CS-liigan kaikki ottelut nähdään suorina – palkintopotti tuplaantuu!

HAVU Gaming -joukkueen pelaaja Olli ”sLowi” Pitkänen FELin CS-liigan finaalissa Finnkino Tennispalatsissa Helsingissä tiistaina 25. kesäkuuta 2019.

Suomen suurimpana e-urheilusarjana tunnettu Finnish Esports Leaguen Counter-Strike-liiga vaihtaa nimeään. Samalla sarjan palkintopotti kasvaa 40 000 euroon, ja kaikki liigan ottelut tullaan lähettämään suorina ja suomeksi selostettuina.

Finnkino Tennispalatsissa järjestetyn FELin CS-liigan kuudennen kauden finaalitapahtuman yhteydessä kerrottiin Elisan ja Finnish Esports Leaguen yhteistyön seuraavasta askeleesta: FELin CS-liigan uusi nimi on Elisa Viihde CS:GO-liiga.

Liigan loppukesästä käynnistyvällä kaudella nähdään kahdeksan suomalaista huippujoukkuetta. Runkosarja käynnistyy elokuun alussa ja päättyy syyskuun lopussa. Välierät ja loppuottelu tullaan pelaamaan Grail Quest -tapahtumassa Turun Kupittaan Palloiluhallissa 18.–19. lokakuuta.

Uutta ei ole pelkästään nimi, sillä samalla palkintopotti kasvaa aivan uusiin sfääreihin; Elisa Viihde CS:GO-liigassa pelataan syksyllä 40 000 eurosta, mikä on kaksi kertaa niin paljon kuin tiistaina päättyneellä kaudella.

Lisäksi maamme suosituin viihdepalvelu Elisa Viihde tulee tuottamaan CS-liigasta yli 200 tuntia suoria lähetyksiä. Kaikki syyskauden ottelut tullaan näyttämään suorina ja suomeksi selostettuina sekä Elisa Viihteessä että Elisa Viihde Sportin Twitch-kanavalla.

– Elisan muskeleiden avulla pystymme tarjoamaan katsojille sitä, mitä meiltä on eniten toivottu eli kaikkien otteluiden näyttämistä laadukkaasti tuotettuna, kiittelee FELin sisältö- ja viestintäjohtaja Ville Järveläinen.

Ennennäkemätön lähetystuotanto on seurausta Elisa Viihteen CS:GO-lähetysten suuresta suosiosta. Lähetykset niin FELin CS-liigasta kuin CS:GO:n kansainvälisistäkin tapahtumista tavoittivat Twitch-palvelussa lähes puoli miljoonaa katsojaa pelkästään toukokuun aikana. Samat lähetykset välitettiin myös lähes miljoonaan suomalaiskotiin Elisa Viihteen IPTV-, kaapeli- sekä web-kanavien kautta.

– Elisa Viihteen ja FELin yhteistyö käynnistyi alkuvuodesta, jolloin CS:GO-liigan lähetykset tuotiin Elisa Viihteen kanaville. Olemme erittäin innoissamme nyt syventyvästä kumppanuudesta. Elisa Viihde CS:GO-liiga tulee olemaan maamme suurin ja merkittävin CS:GO-sarja, jossa on pääsarjan lisäksi kaksi alempaa divisioonaa. Jo vuosia pyörinyt haastajaliiga sekä tänä vuonna lanseerattu avoin liiga ovat nostaneet jatkuvasti uusia lahjakkuuksia Suomen CS:GO-kartalle, kertoo FELin myynti- ja markkinointijohtaja Matti Kailanto.

Eikä se ole mikään yllätys, kun otetaan joukkueiden lukumäärä huomioon.

– FELin CS-liigoissa on nähty kaikkiaan yli 500 joukkuetta kilpailemassa Suomen CS:GO-kuninkuudesta. Näin laaja sarja tukee Elisa Viihteen ja FEL:n yhteistä missiota tarjota suomalaispelaajille uusia ja erityisesti konkreettisia polkuja kohti ammattilaisuutta, toteaa puolestaan FELin toimitusjohtaja Jussi Halme.

– E-urheilun merkitys kasvaa kovaa vauhtia niin maailmalla kuin Suomessa, ja Elisa Viihde on jo vakiinnuttanut asemansa Suomen suurimpana ja katsotuimpana CS:GO-sisällöntarjoajana. Olemme hyvin iloisia uudesta liigasta, joka vahvistaa asemaamme e-urheilun edelläkävijänä, kertoo Elisan urheilu- ja maksu-tv-liiketoiminnasta vastaava Mika Lepistö.

Finnish Esports League eli FEL on järjestänyt pelaamisen kilpasarjoja Suomessa vuodesta 2016 lähtien.

Share

Facebook Twitter LinkedIn Sähköposti

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Action-kamerat alk. 69,95€