilmoittautua kisaan Suomen ykköspaikkakuntana Eurheilun suhteen – katsotaan vain mitä esimerkiksi Tampereen Nokia Areena sanoo tähän – paljon tulee riippumaan siitä, miten Espoon tapahtuma onnistuu, niin paikanpäälle saapuvien mielestä, kun mahdollisesti miljoonien suoratoistolla pelejä seuraavien mielestä.

Eurheilu ja live vedonlyönti

Live vedonlyöntiä on nähtävillä ja saatavilla moneen eurheilu lajiin eli peliin. Esimerkiksi Ebasketball on laji, jossa on jo kauan ollut saatavilla sekä livesuoratoisto että livepelikohteet- näissä kohteissa on yleensä panostettu voittajaan tai siihen, kuinka paljon ottelussa tehdään pisteitä sekä voittajavedoissakin vielä pelataan piste-eroilla, mutta live pelaamisen tyyliin vaihtuvin kertoimin. Se onkin livepelaamisen suola, kertoimet voivat vaihtua täysin pelin tiimellyksessä, ja kaikkihan tietävät, että peli on ohi vasta kun ”the fat lady sings”. Odotellessa voi aina pelata itsekin.

Useimmiten tarjolla olevat pelit ovat: Age of Empires, Rainbow 6 Siege, Overwatch, CS:GO, Dota 2, Valorant, Mobile Legends, League of Legends sekä PUBG. Myös muita pelejä kyllä pelataan ammattilaistasolla, mutta mitkä niistä aina pääsevät livepelaamisen listoille riippuu paljon turnauksen media-arvosta ja katsojatilastoista – esimerkiksi Dota 2 ja LOL ovat pelejä, joita seurataan maailmanlaajuisesti miljoonien katsojien toimesta suoratoiston välityksellä, mutta CS:GO ja Valorant ovat enemmän eurooppalaisten ja amerikkalaisten seuraamia, mutta katselijamäärät eivät yllä aivan samalla tasolle – myös turnausten palkintorahoissa on selviä eroja itse pelaajille, mutta pelit kuten CS:GO, Valorant, LOL, Dota 2 ja PUBG tarjoilevat isoissa turnauksissaan jopa sen miljoona euroa tai ylikin palkintorahaa- riippuen hieman millä tavalla palkintoraha koostetaan- esimerkiksi Dota 2 ja PUBG turnauksissa pelien valmistajat ovat avanneet mahdollisuuden ostaa pelejä tai pelien ominaisuuksia ja jokaisesta ostoksesta on mennyt osa turnauksen rahapottiin ja siksi näiden pelien turnausvoitoista on kerralla voinut riittää useampi miljoona dollaria jokaiselle joukkueen pelaajalle – joten ei ihme, että näitä pelejä seurataan todella ison faniosaston voimin ympäri maailman, ja huippupelaajat ovat omissa maissaan kuin rockstaroja.

CS:GO ja livevedonlyönti

CS:GO peleissä, jotka pääsevät livepelilistoille, voi yleensä panostaa ottelun voittajaan, tai karttojen voittajaan. Tulevaisuudessa uskomme, että pelattavaksi tulee myös pelin paras pelaaja tyylisiä mahdollisuuksia, mutta näitä ei vielä ole kovin aktiivisesti näkynyt. Myös CS:GO pelivalinnoissa on tasoitusveikkaukset.

Dota 2 pelin livevalikoissa on voittaminen lisäksi myös ns. total kills vedonlyöntimahdollisuudet karttakohtaisesti eli kaikissa näissä peleissä alkaa olla jo vähitellen yhtä paljon pelattavaa kuin jalkapallonlivekohteissa, jossa voidaan pelata seuraavasta maalista, vapaapotkusta tai jopa sivurahaheitosta – riippuen pelikohteesta ja sen saamasta huomionarvosta. Nykyään kun kuitenkin jokainen pelejä seuraava voi pitää koko ajan toista sovellusta avoinna itse ottelun seuraamiselle ja live vedonlyönti sivua auki toisessa sovelluksessa – mobiilisti se on myös mahdollista, mutta jos oikeasti haluaa seurata, parasta on laittaa peli näkyville televisioon tai isolle näytölle ja sen ohessa pelata livekohteita omalla älypuhelimella – helposti, vaivattomasti ja viihteeksi.

