Kuusi pidätetty Australiassa otteluiden järjestämisestä

Australiassakin eSports on edennyt rahapeliasteelle ja elokuun loppupuolella kuusi ihmistä pidätettiin CS:GO liigaotteluiden tulosten sopimisesta.

Pidätyksen yhteydessä useampi asunto Melbournen alueella tutkittiin. Varsinaiset tutkimukset olivat aloitettu ho maaliskuussa kun vedonlyöntioperaattori kertoi epäilyksensä poliisille.

Victorian poliisi kertoi joukkueiden sopineet pelien tuloksesta ja vielä asettaneen itse vetoja omaan peliinsä. Poliisin tutkimusten mukaisesti kyse oli ainakin viidestä eri ottelusta ja ainakin 20 vetoja oli asetettu tekijöiden toimesta omiin peleihin.
Kaikki pidätetyt olivat miehiä ja heitä uhkaa maksimissaan 10 vuoden vankeustuomio.

Paikallinen poliisijohtaja Neil Paterson kertoi, että tämä oli heille ensimmäinen kerta kun eSports lajia tutkittiin tällä tavalla Victorian poliisin toimesta. Victoria Police Sporting Integrity Intelligence Unit (SSIU) perustettiin 2013 ennaltaehkäisemään kaikkea urheiluun ja hevoskilpailuihin liittyviä rikollisia toimia. Alunperin se sai alkunsa siitä kun Australian pääpoliisiviranomaiset aloittivat tutkinnan Australaiseen urheiluun liittyvästä korruptiosta ja huumeista.

Viimeisimmät artikkelit

Related Stories