CS-liigan kaikki ottelut nähdään suorina – palkintopotti tuplaantuu!

HAVU Gaming -joukkueen pelaaja Olli ”sLowi” Pitkänen FELin CS-liigan finaalissa Finnkino Tennispalatsissa Helsingissä tiistaina 25. kesäkuuta 2019.

Suomen suurimpana e-urheilusarjana tunnettu Finnish Esports Leaguen Counter-Strike-liiga vaihtaa nimeään. Samalla sarjan palkintopotti kasvaa 40 000 euroon, ja kaikki liigan ottelut tullaan lähettämään suorina ja suomeksi selostettuina.

Finnkino Tennispalatsissa järjestetyn FELin CS-liigan kuudennen kauden finaalitapahtuman yhteydessä kerrottiin Elisan ja Finnish Esports Leaguen yhteistyön seuraavasta askeleesta: FELin CS-liigan uusi nimi on Elisa Viihde CS:GO-liiga.

Liigan loppukesästä käynnistyvällä kaudella nähdään kahdeksan suomalaista huippujoukkuetta. Runkosarja käynnistyy elokuun alussa ja päättyy syyskuun lopussa. Välierät ja loppuottelu tullaan pelaamaan Grail Quest -tapahtumassa Turun Kupittaan Palloiluhallissa 18.–19. lokakuuta.

Uutta ei ole pelkästään nimi, sillä samalla palkintopotti kasvaa aivan uusiin sfääreihin; Elisa Viihde CS:GO-liigassa pelataan syksyllä 40 000 eurosta, mikä on kaksi kertaa niin paljon kuin tiistaina päättyneellä kaudella.

Lisäksi maamme suosituin viihdepalvelu Elisa Viihde tulee tuottamaan CS-liigasta yli 200 tuntia suoria lähetyksiä. Kaikki syyskauden ottelut tullaan näyttämään suorina ja suomeksi selostettuina sekä Elisa Viihteessä että Elisa Viihde Sportin Twitch-kanavalla.

– Elisan muskeleiden avulla pystymme tarjoamaan katsojille sitä, mitä meiltä on eniten toivottu eli kaikkien otteluiden näyttämistä laadukkaasti tuotettuna, kiittelee FELin sisältö- ja viestintäjohtaja Ville Järveläinen.

Ennennäkemätön lähetystuotanto on seurausta Elisa Viihteen CS:GO-lähetysten suuresta suosiosta. Lähetykset niin FELin CS-liigasta kuin CS:GO:n kansainvälisistäkin tapahtumista tavoittivat Twitch-palvelussa lähes puoli miljoonaa katsojaa pelkästään toukokuun aikana. Samat lähetykset välitettiin myös lähes miljoonaan suomalaiskotiin Elisa Viihteen IPTV-, kaapeli- sekä web-kanavien kautta.

– Elisa Viihteen ja FELin yhteistyö käynnistyi alkuvuodesta, jolloin CS:GO-liigan lähetykset tuotiin Elisa Viihteen kanaville. Olemme erittäin innoissamme nyt syventyvästä kumppanuudesta. Elisa Viihde CS:GO-liiga tulee olemaan maamme suurin ja merkittävin CS:GO-sarja, jossa on pääsarjan lisäksi kaksi alempaa divisioonaa. Jo vuosia pyörinyt haastajaliiga sekä tänä vuonna lanseerattu avoin liiga ovat nostaneet jatkuvasti uusia lahjakkuuksia Suomen CS:GO-kartalle, kertoo FELin myynti- ja markkinointijohtaja Matti Kailanto.

Eikä se ole mikään yllätys, kun otetaan joukkueiden lukumäärä huomioon.

– FELin CS-liigoissa on nähty kaikkiaan yli 500 joukkuetta kilpailemassa Suomen CS:GO-kuninkuudesta. Näin laaja sarja tukee Elisa Viihteen ja FEL:n yhteistä missiota tarjota suomalaispelaajille uusia ja erityisesti konkreettisia polkuja kohti ammattilaisuutta, toteaa puolestaan FELin toimitusjohtaja Jussi Halme.

– E-urheilun merkitys kasvaa kovaa vauhtia niin maailmalla kuin Suomessa, ja Elisa Viihde on jo vakiinnuttanut asemansa Suomen suurimpana ja katsotuimpana CS:GO-sisällöntarjoajana. Olemme hyvin iloisia uudesta liigasta, joka vahvistaa asemaamme e-urheilun edelläkävijänä, kertoo Elisan urheilu- ja maksu-tv-liiketoiminnasta vastaava Mika Lepistö.

Finnish Esports League eli FEL on järjestänyt pelaamisen kilpasarjoja Suomessa vuodesta 2016 lähtien.

Share

Facebook Twitter LinkedIn Sähköposti

Viimeisimmät artikkelit

Related Stories