Age of Empires

Age of Empires II:n tarina alkoi jo vuonna 1999, jolloin julkaistiin Age of Empires II: The Age of Kings -peli. Vuonna 2000 julkaistun lisäsosan The Conquerorsin ilmestyessä elettiin pelin kulta-aikaa: pelin julkaisija Microsoft sekä WCG järjestivät suurempia turnauksia useamman vuoden.

Muuten tuo listauksessa mainittu Age of Empires on vanha peli, jota välttämättä kukaan ei olisi uskonut eurheilupeliksi, mutta nyt Red Bull on ottanut pelin siipiensä suojiin ja sen tuottama red Bull Wololo: Legacu 2022 Age of Empires II turnaus tässä lokakuussa tuo tarjolle 200 000 dollarin palkintopotin ja siitä 60 000 dollaria voittajalle – mukana kisassa on muuten myös suomalainen Ville ”Villese” Jämsä, 27-vuotias pelaaja sekä suomalainen ”Valas”. Turnaukseen osallistuu yhteensä 16 pelaajaa.

F1 Manager 2022

0

F1 Manager 2022 Formula ykkösten virallinen videopeli, joka julkaistiin 30 elokuuta 2022. Peli on kilpa-autoilun managerointisimulaatiopeli, jossa pelaaja asettuu F1-tallin johtajan asemaan. Frontier Developmentsin pelissä pelaajat ovat vastuussa tiiminsä budjetin hallinnoinnista, kuljettajien sopimuksista, tutkimus- ja kehitystoiminnasta sekä strategiasta. Pelissä on mukana kaikki vuoden 2022 Formula 1 -kauden 21 rataa sekä kaikki 10 tiimiä ja 20 kuljettajaa.

Mitä pelissä tehdään?

Steamin verkkokaupasta ostettavassa F1 Manager 2022 -pelissä pelaajat ovat vastuussa F1-tiimin johtamisesta. Tämä sisältää tehtäviä, kuten tiimin budjetin, kuljettajasopimusten, tutkimuksen ja kehityksen sekä strategian hallinnoinnin. Pelissä mennään, kuten F1-kaudella oikeastikin rata ja kisa kerrallaan koko kauden läpi. Pelaajat voivat myös kisata verkossa muita managereita vastaan moninpelitilassa.

Voit tehdä pelissä monia asioita, jotka auttavat saavuttamaan johdon asettamat tavoitteet. Tallipäällikkönä pelaajalla on paljon vastuuta. Hän ei ainoastaan maksa kuljettajille ja henkilökunnalle, vaan myös kouluttaa varikkohenkilökuntaa, kehittää autoa, miellyttää sponsoreita, valmistelee autoa seuraavaa kautta varten ja paljon muuta. Tallipäällikkö vastaa sekä käskyistä että lopputuloksesta (kuten todellisessakin elämässä), kun taas alaiset hoitavat usein käytännön puolen.

Säädettävää siis yleisesti ottaen riittää, mutta toisaalta joihinkin asioihin vaikutusmahdollisuudet ovat melko rajalliset. Pelaajalla on esimerkiksi hyvin vähän sananvaltaa budjettiin ja sponsorointiin. Moni varmasti toivoisin pystyvänsä vaikuttavan siis vieläkin enemmän joidenkin asioiden kulkuun.

Kuin olisit oikeasti varikolla

F1 Manager 2022 käyttää Ego Engineä, joka pystyy tuottamaan realistista grafiikkaa. Pelin visuaalisuutta on parannettu entisestään käyttämällä 4K-resoluution tekstuureja. Pelin on kehittänyt Frontier Developments, joka on työskennellyt myös muiden hallintasimulaatiopelien, kuten Elite Dangerousin ja Planet Coasterin parissa. Kokemuksen aiemmista hallintasimulaatiopeleistä huomaa ja pelaaminen on varsin sujuvaa.

Peli tarjoaa hyvän määrän sisältöä, ja sen pitäisi viihdyttää Formula 1 -faneja pitkään. Perehtymistä ja tekemistä riittää, ja tiiminhallinnan kaikkien osa-alueiden hallitseminen vie jonkin aikaa. Peli on haastava, mutta myös palkitseva, ja se on varmasti tutustumisen arvoinen vähintään kaikille autourheilun ystäville.

Jokainen voi olla nyt oman elämänsä Toto Wolff. F1 on saanut paljon kiinnostusta Netflix-sarjan myötä myös Yhdysvalloissa, joka on muutoin ollut hankala kohdemaa sarjalle. F1 Manager 2022 tuleekin varmasti saamaan kasaan hyvän myyntiluvun vuoden 2022 loppuun mennessä maailman laajuisesti. Sarjan saama mediahuomio ei yksinkertaisesti voi olla näkymättä pelin ostoluvuissa.

Kisaviikonloput

Kilvanajo on tietenkin pelin suola. Kuljettajia voi kehottaa ajamaan nopeammin tai hidastamaan päästäen tallikaveri ohi, tai esimerkiksi säästämään renkaita. Taistelussa paremmista pisteistä varikkokäynnin taktiikalla on suuri merkitys, kuten oikeassakin elämässä.

Huono varikkopysähdys tai huolimaton rengasvalinta voi nopeasti vahingoittaa kuskin sijoitusta. Teknisten ongelmien, turva-autojen, vaikeiden sääolosuhteiden ja kuljettajan virheiden lisäksi kisan aikana voi mennä paljon muutakin pieleen.

Kuljettajat tekevät kisassa päätöksiä kuljettajakortissaan olevien ominaisuuksien perusteella. Jotkut ovat esimerkiksi parempia ohittamaan kuin toiset tai ajamaan paremmin sadekelillä. Lisäksi virtuaalikuljettajat voivat saada kokemuspisteitä sen mukaan, miten hyvin he pärjäsivät. Tallipäällikön tehtävä on kehittää omia kuljettajiaan, mutta toisaalta myös pohtia uusien kuljettajien hankkimista.

Positiivisia arvosteluja

F1 Manager 2022 sai kriitikoilta yleisesti ottaen positiivisia arvosteluja. Peliä on kehuttu sen visuaalisuudesta, pelattavuudesta ja yksityiskohtien huomioimisesta. Monet arvostelijat ovat kommentoineet pelin korkeaa vaikeustasoa ja todenneet sen olevan haastava mutta palkitseva peli. Jotkut ovat myös kehuneet pelin kattavaa ja realistista johtamissimulaatiopelaamista.

Pieni määrä arvostelijoita on antanut pelille negatiivisia arvosteluja, joissa sitä kritisoidaan sen korkeasta vaikeustasosta ja sisällön puutteesta. Kuitenkin nämä arvostelut ovat vähemmistönä.

Marvel’s Spider-Man Remastered

0

Marvel’s Spider-Man oli alkujaan PS4-peli, joka remasteroitiin Play Station vitoselle. Nyt remasteroitu peli on tuotu myös PC:lle, julkaisupäivä oli 12.8.2022. Remasterointi toi mukanaan paljon hienouksia, kuten korkeamman ruudunpäivityksen, säteenseurannan, Dualsense-ominaisuudet, 4K-resolution ja äänien 3D-surround-tehosteet. Ei siis mikään ihme, että PC:n käyttäjät odottivat pelin julkaisua kuin kuuta nousevaa.

Pelin kulku

Spider-Man Remastered-pelissä pelaat Hämähäkkimiehenä, jonka on siivottava New Yorkia etenemällä läpi avoimen maailman tehtävien sarjan. Tehtäviin kuuluu muun muassa kaupungin alamaailman vallasta taistelevien rikollisjengien ja superrikollisten kukistaminen.

Parasta pelissä on se, miten sulavasti ja lennokkaasti Spider-Man heiluu New Yorkissa. Kun systeemistä pääsee perille, se on uskomattoman tyydyttävää heilumista seittien varassa, joskin tämä vaatii aluksi hieman harjoittelua.

Peli muistuttaa tietysti paljon muitakin jo julkaistuja supersankaripelejä. Iso osa pelistä on taistelua pahiksia vastaan ja salassa liikkumista milloin missäkin milloin minkäkin ongelman ratkaisemiseksi. Kun pääset etenemään pelissä, saat myös Hämähäkkimiehenä uusia työkaluja ja kykyjä. Niillä voit pärjätä myös taitavammaksi käyviä rikollisia vastaan.

Nykyaikainen pelattavuus

Peli on konsoleista peräisin, joten se on ohjainpohjainen. Ohjaimella ohjaus onkin luonnollisempaa ja sulavampaa kuin näppäimistöllä ja hiirellä. DualSense-ohjaimen täysi tuki antaa pelaajille parhaan mahdollisen pelikokemuksen.

Ohjaimen kaiutin, haptiset laukaisimet, kosketusalusta ja kallistukset toimivat loistavasti, kunhan muistat pitää laitteesi laiteohjelmiston ajantasaisena. Ehkä hieman yllättäenkin myös Xboxin ohjaimet ovat tuettuja.

Uudelleen muokattu julkaisu sisältää alkuperäisen sisällön lisätehtävineen ja uusine grafiikoineen. Peli ei tarvitse joka tapauksessa valtavan tehokasta tietokonetta toimiakseen sujuvasti. Jos kuitenkin haluat pelata parhailla kuvatarkkuuksilla, tarvitset vähintään tehokkaan pelikoneen tai hyvin tehokkaan työkoneen.

Vaikka alkuperäinen Marvel’s Spider-Man oli menestys, siinä oli pelinä kuitenkin omat ongelmansa. Tuoreessa uusintamasteroinnissa on yhä joitakin puutteita, jotka voivat turhauttaa pelaajaa. Vaikka jotkin sivutehtävät ovat kliseisiä ja taistelujärjestelmässä on toisinaan ongelmia, peli on silti kaiken kaikkiaan hauska kokonaisuus.

Vaikka uutta tarinasisältöä ei juuri olekaan, paketti on silti melko runsas. Peli on koottu niin hyvin, että pienillä virheillä ja puutteilla ei ole juurikaan vaikutusta lopputulokseen. Peliä odotettiin pitkään PC:lle, ja varmasti monin onkin nyt tyytyväinen julkaisuun ja tuotokseen.

Räätälöi laitteesi mukaan

Vaikka Hämähäkkimiehellä (eli hämiksellä) on supervoimia, ei hän kestä paljon osumia. Kun viholliset siis hyökkäävät, on hyödyllistä käyttää nokkeluutta ja akrobaattisia taitoja. Koska Hämähäkkimies taistelee usein kaupunkialueilla, ympäristö vaikuttaa positiivisesti siihen, että jokainen taistelu eroaa edellisestä ja tarjoaa haasteita.

On helppo viettää tuntikausia vaeltelemalla New Yorkissa, sen verran näyttävät ja soljuvat grafiikat pelistä löytyy. PC:llä pelattavan Hämähäkkimiehen säätömahdollisuudet antavat pelaajille mahdollisuuden säätää peliä koneensa kykyjen mukaan, ja näin jokainen voi vaikuttaa pelistä saatavaan kokemukseen.

Jos sinulla ei ole uusi kone, niin säädöissä voi mennä oma aikansa. Se on todennäköisesti kuitenkin vaivansa väärti. Pelin pelaaminen onnistuu hyvin myös vanhemmilla koneilla, joskin grafiikoissa pitää antaa jonkin verran periksi.

Pelaamisen arvoinen

Marvel’s Spider-Man Remastered tarjoaa mukaansatempaavan tarinan ja juonen kehittyessä peliin uppoutuukin helposti pitkäksi aikaa. Jos et ole pelannut peliä vielä konsolilla tai PC:llä, niin peli on varmasti kokeilun arvoinen.

Peliä on tietysti helppo suositella varsinkin kaikille hämähäkkifaneille, joita Suomestakin löytyy kasapäin. Tai ylipäätään, jos pidät supersankareista, niin pidät todennäköisesti myös tästäkin pelistä. Insomniac Games on jälleen kerran tekemään mieleenpainuvan pelin ja varsinkin ohjattavuuteen liittyvät toiminnot ovat huippuluokkaa. Aika näyttää, miten seuraava Batman-peli tulee nokittamaan tätä peliä.

Guild Wars 2

0

Guild Wars 2:n tuotantotiimiä ei voi ainakaan moittia vaatimattomista tavoitteista. Kertoihan ArenaNet, että peli tulee parantamaan monta moninpelien jo vuosia käyttämää toimintatapaa. Tällä viitattiin esimerkiksi saman sisällön toistumiseen, hankalaan tehtävärakenteeseen ja tiettyihin hahmoluokkiin.

Guild Wars 2 onkin erinomainen ja mieleenpainuva peli, vaikkei se välttämättä onnistunutkaan kaikissa kunnianhimoisissa tavoitteissaan. Moninpelinä tämä on ilman muuta parhaasta päästä. Pelin teki siis ArenaNet ja julkaisupäivä oli 24. elokuuta 2022.

Isoja parannuksia alkuperäiseen Guild Wars:iin

Alkuperäinen Guild Wars julkaistiin jo 2005 ja se haastoikin silloin jopa World of Warcraftia. Guild Wars pärjäsikin jokseenkin hyvin ja suosiota pönkitti muun muassa loistavasti toteutettu Player vs. Player. Pelin suosiossa näkyi varmasti sekin, että sitä pystyi pelaamana kuukausimaksutta.

Pelaajamäärät jäivät lopulta kuitenkin vain murto-osaan WoW:sta ja pelissä oli kömpelöitä pelikokemuksia aiheuttavia ominaisuuksia. Paljon on pelimaailmassa ehtinyt tapahtua sitten 2005, joten Guild Wars 2 eroaakin melko paljon alkuperäisestä versiosta. Vaikkakin pelissä on yhä tiimipohjainen Pvp, on siinä myös paljon toivottu massiivinen Pvp sekä hienosti toteutettu PvE.

Tyrian maailma

Guild Wars 2 sijoittuu Tyrian maailmaan, josta löytyy esimerkiksi viidakoita, soita sekä lumisia vuoria. Kaiken kaikkiaan maasto on aika jylhää ja karua. Kaikilla pelin roduilla on omat alueensa, joista löytyy myös pääkaupungit. Pelissä liikkuminen on soljuvaa ja käydä voi myös muiden alueella. Liikkumista helpottaa pääkaupunkeja yhdistävät portit sekä monesta paikasta löytyvät teleportaatiopysäkit.

Kauaa ei maastoa saa kuitenkaan ihailla, sillä sieltä löytyy myös viholliset. Pelaajalla riittää pelissä paljon opittavaa ja pelattavaa, jatkuvasti törmää esimerkiksi salaisuuksiin, luoliin ja kavereihin. Paikalleen ei kannatakaan pysähtyä, koska peli palkitsee aktiivisen tutkimusretkeilijän, joka kokeilee pelissä kaikkea uutta. Pelin tapahtumat on hyvin suunniteltu, eikä mikään niistä tunnut päälle liimatulta.

Luo oma hahmosi ja pelaa ystävän kanssa

Guild Wars 2:ssa oma roolinsa on tietenkin hahmon luonnilla. Pelaaja pääsee valitsemaan viidestä eri rodusta ja hahmoaan voi mukauttaa paljonkin, kunnes se alkaa miellyttää silmää. Pelissä ei tarvitse varsinaisesti etsiä tekemistä, sillä niitä tulee vastaan kyllä kiitettävän nopealla vauhdilla. Käytännössä uudet tehtävät aktivoituvat pelaajan saavuttua alueelle. 

Tehtäviä voi suorittaa itsenäisesti, omien kavereiden mukana, tai ventovieraiden ihmisten kanssa. Tällä ei ole vaikutusta valuuttaan, kokemuspisteisiin ja varusteisiin, jotka ovat periaatteessa täysin samat. Valinnan voikin tehdä ihan siltä pohjalta, mikä itseään miellyttää pelitapana eniten.

Toiminnallisia taisteluja

Tämän pelin taistelut ovat ainutlaatuisia ja toiminnallisempia kuin useimmissa massiivimoninpeleissä. Kun aloitat pelaamisen, sinulla on käytettävissäsi noin kymmenkunta erilaista hahmoluokkakohtaista kykyä. Perinteisissä peleissä hahmot seisovat yleensä vierekkäin, kunnes toinen on käyttänyt kaikki kestopisteensä. Guild Wars 2:ssa pelaajien on kuitenkin väisteltävä ja löydettävä parempi hyökkäyslinja, jotta he voivat kohdistaa erikoisliikkeitä tehokkaammin.

Pomotaisteluissa paikallaan pysyminen johtaa huonoihin tuloksiin, sinun on siis oltava jatkuvasti liikkeessä. Kannattaa aina kiinnittää huomiota vastustajiin, ne esimerkiksi käyttävät joko animaatiota tai merkitsevät punaisilla rengastuksilla paikan, johon niiden voimakkaimmat hyökkäykset kohdistuvat.

Jos olet tottunut staattiseen taisteluun, ensimmäiset vaikeammat kierrokset voivat olla kovin vaikeita. Toiminnallisempi tyyli vaatii tilannetietoisuutta ja nopeaa reaktiokykyä hyvien varusteiden tai hyvin suunnitellun näppäinasettelun sijaan.

Tarinatehtäviä

Pelin parasta antia ovat tarinatehtävät, jotka sisältävät mielenkiintoisia juonenkäänteitä, dialogivalintoja ja vaikeita haasteita. Niitä tulee vastaan muutaman tason välein. Ryhmissä suoritetaan myös sekä helppoja ja vaikeita tehtäviä.

Kaiken kaikkiaan pelin tarinatehtävät ovat se, mikä pelistä jää parhaiten mieleen. Juonenkäänteineen ne ovat hyvin mielenkiintoisia ja niiden toteutukseen on selvästi paneuduttu huolella.

Millainen netti casino on nykyaikaisen pelaajan unelma?

0

Suomalaiset ovat pelanneet netissä rahapelejä täsmälleen niin kauan kuin pelejä on ollut suomalaisille tarjolla. Näiden vuosien varrella sekä pelit että pelaaminen ovat kehittyneet huimasti ja kodin hitaista nettiyhteyksistä ollaan edetty mobiilipelaamiseen, missä ajalla ja paikalla ei ole merkitystä. Netti casino onkin nykyään jokaisen mukana koko ajan ja vain pari klikkauksen päässä.

Millainen on hyvä netti casino?

Koska rahapelaajia on monenlaisia, tarkoittaa se myös sitä, ettei ole vain yhtä hyvää casinoa, vaan monenlaisia pelisivustoja. On varsin tavallista, että casino-operaattorilla on itsellään useita eri nettikasinobrändejä, jotka painottavat eri pelejä omilla sivuillaan. Tätä kautta on sitten markkinoilla saatavilla mm. nettikasinoita, jotka ovat erikoistuneet automaatti- eli kolikkopeleihin ja tarjoavat jopa tuhansia eri pelejä yhdeltä kasinosivustolta. Sitten markkinoilla on kasinoita, jotka ovat erikoistuneet nimenomaan urheiluvedonlyöntiin ja tarjoavat pelaamisen ohella myös luettavaa ja jopa suoratoiston kautta katseltavaa kansainvälisistä urheilutapahtumista, joita voi sitten myös pelata livenä. Kolmas genre on erikoistuminen livekasinopeleihin ja näiden tarjoaminen kymmenien livepelien kautta. Kaikille näille erilaisille nettikasinoille on kuitenkin ominaista sekin, että ne voivat tarjota myös kaikkea näitä eri pelejä yhdeltä sivustolta, mutta joku näistä kolmesta päätyypistä on se eniten esillä oleva. Mikä sitten on hyvä nettikasino? Varmasti sellainen, jolla pelaaja tykkää pelata, ja mistä pelaaja itse pitää. Toiset pelaajista haluaa päästä nettikasinon kautta virtuaalisiin pelimaailmoihin kaikkine pisteineen, hahmoineen ja palveluineen ja toiset pelaajat haluavat yksinkertaiset pelisivut, joilla pelit ovat etualalla – jokaiselle löytyy oma pelisivustonsa, ja siksi kannattaa käydä testaamassa useampia pelipaikkoja.

Pelaaminen ja oma hyvinvointi

Ennen kun pelaaminen oli pitkälti nettipelien suhteen sidottu omaan kotitietokoneeseen, puhuttiin myös liikunnan merkityksestä pelaamisen ohessa. Nykyään tämä keskustelu on jo osittain vanhentunutta, koska pelaaminen on siirtynyt niin isosti mobiiliin. Samalla aikuisten pelaamisen kokonaismäärä on kasvanut, ja pelivalikoimat laajentuneet – pelaaminen itsessään on lisääntynyt koko 2000-luvun ajan, ja siitä on itseasiassa vuosien aikana tullut yksi ajanviete kaikkien muiden ohessa, eikä kukaan enää ihmettele aikuista, joka linja-autoa tai metroa odotellessaan pelailee mobiilipelejä älypuhelimellaan. Nämä pelit voivat olla niin kolikkopelejä, vedonlyöntiä kuin livekasinon pelejä – ne kaikki toimivat myös mobiilisti. Netti casino pikalinkki on monen aikuisen älypuhelimen ikonivalikoissa.

Samalla kun pelaaminen on siirtynyt entistä enemmän mobiiliin, ovat pelaajat myös entistä tietoisempia itse pelaamista ja sen perusasioista. Useimmat pelaajat ymmärtävät, että kasinopelaaminen perustuu täysin onneen, ja jokainen pelikierros eri peleissä on täysin sattumaa, ja jokaisella tuhansista pelaajista on koko ajan samanlaiset mahdollisuudet voittoon. Samalla pelaajat myös tiedostavat, että kasinoilla on jokaisella pelikierroksella pienoinen etu, joka mahdollistaa kasinoiden toimimisen voitollisesti ja pelien tuottamisen pelaajille – pelaajat myös ymmärtävät, että aina silloin tällöin joku voittaa isosti jackpot voittopotin, mutta useimmiten pelaaminen maksaa muutaman euron – aivan kuten mikä tahansa muukin harrastus. Tätä ymmärtämistä sanotaan myös vastuulliseksi pelaamiseksi, missä pelaaja ymmärtää, ettei laita arjen rahojaan pelaamiseen, vaan ainoastaan pelaa sellaisella rahalla, joka olisi muutenkin käytettävissä arkiseen viihteeseen ja harrastamiseen. Se, että pelaaminen on siirtynyt mobiiliin, on vain tuonut myös kasinopelit lähemmäksi arjessa, sillä monet muutkin arjen toiminnot tapahtuvat nyt sillä samalla laitteella, joka on mukanamme koko ajan, menemme sitten minne tahansa.

Monet pelaajat kokevat erilaiset pelaamisen muodot myös mahdollisuutena rentoutua viihteen parissa arjen kiireessä ja myrskyissä. Tiukat työrutiinit ja kiire kaipaavat seurakseen mahdollisuutta pitää muutaman minuutin pelipaussin koska ja missä tahansa, ja tämän mahdollistavat nykyajan netti casino pelit mobiilisti – niin ne kolikkopelit kuin livekasino pelipöydät ovat pelattavissa omalla älypuhelimella parilla klikkauksella koska tahansa.

Pelaajan unelmat

Monet pelaajista unelmoivat isoista voitoista, mutta samalla he ymmärtävät, että voi hyvinkin olla, että se iso jackpot voitto ei tule koskaan omalle kohdalle. Kyse on täysin sattumasta. Todennäköisempää on pelata vuosia ja maksaa pelaamista, viihteestä ja ajanvietteestä vähän, mutta saada samalla nimenomaan jotain tekemistä tyhjiin hetkiin arjessa. Pelaaminen on yksi harrastus muiden joukossa, pitää vain muistaa pelata kohtuuden rajoissa ilman, että se sekoittaa muuta arkea.